Uw smartphone: uw nieuwe portemonnee

Betalen Online bankieren Zichtrekening – 22 januari 2019

Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. Er gaat haast geen dag voorbij of er verschijnt wel een artikel over nieuwe betaalmogelijkheden en betaalapps voor uw telefoon. De nieuwe trend: betalen zonder uw debetkaart te gebruiken.

Betalen via de Payconiq by Bancontact-app

betaalapps
Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. 

De Payconiq by Bancontact app verenigt het beste van beide betaalapps die vorig jaar samen maar liefst 34 miljoen euro aan "mobiele" transacties afhandelden - een stijging van 100% op jaarbasis - voor 1,4 miljoen gebruikers. De nieuwe app wordt ondersteund door 20 banken en kan gebruikt worden in 290.000 betaalpunten in België. Cijfers die duidelijk nog zullen stijgen.

Meer info over de Pyconiq by Bancontact-app.

Payconiq by Bancontact biedt u een aantal voordelen:

 • contactloos betalen via NFC (Near Field Communication, enkel op Android beschikbaar)
  • je brengt je gsm in de buurt van de betaalterminal met Bancontact- en NFC-logo
  • in een paar seconden, zonder pincode voor bedragen lager dan 25 euro.

De meeste betaalterminals zijn vandaag met de NFC-technologie uitgerust. U kunt dus contactloos betalen met uw smartphone, mits deze met de NFC-technologie en het Android-besturingssysteem uitgerust is.

Is dat zo? Dan ligt contactloos betalen voor u direct binnen handbereik: download de Payconiq by Bancontact-app. 

 • betalen via QR-code
  • steeds meer winkels in België voorzien in deze betaalmethode
  • je kunt een vriend terugbetalen na een uitstap of etentje
  • zowel voor iPhone als Android
  • meer en meer Belgische, Nederlandse (bv. bol.com), Franse en Engelse webshops bieden de Bancontact QR-code als betaaloplossing aan.

  Android Pay

  Naast de Payconiq by Bancontact-app is Android Pay een andere nieuwe betaalmethode die vaak in de media aan bod komt.

  Ook Android Pay gebruikt de NFC-technologie. Gebruikers kunnen de app downloaden in de Play Store en hun kredietkaart registreren via een vereenvoudigde authenticatieprocedure per sms. Voor bedragen tot 25 euro is er geen code nodig om de transactie te bevestigen. Boven dat bedrag moet de gebruiker eerst zijn smartphone ontgrendelen om gelijk welk bedrag te kunnen betalen zonder zijn kredietkaart tevoorschijn te halen. Vandaag biedt AXA Bank deze mogelijkheid niet aan, maar we houden alle opties open.

  Contactloos betalen met uw debetkaart?

  Contactloos betalen is dus betalen zonder contact te maken met de betaalterminal. Dat kan met uw telefoon, maar ook met uw debetkaart, als er tenminste een NFC-chip op zit. Ook de terminal moet uiteraard uitgerust zijn met de NFC-technologie.

  De NFC AXA debetkaarten laten ook betalingen in het buitenland toe dankzij de Maestro functie op de kaart.

  Ontdek het gemak en de veiligheid van de contactloze AXA debetkaart. Nog geen klant? Open dan nu een zichtrekening. U krijgt uw contactloze kaart snel bij u thuis gestuurd!  

  Advies en vragen over onze producten

  Vraag het aan uw AXA Bankagent

  Meer artikels over dit onderwerp

  Met bankswitching is veranderen van bank kinderspel

  Mensen veranderen vaker en vaker van bank. Dat wordt nu zelfs nog makkelijker omdat uw betaal- of spaarrekening overzetten naar een andere bank echt kinderspel is dankzij de bankoverstapdienst Bankswitching: uw nieuwe bank neemt inderdaad alles volledig op zich. U moet bijvoorbeeld niet zelf uw nieuwe betaalrekeningnummer doorgeven aan uw werkgever of elektriciteitsleverancier wanneer u van bank verandert, uw nieuwe bankinstelling doet dat voor u.

  Lees verder

  Een gezamenlijke rekening openen: de voor- en nadelen

  Je gaat met je lief samenwonen of je stapt in het huwelijksbootje? Dan kun je een gemeenschappelijke rekening openen om de maandelijks weerkerende kosten en de boodschappen te betalen. Dat is handig, maar bij een gezamenlijke rekening zijn er wel wat puntjes waarop je moet letten.

  Lees verder

  Een gezamenlijke rekening: hoe openen?

  Willen jullie als koppel samen een rekening openen om de gemeenschappelijke uitgaven te betalen? Dat kan heel eenvoudig: via je bankkantoor of online. En met een wederzijdse volmacht kunnen jullie vanop die gezamenlijke rekening allebei zonder problemen betalen of overschrijven. Je hoeft dan niet expliciet de toestemming te hebben van je partner. Hoe gaat de opening van een gemeenschappelijke rekening in zijn werk en waarop moet je letten?

  Lees verder

  Mag ik zomaar in het rood?

  Het kan soms van pas komen om onder nul te kunnen gaan op uw zichtrekening. Maar dat mag niet zomaar: het is een service die u apart moet aanvragen. En daar is een goede reden voor.

  Lees verder