Duurzaam beleggen: wat zijn uw voorkeuren?

Vermogen Beleggen Actueel – 28 juni 2023

Kiest u voor de zee of de bergen? En de opwarming van de aarde, bent u daarmee een beetje, erg veel of helemaal niet bezig? En in welk opzicht? Op het vlak van duurzaam beleggen wil uw bankagent graag uw voorkeuren kennen, zodat uw portefeuille zo goed mogelijk aansluit bij uw beleggersprofiel en bij de Europese regelgeving die sinds augustus 2022 van kracht is. Er bestaat hierover een brochure waarin alles in eenvoudige bewoordingen wordt uitgelegd.

Duurzaam beleggen: essentieel voor onze planeet

duurzaam beleggen
Uw bank geeft u de mogelijkheid om uw duurzame beleggingsvoorkeuren kenbaar te maken. Lees de brochurePDF.

Wist u dat tussen 2016 en 2020 het aandeel duurzame fondsen is verviervoudigd? Duurzaam beleggen is essentieel voor de toekomst van moedertje aarde. Meer dan ooit hebben we een goede balans nodig tussen mens, milieu en maatschappij. Als u wilt intekenen op een belegging, kunt u nu uw duurzaamheidsvoorkeuren opgeven.

Groen beleggen met uw bankagent

De nieuwe golf van duurzaam beleggen roept ongetwijfeld vragen op. Hoe combineert u uw inzet voor het tegengaan van de opwarming van de aarde met potentiële winst in een belegging, met alle risico's die ermee gepaard gaan natuurlijk?

Uw bankagent is een specialist in beleggingsadvies, en de best gekwalificeerde om u met raad en daad bij te staan in al uw projecten.

Tijdens een investeringsgesprek met uw agent :

  • kunt u hem of haar uw voorkeuren op het gebied van duurzaamheid vertellen, als u die hebt;
  • kan hij of zij u in begrijpelijke taal alle uitleg geven die u nodig hebt over dit vaak technische onderwerp;
  • Hij of zij zal gebruikmaken van een brochure die wij voor u hebben opgesteld.

Geïnteresseerd? U kunt ze hier downloadenPDF.

Neem ze op uw gemak door, schrijf uw vragen op en maak dan een afspraak met uw agent om uw beleggersprofiel aan te vullen. Zo bent u volledig op de hoogte. Uw bankagent zal u helpen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Lees meer:

Let op: dit artikel vormt geen beleggingsadvies in de zin van het financieel recht.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Pensioensparen: 1.020 of 1.310 euro?

U kunt ervoor kiezen om jaarlijks maximaal 1.020 of 1.310 euro voor uw pensioen te sparen, met een verschillende fiscale aftrek. Wat moet u doen als u voor het hogere maximumbedrag opteert? En wat is voordeliger: jaarlijks 1.020 of 1.310 euro pensioensparen?

Lees verder

Macro-economie: op naar een harde of zachte landing?

Na het uiterst turbulente 2022 werd 2023 aangekondigd als een terugkeer naar de normaliteit op de markten. Die belofte kwam tot dusver ook grotendeels uit. Aandelen kenden een uitstekende eerste jaarhelft, en ook de zwaar getroffen obligaties konden een stuk van de opgelopen verliezen recupereren.

Lees verder

Macro-economische vooruitzichten voor de zomer: afkalvende inflatie en zwakke economische groei

De inflatie heeft nu in de grote economieën een duidelijke daling ingezet. Hoewel niet alle zorgen van de baan zijn, hebben beleggers het inflatieprobleem als ‘opgelost’ geklasseerd. Dat is wellicht te voortvarend op langere termijn, maar voor de komende maanden is die inschatting terecht. De energieprijzen dalen al sinds het begin van 2023, en zullen binnenkort gevolgd worden door de tweede belangrijkste oorzaak van inflatie tijdens het voorbije jaar: voedingsprijzen.

Lees verder

Beleggen: een kwestie van kennis of van geluk?

Ik zou wel willen, maar … ik heb daar geen tijd voor. Of Het interesseert me eigenlijk niet echt, het is te ingewikkeld, en dan begin ik er beter niet aan, toch? Het zijn een paar van de vaak gehoorde argumenten om niet te beleggen. Herkenbaar, niet? Achter al die redenen gaat een stilzwijgende, onuitgesproken veronderstelling schuil: succesvol beleggen is een kwestie van kunde, expertise, kennis. Maar is dat wel zo?

Lees verder

Hoe AI de wereld (en uw job) kan veranderen

De slimme chatbot ChatGPT verovert de wereld, zo lijkt het. Twee maanden na de lancering in november 2022 rondde de toepassing al de kaap van 100 miljoen gebruikers. Daarmee is ChatGPT de snelstgroeiende computertoepassing ooit: TikTok deed er 9 maanden over om hetzelfde aantal gebruikers aan te trekken en Instagram had daar 2,5 jaar voor nodig. Opeens duiken overal jubel- en doemberichten op over hoe artificiële intelligentie ons leven zal veranderen. Nemen slimme algoritmes straks onze jobs over, of maken ze die juist waardevoller? En biedt AI ook een kans voor investeerders?

Lees verder

Contacteer uw bankagent