Uw smartphone: uw nieuwe portemonnee

Betalen Online bankieren Zichtrekening – 22 januari 2019

Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. Er gaat haast geen dag voorbij of er verschijnt wel een artikel over nieuwe betaalmogelijkheden en betaalapps voor uw telefoon. De nieuwe trend: betalen zonder uw debetkaart te gebruiken.

Betalen via de Payconiq by Bancontact-app

betaalapps
Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. 

De Payconiq by Bancontact app verenigt het beste van beide betaalapps die vorig jaar samen maar liefst 34 miljoen euro aan "mobiele" transacties afhandelden - een stijging van 100% op jaarbasis - voor 1,4 miljoen gebruikers. De nieuwe app wordt ondersteund door 20 banken en kan gebruikt worden in 290.000 betaalpunten in België. Cijfers die duidelijk nog zullen stijgen.

Meer info over de Pyconiq by Bancontact-app.

Payconiq by Bancontact biedt u een aantal voordelen:

 • contactloos betalen via NFC (Near Field Communication, enkel op Android beschikbaar)
  • je brengt je gsm in de buurt van de betaalterminal met Bancontact- en NFC-logo
  • in een paar seconden, zonder pincode voor bedragen lager dan 25 euro.

De meeste betaalterminals zijn vandaag met de NFC-technologie uitgerust. U kunt dus contactloos betalen met uw smartphone, mits deze met de NFC-technologie en het Android-besturingssysteem uitgerust is.

Is dat zo? Dan ligt contactloos betalen voor u direct binnen handbereik: download de Payconiq by Bancontact-app. 

 • betalen via QR-code
  • steeds meer winkels in België voorzien in deze betaalmethode
  • je kunt een vriend terugbetalen na een uitstap of etentje
  • zowel voor iPhone als Android
  • meer en meer Belgische, Nederlandse (bv. bol.com), Franse en Engelse webshops bieden de Bancontact QR-code als betaaloplossing aan.

  Android Pay

  Naast de Payconiq by Bancontact-app is Android Pay een andere nieuwe betaalmethode die vaak in de media aan bod komt.

  Ook Android Pay gebruikt de NFC-technologie. Gebruikers kunnen de app downloaden in de Play Store en hun kredietkaart registreren via een vereenvoudigde authenticatieprocedure per sms. Voor bedragen tot 25 euro is er geen code nodig om de transactie te bevestigen. Boven dat bedrag moet de gebruiker eerst zijn smartphone ontgrendelen om gelijk welk bedrag te kunnen betalen zonder zijn kredietkaart tevoorschijn te halen. Vandaag biedt AXA Bank deze mogelijkheid niet aan, maar we houden alle opties open.

  Contactloos betalen met uw debetkaart?

  Contactloos betalen is dus betalen zonder contact te maken met de betaalterminal. Dat kan met uw telefoon, maar ook met uw debetkaart, als er tenminste een NFC-chip op zit. Ook de terminal moet uiteraard uitgerust zijn met de NFC-technologie.

  De NFC AXA debetkaarten laten ook betalingen in het buitenland toe dankzij de Maestro functie op de kaart.

  Ontdek het gemak en de veiligheid van de contactloze AXA debetkaart. Nog geen klant? Open dan nu een zichtrekening. U krijgt uw contactloze kaart snel bij u thuis gestuurd!  

  Advies en vragen over onze producten

  Vraag het aan uw AXA Bankagent

  Meer artikels over dit onderwerp

  Opgepast: nieuwe phishing-e-mail!

  Er doet weer een phishing-e-mail de ronde. Het doel van dergelijke nepmails, zogezegd verstuurd door AXA Bank, is om bij u vertrouwelijke bankgegevens los te krijgen en vervolgens uw rekeningen te plunderen. Hieronder voorbeelden van recente phishing-e-mails en tips om ze tijdig te herkennen.

  Lees verder

  Payconiq en Bancontact samen in één app

  Bancontact en Payconiq Belgium zijn samen en dat biedt alleen maar voordelen. De Payconiq by Bancontact-app biedt inderdaad het beste voor mobiel betalen: eenvoud, reikwijdte en veiligheid bijeen. Via uw smartphone of tablet hebt u met deze app steeds geld op zak.

  Lees verder

  Met bankswitching wordt veranderen van bank nog eenvoudiger

  Mensen veranderen vaker en vaker van bank. Dat komt omdat sinds 1 februari uw rekening overzetten naar een andere bank nog makkelijker is door de vernieuwde bankoverstapdienst Bankswitching. U moet bijvoorbeeld niet langer zelf uw nieuwe rekeningnummer doorgeven aan uw werkgever of elektriciteitsleverancier wanneer u van bank verandert, uw nieuwe bankinstelling doet dat voor u.

  Lees verder

  Ook contactloos betaalt u in alle veiligheid

  De nieuwe debetkaarten die nu door AXA Bank worden uitgegeven zijn uitgerust met een NFC-chip (Near Field Communication), waardoor contactloze betalingen mogelijk zijn: ze zijn gemakkelijk herkenbaar door het symbool met vier golfjes. Contactloos betalen wordt meer en meer de norm. Toch staan sommige mensen er wantrouwig tegenover. Geheel onterecht. Waarom? Daarom!

  Lees verder