Contactloos betalen met mijn smartphone dankzij de Payconiq by Bancontact-app

Categorie: Zichtrekeningen, Online bankieren

Via de Payconiq by Bancontact-app betaalt u uw aankopen in een wip met uw smartphone: makkelijk, snel én veilig! Open of download hem rechtstreeks via het menu ‘andere AXA apps’ in de AXA mobile banking app.

Hoe betaal ik contactloos met mijn smartphone?  

We beschrijven het stap voor stap in dit filmpje.

 

Kan ik de Payconiq by Bancontact-app installeren op om het even welke telefoon?

De Payconiq by Bancontact-app kan worden geïnstalleerd op smartphones met het volgend besturingssysteem: 

  • Apple iOS 11 of hoger
  • Android 5.0 of hoger

Hoe de Payconiq by Bancontact-app installeren?

Download de app via de App Store, Google Play Store en klik op het pictogram van de Payconiq by Bancontact-app. De activeringsprocedure start automatisch.

  • Stap 1: de app zal u vragen om een gebruikersprofiel aan te maken, geef uw persoonlijke gegevens in en kies een geheime pincode van vier cijfers, de app is dan meteen actief. Om transacties uit te voeren, moet u wel uw kaart nog registreren.
  • Stap 2: de app vraagt u om uw kaart te registreren. Kies de bank die uw kaart heeft uitgegeven, voer de kaartgegevens in, geef de kaart een (optionele) alias en bevestig de registratie.
  • Stap 3: link uw rekeningnummer aan de app om alle mogelijkheden van de app te kunnen gebruiken. 

U kunt ook bijkomende debetkaarten (maximum 5) registreren door 'Voeg kaart toe' te kiezen via de optie 'Betaalmiddelen' uit het hoofdmenu.

Om de Payconiq by Bancontact-app te kunnen gebruiken moet de functie ‘Internetbetaling’ van de geregistreerde kaart(en) ook geactiveerd worden. U kunt via mobile banking (op 'Meer' onderaan klikken en daarna op 'Kaarten beheren', selecteer dan de betrokken kaart) of homebanking (links in het menu op 'Kaarten' klikken en daarna op betrokken kaart) makkelijk checken of het in orde is. 

Sommige betaalterminals aanvaarden enkel Maestro als betaalmiddel. Vormt dat een probleem?

De contactloze toepassing van Payconiq by Bancontact werkt enkel voor betalingen verricht via het Payconiq by Bancontact-betaalschema. Als de terminal enkel Maestro aanvaardt, moet u dus betalen met uw bankkaart.

Biedt AXA Bank de mogelijkheid om contactloos te betalen met de bankkaart?

Ja, zeker: alle door AXA Bank uitgegeven debet- en kredietkaarten zijn met de contactloze functie uitgerust. De klant kan deze functie naar believen activeren of deactiveren via de AXA mobile banking app of homebanking. Meer info en demo.

Tijd voor persoonlijk advies? Uw AXA Bankagent is er voor u.

We beantwoorden op deze website zoveel mogelijk vragen. Vindt u toch nog geen antwoord, dan kunt u altijd terecht bij uw AXA Bankagent.

 

Vraag het aan uw AXA Bankagent