Betalen in het buitenland? Even makkelijk als thuis.

Betalen Betaalkaarten Reizen – 25 maart 2022

Met veel cash geld op reis vertrekken, da’s geen goed idee. Maar wat moet u dan wel doen? Want op vakantie wilt u natuurlijk ook niet zonder geld komen te zitten. De oplossing? Verschillende betaalmiddelen meenemen! We zetten de mogelijkheden voor u op een rij, zodat u gerust op reis kunt vertrekken.

Debetkaart: handig als u binnen Europa reist ...

Met de juiste kaarten op zak en online banking betaalt u in het buitenland even makkelijk als thuis.

Maestro is standaard op uw debetkaart aanwezig voor verrichtingen in Europa. U haalt er geld mee af en u betaalt ermee in maar liefst 56 landen (Europese landen, overzeese Europese gebieden en Turkije), net zoals u dat in België doet. Want Maestro biedt u dezelfde mogelijkheden als Bancontact.

Binnen de eurozone kost geld opnemen aan een bankautomaat evenveel als een binnenlandse geldopneming en in winkels zijn er aan betalingen met Maestro geen kosten verbonden. Wanneer u door Europa reist, herkent u de geldautomaten en de winkels waar u met Maestro kunt betalen aan het Maestro-logo.

... en ook buiten Europa

Hiervoor moet u wel de Maestro-functie op uw debetkaart openstellen voor gebruik buiten Europa: u kunt dat zelf doen via mobile banking of homebanking. U mag zelfs kiezen om de functie tijdelijk of permanent te activeren. Een paar muisklikken en u kunt ook direct betalen buiten Europa! Natuurlijk kan uw bankagent ook het nodige voor u doen (de functie is dan pas de volgende dag geactiveerd).

Kredietkaarten: nu wereldwijd uitgeven, later betalen

Met een kredietkaart Visa komt u nog een heel eind verder! Het is een veilig, snel en handig betaalmiddel dat wereldwijd wordt aanvaard. U betaalt geen transactiekosten voor verrichtingen, ook niet in het buitenland. Voor geldopnemingen aan een automaat betaalt u wel kosten.

Wat u uitgeeft, betaalt u niet onmiddellijk, want uw uitgaven gaan slechts één keer per maand van uw zichtrekening. U kunt standaard 2.500 euro per maand uitgeven met uw kredietkaart, maar u kunt ook een hogere of lagere limiet aanvragen via mobile banking, homebanking of bij uw bankagent.

Uw comfort2bank-zichtrekening biedt u een kredietkaart Visa Classic aan, die wordt in uw maandelijkse bijdrage inbegrepen.

Om van deze kredietkaart gebruik te kunnen maken, moeten er maandelijks wel voldoende inkomsten op uw rekening komen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, kunt u uw pincode zelf kiezen en uw Visa kredietkaart wordt al na enkele dagen bij u thuis geleverd, nog voor u met vakantie gaat.

Is reizen echt uw ding? Dan is de kredietkaart Visa Premiumplus geknipt voor u. U geniet niet alleen het betaalcomfort van een kredietkaart Visa, u krijgt ook bijstand tijdens uw reis en financiële tussenkomsten bij ongemakken tot een annulatieverzekering. Wanneer u uw reis 100% betaalt met de rekening die gekoppeld is aan uw kredietkaart Visa Premiumplus, geniet u automatisch al die voordelen. Ook voor gewone aankopen bent u met deze kredietkaart goed verzekerd. Maar daar stopt het niet: zij biedt u nog een fietsbijstand en is milieuvriendelijk want zij bevat geen druppel benzine meer. En dat voor slechts 4,40 euro per maand!

Cash geld?

Een kopje koffie op een terrasje of een ijsje op het strand: af en toe hebt u tijdens uw vakantie cash nodig. Misschien bent u te laat om vreemde munten te bestellen bij uw bank. En niet alle banken bieden die mogelijkheid nog aan: het is immers even makkelijk, zo niet nog makkelijker, om gewoon in het land van bestemming geld op te nemen aan een automaat bij aankomst.

Als u toch graag wat cash geld op zak hebt bij vertrek, kunt u evengoed een paar eurobiljetten meenemen. De euro is immers in meer en meer landen een gangbaar betaalmiddel. Ook in landen of streken waar het niet de officiële munt is.

Vandaag gaat uw bank mee op reis

Steeds een heldere kijk op uw budget houden komt altijd van pas, zeker op reis.

Zo gaan de aankopen en geldopnemingen met uw debetkaart onmiddellijk van uw zichtrekening, terwijl de uitgaven met uw kredietkaart slechts 1 keer per maand in rekening worden gebracht en gedebiteerd van uw zichtrekening. En dan is het handig om het totaalplaatje te kunnen zien.

Met onze mobile banking app kunt u van op uw smartphone of tablet de uitgavenlimiet of de historiek van uw kredietkaart Visa raadplegen, weet u hoeveel er op uw rekening staat en kunt u verrichtingen uitvoeren.

En met uw debetkaart en kaartlezer hebt u toegang tot pc-homebanking zodat u ook van op elke computer met een internetverbinding, waar ook ter wereld uw rekening kunt checken. Stop de kaartlezer dus zeker in uw bagage!

Tip: activeer de mobile banking app voor uw vertrek. Voor de registratie hebt u uw debetkaart en kaartlezer enkel nodig.

Goed om te weten

  • Steek niet al uw kaarten en cash geld in één portefeuille. Bewaar bijvoorbeeld ook iets in de kluis van uw hotelkamer. Zo komt u niet in de problemen bij diefstal of verlies.
  • Uw pincode moet geheim blijven: schrijf ze dus zeker nergens op.
  • Check de vervaldatum van uw debet- en kredietkaarten. Vervang indien nodig uw kaarten voor u op reis vertrekt.
  • Betalen met een kaart is veel veiliger dan cash.

Wordt uw kaart ondanks alle voorzorgen gestolen of raakt ze verloren? Of wordt ze ingehouden door een geldautomaat? Onderneem onmiddellijk actie!
Bel Card Stop op het nummer + 32 (0)78 170 170 om uw kaart te laten blokkeren: 7 dagen in de week en 24 uur per dag bereikbaar.

Tip: Card Stop vraagt altijd uw rekeningnummer. Leer het dus uit uw hoofd! Of sla het rekeningnummer op in uw gsm.

Kredietkaart Visa aanvragen? De Maestro-functie van uw debetkaart activeren voor gebruik buiten Europa?

Zo gepiept in mobile banking of homebanking! Lees hier hoe u uw kredietkaart makkelijk kunt aanvragen en de instellingen van uw kaarten zelf kunt aanpassen.

Vragen? Uw AXA Bankagent beantwoordt ze graag. 

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Een complete reisverzekering zonder extra kosten

U plant een ontspannende reis om helemaal tot rust te komen. Na wat vergelijken hebt u de ideale reisbestemming gevonden, en een vliegtuigticket ernaartoe. Maar bij het boeken slaat de schrik u om het hart: stel dat ik ziek word en niet meer kan vertrekken? Of dat ik mijn reis om een andere reden wil annuleren? Toch maar doen die annulatieverzekering? Maar dat gaat natuurlijk wat kosten… of niet?

 

Lees verder

Laat niet in uw kaarten kijken!

Internetbankieren is en blijft veilig. Maar u moet wel waakzaam blijven voor phishing. De laatste tijd krijgen meer en meer mensen een valse mail waarin wordt gevraagd om hun debetkaart op te sturen omdat ze zogezegd zou moeten worden vervangen. Ga hier niet op in want een bank zou zoiets nooit vragen!

Lees verder

Elektronisch betalen is nu overal mogelijk!

Geen cash op zak? Geen nood: sinds juli jl. moeten alle Belgische handelszaken elektronische betaling aanvaarden. En niet enkel via een klassieke betaalterminal. U kiest zelf hoe u het liefst betaalt. Meer info in dit artikel.

Lees verder

Hoe werkt betalen met uw kredietkaart?

Een kredietkaart is een handig middel om te betalen in de winkel, op restaurant, op reis … of om online een aankoop te doen, concert- of theatertickets te bestellen, of een hotel en een vlucht te boeken. Afhankelijk van het soort transactie, verloopt de betaling volgens een andere procedure. Hoe gaat betalen met uw kredietkaart juist in zijn werk?

Lees verder

Hoe kan ik makkelijk online betalen?

Online winkelen wordt steeds populairder. Jarenlang liet hoogstens 15% van de Belgen zich af en toe eens verleiden tot een online aankoop. Het ging dan meestal om een boek, een reis of een concertticket. Maar de laatste jaren gaan meer en meer Belgen op verkenning in een webshop. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de Belgen online shopt.

Lees verder