Betalen in het buitenland? Even makkelijk als thuis.

Betalen Betaalkaarten Reizen – 28 juni 2019

Met veel cash geld op reis vertrekken, da’s geen goed idee. Maar wat moet u dan wel doen? Want op vakantie wilt u natuurlijk ook niet zonder geld komen te zitten. De oplossing? Verschillende betaalmiddelen meenemen! We zetten de mogelijkheden voor u op een rij, zodat u gerust op reis kunt vertrekken.

Debetkaart: handig als u binnen Europa reist ...

Met de juiste kaarten op zak en online banking betaalt u in het buitenland even makkelijk als thuis.

Maestro is standaard op uw debetkaart aanwezig voor verrichtingen in Europa. U haalt er geld mee af en u betaalt ermee in maar liefst 56 landen (Europese landen, overzeese Europese gebieden en Turkije), net zoals u dat in België doet. Want Maestro biedt u dezelfde mogelijkheden als Bancontact.

Binnen de eurozone kost geld opnemen aan een bankautomaat evenveel als een binnenlandse geldopneming en in winkels zijn er aan betalingen met Maestro geen kosten verbonden. Wanneer u door Europa reist, herkent u de geldautomaten en de winkels waar u met Maestro kunt betalen aan het Maestro-logo.

... en ook buiten Europa

Hiervoor moet u wel de Maestro-functie op uw debetkaart openstellen voor gebruik buiten Europa: u kunt dat zelf doen via mobile banking of homebanking. U mag zelfs kiezen om de functie tijdelijk of permanent te activeren. Een paar muisklikken en u kunt ook direct betalen buiten Europa! Natuurlijk kan uw bankagent ook het nodige voor u doen (de functie is dan pas de volgende dag geactiveerd).

Kredietkaarten: nu wereldwijd uitgeven, later betalen

Met een kredietkaart Visa komt u nog een heel eind verder! Het is een veilig, snel en handig betaalmiddel dat wereldwijd wordt aanvaard. U betaalt geen transactiekosten voor verrichtingen, ook niet in het buitenland. Voor geldopnemingen aan een automaat betaalt u wel kosten.

Wat u uitgeeft, betaalt u niet onmiddellijk, want uw uitgaven gaan slechts één keer per maand van uw zichtrekening. U kunt standaard 2.500 euro per maand uitgeven met uw kredietkaart, maar u kunt ook een hogere of lagere limiet aanvragen via mobile banking, homebanking of bij uw bankagent.

Bij uw comfort2bank-zichtrekening kunt u tot 2 kredietkaarten Visa Classic (1 per rekeninghouder) aanvragen. Daarvoor hoeft u niets extra te betalen.

Om van deze kredietkaart gebruik te kunnen maken, moeten er maandelijks wel voldoende inkomsten op uw rekening komen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, kunt u uw pincode zelf kiezen en uw Visa kredietkaart wordt al na enkele dagen bij u thuis geleverd, nog voor u met vakantie gaat.

Is reizen echt uw ding? Dan is de kredietkaart Visa premiumplus geknipt voor u. U geniet niet alleen het betaalcomfort van een kredietkaart Visa, u krijgt ook bijstand tijdens uw reis en financiële tussenkomsten bij ongemakken tot een annulatieverzekering. Betaal uw reis met uw kredietkaar Visa premiumplus en het zit er allemaal bij. Ook voor gewone aankopen bent u met deze kredietkaart goed verzekerd. En dat voor slechts 4,40 euro per maand!

Cash geld?

Een kopje koffie op een terrasje of een ijsje op het strand: af en toe hebt u tijdens uw vakantie cash nodig. Misschien bent u te laat om vreemde munten te bestellen bij uw bank. En niet alle banken bieden die mogelijkheid nog aan: het is immers even makkelijk, zo niet nog makkelijker, om gewoon in het land van bestemming geld op te nemen aan een automaat bij aankomst.

Als u toch graag wat cash geld op zak hebt bij vertrek, kunt u evengoed een paar eurobiljetten meenemen. De euro is immers in meer en meer landen een gangbaar betaalmiddel. Ook in landen of streken waar het niet de officiële munt is.

Vandaag gaat uw bank mee op reis

Steeds een heldere kijk op uw budget houden komt altijd van pas, zeker op reis.

Zo gaan de aankopen en geldopnemingen met uw debetkaart onmiddellijk van uw zichtrekening, terwijl de uitgaven met uw kredietkaart slechts 1 keer per maand in rekening worden gebracht en gedebiteerd van uw zichtrekening. En dan is het handig om het totaalplaatje te kunnen zien.

Met onze Mobile Banking app kunt u van op uw smartphone of tablet de uitgavenlimiet of de historiek van uw kredietkaart Visa raadplegen, weet u hoeveel er op uw rekening staat en kunt u verrichtingen uitvoeren.

En met uw debetkaart en kaartlezer hebt u toegang tot pc-homebanking  zodat u ook van op elke computer met een internetverbinding, waar ook ter wereld uw rekening kunt checken. Stop de kaartlezer dus zeker in uw bagage!

Tip: activeer de app mobile banking service voor uw vertrek. Voor de registratie hebt u uw debetkaart en kaartlezer enkel nodig.

Goed om te weten

  • Steek niet al uw kaarten en cash geld in één portefeuille. Bewaar bijvoorbeeld ook iets in de kluis van uw hotelkamer. Zo komt u niet in de problemen bij diefstal of verlies.
  • Uw pincode moet geheim blijven: schrijf ze dus zeker nergens op.
  • Check de vervaldatum van uw debet- en kredietkaarten. Vervang indien nodig uw kaarten voor u op reis vertrekt.
  • Betalen met een kaart is veel veiliger dan cash.

Wordt uw kaart ondanks alle voorzorgen gestolen of raakt ze verloren? Of wordt ze ingehouden door een geldautomaat? Onderneem onmiddellijk actie!
Bel Card Stop op het nummer + 32 70 344 344 om uw kaart te laten blokkeren: 7 dagen in de week en 24 uur per dag bereikbaar.

Tip: Card Stop vraagt altijd uw rekeningnummer. Leer het dus uit uw hoofd! Of sla het rekeningnummer op in uw gsm.

Kredietkaart Visa aanvragen? De Maestro-functie van uw debetkaart activeren voor gebruik buiten Europa?

Zo gepiept in mobile banking of homebanking!

Vragen? Uw AXA Bankagent beantwoordt ze graag. 

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Opgepast: nieuwe phishing-e-mail!

Er doet weer een phishing-e-mail de ronde. Het doel van dergelijke nepmails, zogezegd verstuurd door AXA Bank, is om bij u vertrouwelijke bankgegevens los te krijgen en vervolgens uw rekeningen te plunderen. Hieronder voorbeelden van recente phishing-e-mails en tips om ze tijdig te herkennen.

Lees verder

Een complete reisverzekering zonder extra kosten

U plant een ontspannende reis om helemaal tot rust te komen. Na wat vergelijken hebt u de ideale reisbestemming gevonden, en een vliegtuigticket ernaartoe. Maar bij het boeken slaat de schrik u om het hart: stel dat ik ziek word en niet meer kan vertrekken? Of dat ik mijn reis om een andere reden wil annuleren? Toch maar doen die annulatieverzekering? Maar dat gaat natuurlijk wat kosten… of niet?

 

Lees verder

Ook contactloos betaalt u in alle veiligheid

De nieuwe debetkaarten die nu door AXA Bank worden uitgegeven zijn uitgerust met een NFC-chip (Near Field Communication), waardoor contactloze betalingen mogelijk zijn: ze zijn gemakkelijk herkenbaar door het symbool met vier golfjes. Contactloos betalen wordt meer en meer de norm. Toch staan sommige mensen er wantrouwig tegenover. Geheel onterecht. Waarom? Daarom!

Lees verder

Hoe betaalt de Belg het liefst?

De debetkaart is nog steeds het populairste betaalmiddel in België. Dat blijkt uit een onderzoek* dat Bancontact voerde bij 1000 landgenoten in september 2017. Mobiel betalen en contactloos betalen zijn bezig aan een opmars, al vertrouwt een meerderheid van de ondervraagden het nog niet helemaal. Voor 3 op de 10 Belgen is mobiel en contactloos betalen echter al even veilig als de ‘klassieke’ betaalmethoden.

Lees verder

Jongeren steeds vaker gebruikt als geldezel

Cybercriminelen benaderen steeds vaker jongeren om te fungeren als geldezel of ‘money mule’. Langs die weg kunnen ze gestolen geld doorsluizen naar andere, vaak buitenlandse rekeningen. Dat meldt Febelfin in een persbericht. De jongeren worden aangesproken in het uitgaansleven of via populaire social mediakanalen, zoals Instagram, WhatsApp of Snapchat, met de belofte om snel geld te verdienen. Vaak beseffen ze niet dat ze strafbare feiten plegen.

Lees verder