Uw smartphone: uw nieuwe portemonnee

Betalen Online bankieren Zichtrekening – 19 april 2021

Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. Er gaat haast geen dag voorbij of er verschijnt wel een artikel over nieuwe betaalmogelijkheden en betaalapps voor uw telefoon. De nieuwe trend: betalen zonder uw debetkaart te gebruiken.

Betalen via de Payconiq by Bancontact-app

betaalapps
Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. 

De Payconiq by Bancontact app is intussen een groot succes met vorig jaar maar liefst 125 miljoen euro aan "mobiele" transacties - een stijging van 88% op jaarbasis - voor 4,9 miljoen gebruikers. De nieuwe app wordt ondersteund door 19 banken en kan gebruikt worden in 437.800 betaalpunten in België. Cijfers die duidelijk nog zullen stijgen.

Meer info over de Payconiq by Bancontact-app.

Payconiq by Bancontact biedt u een aantal voordelen: 

  • betalen via QR-code
  • steeds meer winkels in België voorzien in deze betaalmethode
  • je kunt een vriend terugbetalen na een uitstap of etentje
  • zowel voor iPhone als Android
  • meer en meer Belgische, Nederlandse (bv. bol.com), Franse en Engelse webshops bieden ook de QR-code als betaaloplossing aan.

Android Pay

Naast de Payconiq by Bancontact-app is Android Pay een andere nieuwe betaalmethode die vaak in de media aan bod komt.

Ook Android Pay gebruikt de NFC-technologie. Gebruikers kunnen de app downloaden in de Play Store en hun kredietkaart registreren via een vereenvoudigde authenticatieprocedure per sms. Voor bedragen tot 25 euro is er geen code nodig om de transactie te bevestigen. Boven dat bedrag moet de gebruiker eerst zijn smartphone ontgrendelen om gelijk welk bedrag te kunnen betalen zonder zijn kredietkaart tevoorschijn te halen. Vandaag biedt AXA Bank deze mogelijkheid niet aan, maar we houden alle opties open.

Contactloos betalen met uw debetkaart?

Contactloos betalen is dus betalen zonder contact te maken met de betaalterminal. Dat kan met uw telefoon, maar ook met uw debetkaart, als er tenminste een NFC-chip op zit. Ook de terminal moet uiteraard uitgerust zijn met de NFC-technologie.

De NFC AXA debetkaarten laten ook betalingen in het buitenland toe dankzij de Maestro functie op de kaart.

Ontdek het gemak en de veiligheid van de contactloze AXA debetkaart. Nog geen klant? Open dan nu een zichtrekening. U krijgt uw contactloze kaart snel bij u thuis gestuurd!  

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Met bankswitching is veranderen van bank kinderspel

Mensen veranderen vaker en vaker van bank. Dat wordt nu zelfs nog makkelijker omdat uw betaal- of spaarrekening overzetten naar een andere bank echt kinderspel is dankzij de bankoverstapdienst Bankswitching: uw nieuwe bank neemt inderdaad alles volledig op zich. U moet bijvoorbeeld niet zelf uw nieuwe betaalrekeningnummer doorgeven aan uw werkgever of elektriciteitsleverancier wanneer u van bank verandert, uw nieuwe bankinstelling doet dat voor u.

Lees verder

Hoe kan ik makkelijk online betalen?

Online winkelen wordt steeds populairder. Jarenlang liet hoogstens 15% van de Belgen zich af en toe eens verleiden tot een online aankoop. Het ging dan meestal om een boek, een reis of een concertticket. Maar de laatste jaren gaan meer en meer Belgen op verkenning in een webshop. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de Belgen online shopt.

Lees verder

Payconiq en Bancontact samen in één app

Bancontact en Payconiq Belgium zijn intussen al 2 jaar samen en dat biedt alleen maar voordelen. De Payconiq by Bancontact-app biedt vandaag de dag het beste voor mobiel betalen: eenvoud, reikwijdte en veiligheid bijeen. Via uw smartphone of tablet hebt u met deze app steeds geld op zak.

Lees verder

PSD2 voor u als consument

We doen steeds meer elektronische betalingen en het is cruciaal dat er in deze transacties niets verkeerd loopt. Payment Services Directive - PSD2, want zo heet de ‘Europese Richtlijn voor online betalingen’ officieel in het Engels, zorgt er niet alleen voor dat deze betalingen correct verlopen, maar ook dat u als gebruiker goed beschermd wordt.

Lees verder