__

Maak mee het verschil


Duurzaam beleggen wordt meer en meer de norm. Daarbij is niet alleen het rendement van de belegging belangrijk, ook de ecologische en maatschappelijke impact voor volgende generaties speelt een belangrijke rol. Met duurzaam beleggen helpt u dus niet alleen uw geld, maar ook de planeet en de samenleving vooruit.

Wat betekent duurzaam beleggen bij AXA Bank?


U belegt in fondsen met oog voor milieu, maatschappij en goed bestuur.
 

Milieu, maatschappij en goed bestuur (Environmental, Social & Governance of ESG) worden gebruikt in de analyse en selectie van bedrijven en landen waarin het fonds belegt.

Uitsluiting van sectoren en producten zoals tabak, controversiële wapens, niet-gecertificeerde palmolie en bedrijven die het wereldwijde pact van de Verenigde Naties over onder andere mensenrechten, anti-corruptie en het milieu schenden.

U levert een positieve bijdrage door te beleggen in fondsen met meetbare impact.
 

Impact beleggen gaat verder dan integreren van ESG-criteria en het uitsluiten van bepaalde activa.

Deze fondsen beleggen in ondernemingen en projecten die een directe, meetbare en positieve impact hebben op de samenleving en het milieu.

Deze fondsen ondersteunen de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties die onderverdeeld zijn in 5 grote thema's: mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschap.

U steunt verschillende goede doelen die zich richten op onderwijs, biodiversiteit, klimaat en gezondheid

 

 

__

Duurzaam beleggen en rendement gaan hand in hand

 

U belegt in toekomstgerichte bedrijven die op lange termijn een potentieel rendement opleveren dat vergelijkbaar is met dat van gewone beleggingsfondsen. Maar u krijgt er de extra aandacht voor milieu, mens en maatschappij bij.

Zoals bij elke belegging, zijn er ook aan duurzaam beleggen risico's en kosten verbonden waarover we u graag informeren. Er is geen garantie op rendement of kapitaal.

Heel wat beleggers zijn al overtuigd. U toch ook?

 

Duurzame fondsen vertegenwoordigen ongeveer 25% van het belegd vermogen in fondsen, goed voor meer dan 50 miljard.

Tussen 2016 en 2020 verviervoudigde het aandeel van duurzame fondsen in België.


__

AXA IM nummer 1 in Europa op het vlak van duurzaam beleggen

 

Uw fondsen worden beheerd door AXA Invest Managers. Al sinds de oprichting in 1994 zit verantwoord beleggen in het DNA van de specialisten van AXA IM.

Volgens de Hirschel & Kramer Responsible Investment Brand-index, die alle 284 Europese vermogensbeheerders analyseerde is AXA IM nummer 1 in Europa op het vlak van duurzaam beleggen.


Towards sustainability- label van Febelfin
 

 

Met onze impactfondsen die allemaal het 'Towards Sustainability'-label dragen, een initiatief gesteund door Febelfin, bent u zeker dat u belegt in fondsen met:

  • een transparant beleid rond betwistbare praktijken;
  • een duidelijke duurzaamheidsstrategie;
  • uitsluiting van schadelijke activiteiten.

Deze fondsen worden grondig geanalyseerd en jaarlijks opgevolgd door een onafhankelijke audit.


__

Wist u dat?


Met duurzaam beleggen krijgt u een stem voor een betere wereld. De fondsbeheerders maken gebruik van hun rechten als belegger om direct in dialoog te gaan met bedrijven door te stemmen in algemene vergaderingen en ze aan te moedigen om zich te engageren voor betekenisvolle veranderingen in de maatschappij en het milieu. Daardoor krijgt u uitzicht op een duurzame waarde op lange termijn voor uw beleggingen.

 

Hoe start u met duurzaam beleggen?

Aan een betere wereld werken is makkelijk. Begin er nu aan. Ga zelf aan de slag of vertrouw op experts. 

Ik start stapsgewijs met een beleggingsplan.
Het kan al vanaf 25 euro per maand.

Ik wil begeleiding door mijn AXA Bankagent


Ontdek onze impact fondsen
Meer info
Meer info
Ontdek onze impact fondsen
Meer weten