Wat past bij jou? Er is meer dan alleen het financiële plaatje!

Kopen = Investeren

Als je koopt betaal je geen huur meer, maar wel aflossingen voor je woonkrediet. Zo bouw je dus echt iets op: na enkele jaren ben je de trotse eigenaar van je eigen woonst!

Kopen = Zekerheid

Als eigenaar ben je niet afhankelijk van een huisbaas of een huurcontract dat kan worden opgezegd.

Kopen = Je eigen stekje

Een eigendom is natuurlijk van jezelf en niet van een ander. Jij beslist zelf over bijvoorbeeld de inrichting in jouw favoriete stijl. En als je renoveert, zorgt dat meestal voor een meerwaarde.

Huren = Flexibel

Als huurder kun je zonder veel kosten veranderen van woonplek. Dat is handig als je nog niet helemaal zeker bent waar je wilt wonen of welk type woning er nu echt bij je past.

Huren = In 1-2-3

Als je huurt, onderteken je simpelweg een overeenkomst met je huisbaas en betaal je enkel een huurwaarborg. Je moet dus geen notaris bezoeken of langsgaan voor een lening.

Huren = Meer spaarcapaciteit

Huren vraagt een kleiner startkapitaal dan kopen: je betaalt immers alleen je huurwaarborg. Een maandelijkse huur ligt vaak lager dan een maandelijkse aflossing van een lening: zo kun je tijdelijk meer sparen.

Ga je kopen of huren?

Praat er nog eens over met je vrienden of familie. En kom zeker langs bij een AXA Bankkantoor om alles nog beter in kaart te brengen.

Maak een afspraak

Kopen of huren? Ontdek meer over het financiële plaatje met de simulator.

Start simulatie

Deze simulatie is louter informatief en niet bindend voor de klant of AXA Bank Belgium. De berekening dient enkel ter informatie en is opgemaakt op basis van voorlopige gegevens, behoeften en kenmerken die door de klant werden medegedeeld. De berekening is gebaseerd op het tarief  dat momenteel geldig is en dat ook wordt gebruikt bij de kredietsimulator. Het tarief op het ogenblik van het kredietaanbod kan afwijken van het tarief in deze berekening. Voor een gepersonaliseerd tarief op maat, neem je best contact op met je AXA Bankagent of kredietmakelaar. Er werd nog geen rekening gehouden met de mogelijke fiscale voordelen verbonden aan de lening.

Details over het gebruik van je data lees je in de privacy policy.