5 voordelen van een professionele rekening

Een sterke start Ondernemen Bewust ondernemen – 05 januari 2017

Als u een aparte rekening voor uw professionele transacties hebt, volgen deze 5 voordelen vanzelf:

account4pro
  • Transparantie: u houdt meer overzicht, dan wanneer u uw privé- en zakelijke transacties vanaf 1 rekening regelt.
  • Geen verrassingen. U kent direct de financiële situatie van uw bedrijf.
  • Werkplezier: u haalt geen zakelijk geld en privégeld door elkaar. Zeker bij uw belastingaangifte werkt dit een stuk prettiger. Een aparte zakelijke rekening voorkomt niet alleen dat de boekhouder inzicht heeft in je privé-uitgaven, het scheelt ook veel tijd als hij alle zakelijke transacties bij elkaar heeft.
  • Even een bepaald bedrag niet nodig om uw bedrijf draaiende te houden? Zet het op de spaarrekening, speciaal gericht op bedrijven. U parkeert hier een bedrag dat u tijdelijk niet nodig hebt. U ontvangt dan rente en een hogere getrouwheidspremie, wat u op klassieke spaarrekening niet zou krijgen. Zo verdient u toch nog iets aan uw geld terwijl het opzij staat.
  • Handig voor als u een professionele lening aanvraagt. Of een kaskrediet opent om uw cashflow te beheren.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Hoe stelt u als beginnend ondernemer een goed financieel plan op?

Bent u van plan een nieuwe onderneming op te starten? Dan is de rol van uw boekhouder daarin cruciaal. Een van de belangrijkste taken voor de boekhouder is het opmaken van een financieel plan. Sinds kort werd de minimuminhoud van dat financieel plan verstrengd. Maar wat moet zo’n financieel plan tegenwoordig allemaal bevatten? Dit zijn volgens bedrijfsrevisor Guy Parmentier de 10 stappen die u in het kader van de oprichting en het opmaken van het financieel plan moet volgen.

Lees verder

Een financieel plan: belangrijker dan u denkt!

U wilt een nieuwe onderneming oprichten. U hebt misschien al een strategie uitgewerkt. Maar is uw plan wel financieel haalbaar? Zeker als u een lening wilt aangaan of krediet aanvragen is het essentieel dat u uw financiële strategie grondig uitwerkt in een financieel plan. In sommige gevallen is dat zelfs wettelijk verplicht.

Lees verder

Een ondernemingsplan opstellen: onze tips

Zelfstandig worden is spannend, getuigt van ambitie, doorzettingsvermogen en een sterk karakter. Makkelijk is dat niet altijd. Er zijn heel wat zaken waar u rekening mee moet houden. Een belangrijk startpunt is een goed uitgewerkt ondernemingsplan (of businessplan). Maar wat moet daar allemaal instaan? En hoe begint u eraan?

Lees verder