Uw smartphone: uw nieuwe portemonnee

Betalen Online bankieren Zichtrekening – 27 oktober 2017

Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. Er gaat haast geen dag voorbij of er verschijnt wel een artikel over nieuwe betaalmogelijkheden en betaalapps voor uw telefoon. De nieuwe trend: betalen zonder uw bankkaart te gebruiken.

betaalapps
Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. 

Betalen via de Bancontact-app

De Bancontact-app is in België momenteel de populairste betaalapp:  we betalen nu al meer dan één miljoen keer per maand met de Bancontact-app.

Meer info over de Bancontact-app.

De Bancontact-app biedt de gebruiker een aantal voordelen:

 • contactloos betalen via NFC
  • je brengt je gsm in de buurt van de betaalterminal met Bancontact- en NFC-logo
  • in een paar seconden, zonder pincode voor bedragen lager dan 25 euro 
  • mogelijk met smartphones die uitgerust zijn met een NFC-chip, Near Field Communication (bijna allemaal nu) en met een Android besturingssysteem (OS)
  • tegen begin 2018 worden de meeste betaalterminals met de NFC-technologie uitgerust.

  Contactloos betalen met smartphone is dus mogelijk sinds 25 oktober 2017, indien de smartphone uitgerust is met de NFC-technologie en werkt onder Android operating system.

  Is dat zo? Dan ligt contactloos betalen voor u direct binnen handbereik: download de Bancontact-app.

  U twijfelt? Bekijk de videoMP4.

 • betalen via QR-code
  • steeds meer winkels in België voorzien in deze betaalmethode
  • je kunt een vriend terugbetalen na een uitstap of etentje
  • zowel voor iPhone, Android als Windows Phone
  • meer en meer Belgische, Nederlandse (bv. bol.com), Franse en Engelse webshops bieden de Bancontact QR-code als betaaloplossing aan

Voor binnenlandse of online betalingen is deze app dus perfect. Maar tenzij u op reis bent met iemand die de app ook geïnstalleerd heeft, kunt u er buiten België niet mee betalen.

Payconiq en Android Pay

Naast de Bancontact-app komen nieuwe betaalmethoden zoals Payconiq of Android Pay vaak aan bod in de media. Hier zijn de belangrijkste op de Belgische markt.

 • Bij Payconiq maakt u via e-mail of mobiel nummer contact met de tablet of pc van de verkoper om een bepaald bedrag over te schrijven. Klanten van ING en KBC kunnen vandaag hun rekening direct linken aan de app. Voor andere klanten – ook voor die van AXA Bank – werkt het via domiciliëring
 • Ook Android Pay werkt met de NFC-technologie. Gebruikers kunnen de app downloaden in de Play Store en hun kredietkaart registreren via een vereenvoudigde authenticatieprocedure per sms. Voor bedragen tot 25 euro is er geen code nodig om de transactie te bevestigen. Boven dat bedrag moet de gebruiker eerst zijn smartphone ontgrendelen om gelijk welk bedrag te kunnen betalen zonder zijn kredietkaart tevoorschijn te halen. Vandaag biedt AXA Bank deze mogelijkheid niet aan, maar we houden alle opties open.

Betalen via uw smartphone: de voornaamste apps naast elkaar

 

Betaling via

Betalen zonder pin

Maximum

Ook voor AXA Bank klanten?

Bancontact-app

QR-code

Neen

250 euro/dag (vrienden)

500 euro/dag (winkels)

Ja

 

NFC

Ja

25 euro zonder pincode

> 25 euro met pincode

Ja indien klant uitgerust met smartphone NFC & Android OS

Payconiq

e-mail / telefoonnummer

Neen

150 euro / week

Ja

Seqr

QR-code / NFC

Tot 20 euro

75 of 750 euro (na 3 debiteringen)

Ja

Android Pay

NFC

Tot 25 euro

Geen

Ter studie


Contactloos betalen met uw bankkaart?

Contactloos betalen is dus betalen zonder contact te maken met de betaalterminal. Dat kan met uw telefoon, maar ook met uw bankkaart, als er tenminste een NFC-chip op zit. Ook de terminal moet uiteraard uitgerust zijn met de NFC-technologie.

Bij AXA Bank werken we aan de mogelijkheid om onze kaarten uit te rusten met zo’n nieuwe contactloze chip. Het uitgeven van contactloze kaarten bij AXA is voorzien midden 2018.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Wat is een bankvolmacht?

Wanneer u een bankvolmacht aan iemand geeft, verleent u aan die persoon de bevoegdheid om verrichtingen uit te voeren en/of handelingen te stellen in uw naam en voor uw rekening bij uw bank. Een bankvolmacht kan algemeen of specifiek zijn.

Mag ik zomaar in het rood?

Het kan soms van pas komen om onder nul te kunnen gaan op uw zichtrekening. Maar dat mag niet zomaar: het is een service die u apart moet aanvragen. En daar is een goede reden voor.

Betaal uw facturen met één klik dankzij Zoomit!

De naam van de begunstigde, het rekeningnummer, het bedrag, de mededeling ... Hebt u er ook genoeg van om tijd te verliezen met overschrijvingen invoeren? Met Zoomit valideert u de betaling van uw facturen in een wip! U beslist over alles: welke factuur, welk bedrag, wanneer. Zodra u dat beslist hebt, een paar muisklikken en hup, klaar is Kees. Makkelijk, gratis en foutloos. Wat houdt u nog tegen?

 

Vijf voordelen van mobile banking

Gebruik je ook je smartphone of tablet om mobiel te bankieren? Dan ben je een van de velen, want mobiel betalen wordt altijd maar populairder. Het is ook erg handig, met de AXA Bank mobile banking app heb je altijd je bank op zak: je kunt altijd en overal betalen en je weet exact hoeveel er op je rekeningen staat. Maar dat is lang niet alles.

Een gezamenlijke rekening openen: de voor- en nadelen

Je gaat met je lief samenwonen of je stapt in het huwelijksbootje? Dan kun je een gemeenschappelijke rekening openen om de maandelijks weerkerende kosten en de boodschappen te betalen. Dat is handig, maar bij een gezamenlijke rekening zijn er wel wat puntjes waarop je moet letten.

AXA gebruikt cookies om een vlotter bezoek aan de website mogelijk te maken. Meer informatie?

Cookies toestaan