Beleggen, juist of fout?

Vermogen Beleggen – 24 augustus 2015

Hebt u nog een appeltje voor de dorst dat u wijselijk op uw spaarrekening hebt gezet? Goed voor u: qua rendement is dat momenteel wel niet veel soeps, maar het is geruststellend om iets achter de hand te hebben, om onverwachte uitgaven te kunnen opvangen of bepaalde plannen te kunnen waarmaken op korte termijn, zoals de aanschaf van een nieuwe wagen of een reis. Maar wist u dat u sparen en beleggen op een verstandige manier kunt combineren om aantrekkelijkere rendementen na te streven met goed ingeschatte risico’s, maar vooral tegelijk dat appeltje voor de dorst te behouden? Sceptisch? Speel met ons mee om er alles over te weten te komen …

 

Bent u op zoek bent naar de beste kansen om uw geld zo goed mogelijk te beheren? Neem dan contact op met uw AXA Bankagent.

Juist of fout

Om te beleggen, moet u over een aanzienlijk kapitaal beschikken …

Fout:    er bestaan beleggingsproducten vanaf een paar honderd euro’s. En soms kan een verschil in rendement dat a priori verwaarloosbaar is, na enkele jaren beleggen een heel ander resultaat opleveren. Een goed plan om uw eerste spaarcentjes in te beleggen en het geld te laten renderen dat u niet onmiddellijk nodig hebt!

Om te beleggen, moet u grote risico’s nemen …

Fout:    er zijn uiteraard beleggingen met een hoog risico, dat klopt, maar wie zegt dat u absoluut daarop moet mikken? Het ideale is een evenwichtige combinatie tussen sparen en beleggen. Sommige producten, zoals bijvoorbeeld open fondsen, kunnen zo een mooie verdeling op het vlak van risico’s bieden.

Beleggen, dat kan iedereen …

Juist:   op voorwaarde echter dat u uw beleggersprofiel kent en bij voorkeur goed begeleid wordt. Dat is net de rol van uw AXA Bankagent: de ideale gesprekspartner om naar u te luisteren en u daarna door te verwijzen naar oplossingen die aangepast zijn aan uw persoonlijke situatie.

Zin om het eens uit te proberen?

Als u nu denkt "OK, waarom zou ik het niet eens uitproberen?", dan is het tijd om uw AXA Bankagent te raadplegen! Doordat hij optreedt als zelfstandig agent, maakt het van hem een bevoorrechte partner, die nu en in de toekomst aan uw zijde staat. Met hem biedt AXA Bank u een vertrouwenspersoon op de lange termijn.

Samen met hem kunt u nagaan – als dat al niet gebeurd is - welk beleggingsprofiel het best aansluit bij uw noden: conservatief, defensief, neutraal, dynamisch of offensief.

Om dit te achterhalen, beschikt uw agent over een lijst met zeer gerichte vragen om volgende zaken duidelijk te stellen:

  1. uw financiële situatie,
  2. uw beleggingsobjectieven, met andere woorden
    • uw globale beleggingshorizon enerzijds, m.a.w. op welke termijn en met welke frequentie wenst u de eerste vruchten te plukken van de beleggingen die u vandaag overweegt
    • en uw risicogevoeligheid anderzijds
  3. uw kennis van en uw ervaring in beleggen in het algemeen.
Op basis van uw antwoorden wordt uw beleggingsprofiel opgemaakt. Dit is de eerste steen die gelegd om u nadien verder te begeleiden bij een efficiënte en gepersonaliseerde diversificatie van uw portefeuille.

Hiervoor biedt AXA Bank een hele reeks producten aan die aan uw verwachtingen kunnen voldoen wanneer het gaat om het beschermen, laten renderen en/of diversifiëren van uw portefeuille. Uw AXA Bankagent geeft u met plezier informatie op een duidelijke en transparante manier over deze verschillende producten, zodat u op uw gemak en vrijblijvend uw keuze kunt maken. Advies, dat is immers zijn vak.

Kortom, als u gewoon op zoek bent naar de beste kansen om uw geld zo goed mogelijk te beheren, dan hoeft u maar een ding te doen: contact opnemen met uw AXA Bankagent!

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Pensioensparen: 1.020 of 1.310 euro?

U kunt ervoor kiezen om jaarlijks maximaal 1.020 of 1.310 euro voor uw pensioen te sparen, met een verschillende fiscale aftrek. Wat moet u doen als u voor het hogere maximumbedrag opteert? En wat is voordeliger: jaarlijks 1.020 of 1.310 euro pensioensparen?

Lees verder

Macro-economie: op naar een harde of zachte landing?

Na het uiterst turbulente 2022 werd 2023 aangekondigd als een terugkeer naar de normaliteit op de markten. Die belofte kwam tot dusver ook grotendeels uit. Aandelen kenden een uitstekende eerste jaarhelft, en ook de zwaar getroffen obligaties konden een stuk van de opgelopen verliezen recupereren.

Lees verder

Duurzaam beleggen: wat zijn uw voorkeuren?

Kiest u voor de zee of de bergen? En de opwarming van de aarde, bent u daarmee een beetje, erg veel of helemaal niet bezig? En in welk opzicht? Op het vlak van duurzaam beleggen wil uw bankagent graag uw voorkeuren kennen, zodat uw portefeuille zo goed mogelijk aansluit bij uw beleggersprofiel en bij de Europese regelgeving die sinds augustus 2022 van kracht is. Er bestaat hierover een brochure waarin alles in eenvoudige bewoordingen wordt uitgelegd.

Lees verder

Macro-economische vooruitzichten voor de zomer: afkalvende inflatie en zwakke economische groei

De inflatie heeft nu in de grote economieën een duidelijke daling ingezet. Hoewel niet alle zorgen van de baan zijn, hebben beleggers het inflatieprobleem als ‘opgelost’ geklasseerd. Dat is wellicht te voortvarend op langere termijn, maar voor de komende maanden is die inschatting terecht. De energieprijzen dalen al sinds het begin van 2023, en zullen binnenkort gevolgd worden door de tweede belangrijkste oorzaak van inflatie tijdens het voorbije jaar: voedingsprijzen.

Lees verder

Beleggen: een kwestie van kennis of van geluk?

Ik zou wel willen, maar … ik heb daar geen tijd voor. Of Het interesseert me eigenlijk niet echt, het is te ingewikkeld, en dan begin ik er beter niet aan, toch? Het zijn een paar van de vaak gehoorde argumenten om niet te beleggen. Herkenbaar, niet? Achter al die redenen gaat een stilzwijgende, onuitgesproken veronderstelling schuil: succesvol beleggen is een kwestie van kunde, expertise, kennis. Maar is dat wel zo?

Lees verder