Vakantie à la carte bij uw bank!

Dagelijks leven Betaalkaarten Reizen – 14 juni 2023

Een deugddoende vakantie: wellicht bent u daar ook dit jaar weer opnieuw aan toe! Eindelijk even tot rust komen om straks weer na te denken over wat er dit najaar allemaal op stapel staat! Maar alles op zijn tijd. Lees deze checklist om alvast met een gerust hart op reis te vertrekken. En met uw bank op zak!

Zorg ervoor dat rekeningen op tijd betaald worden

betalen op reis
Zelfs op vakantie wijkt uw bank niet van uw zijde.

U gaat met vakantie, maar de bedrijven die zorgen voor uw elektriciteit, telefoon en verwarming niet! De rekeningen blijven komen en moeten betaald worden, ook als u er niet bent.

 • Met een domiciliëring betaalt u elke maand stipt op tijd. U kunt kiezen voor een doorlopende betalingsopdracht voor maandelijkse betalingen waarvan de bedragen altijd gelijk zijn.
 • Nog een paar facturen ontvangen net voor u met vakantie vertrekt? Gebruik het veld ‘uitvoeringsdatum’ om de betaling te programmeren: zo worden ze automatisch betaald tijdens uw afwezigheid.
 • Staat er genoeg geld op uw zichtrekening? Niet alleen de geplande facturen, ook de verrichtingen met uw debetkaart gaan onmiddellijk van de rekening.

Reizen is ook… betalen in het buitenland

Met de juiste betaalmiddelen op zak betaalt u in het buitenland even gemakkelijk als thuis. En met de juiste geldreserve op het juiste moment hebt u ook alle kansen om te reizen.

 • Neem uw debetkaart mee. Gaat u op reis buiten Europa? Check in homebanking of mobile banking of de Maestro-functie van uw debetkaart geactiveerd is voor gebruik buiten Europa. Is dat niet het geval, dan kunt u ze daar onmiddellijk online activeren. Betalen en geld opnemen is anders onmogelijk.
 • Neem ook uw Visa-kredietkaart mee, die wordt wereldwijd aanvaard. Met een Visa Premiumplus-kaart krijgt u voor al uw reizen extra verzekeringen die van pas komen als er iets fout loopt: reisannulatie, verloren bagage en zoveel meer.
 • U kunt, voordat u vertrekt en voor de duur van uw reis, de uitgavenlimiet van uw debet- en kredietkaarten met een paar muisklikken zelf aanpassen in mobile banking of homebanking.
 • Controleer de vervaldatum op uw debet- en kredietkaarten. Probeer ze ook nog even uit vóór uw vertrek om onaangename verrassingen te vermijden. Vraag eventueel een bijkomende kaart aan.
 • Hou een perfecte kijk op uw uitgaven, ook op reis. Download hiervoor onze mobile app op uw smartphone of tablet. Gebruikt u liever homebanking op een computer? Vergeet dan uw kaartlezer niet. Of log in via itsme®. Zo kunt u altijd online verrichtingen doen vanop elke computer met internetverbinding, al raden we aan om uw eigen computer te gebruiken.

Uzelf een pleziertje gunnen op vakantie en tegelijkertijd nadenken over uw toekomstige projecten? Dat kan!

Ja, u kunt op vakantie gaan zonder uzelf tekort te doen en tegelijkertijd na te denken over uw plannen en projecten! Met een persoonlijke lening kunt u die meer slagkracht geven (of onverwachte uitgaven dekken, wanneer uw wasmachine het bijvoorbeeld begeeft vlak na uw vakantie). Hou uw budget onder controle en doe uzelf plezier zonder aan uw spaargeld te komen met een persoonlijke lening. Let op: deze lening kunt u niet gebruiken voor uw dagelijkse uitgaven, uw huis (renovatie of aankoop) of de aankoop van een auto jonger dan 5 jaar. Uw bankagent kan u daarvoor namelijk andere leningen aanbieden.

Onmisbaar: de noodnummers

 • Debetkaart verloren of gestolen? Bel Card Stop : +32 (0)78 170 170.
 • Identiteitskaart verloren of gestolen? Bel Doc Stop : +800 2123 2123.
 • Een beroep doen op de  reisverzekering van uw  kredietkaart Visa Premiumplus? Bel AXA Assistance : +32 2 550 05 45.
 • Voor andere dringende vragen over uw bankzaken: hou het telefoonnummer van uw bankagent en verzekeringsmakelaar binnen handbereik.

Nog vragen?

Contacteer snel uw AXA-bankagent en vertrek met een gerust hart naar de zon!

Let op, geld lenen kost ook geld!

Een persoonlijke lening is een consumentenkrediet in de vorm van een lening op afbetaling overeenkomstig Boek VII van het Wetboek van Economisch Recht.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Aftellen naar uw vakantie

Een vakantie voorbereiden: voor de één een plezier, voor de ander een periode vol stress. Voor u op vakantie vertrekt moet u zich goed informeren. Hier is alvast een handige checklist om met een gerust hart op reis te vertrekken.

Lees verder

Thuis op vakantie: tips voor een geslaagde staycation

Door de coronapandemie dreigen heel wat vakantieplannen dit jaar in het water te vallen. Gelukkig is er de staycation: een vakantie in eigen huis die toch een beetje voor dat zomerse vakantiegevoel zorgt. Wat u allemaal kan doen tijdens zo’n thuisvakantie? Wij geven u graag tips.

Lees verder

Waarom zoveel mogelijk reizen verantwoord is

Op reis gaan. Erover bloggen van op een eiland - op kantoor dan - voelt vreemd. En het doet zelfs een beetje pijn. Andere oorden opzoeken: we zouden er boeken over kunnen volschrijven, maar dan zou u als lezer niet genoeg tijd overhouden om te reizen. Want dat is net wat we willen promoten: trek er zoveel mogelijk op uit. Het maakt u gelukkig.

Lees verder

Uw AXA Bankagent helpt u graag