Regel vlot uw financiële administratie met Ponto

Succesvol ondernemen Optimaal werken Professioneel krediet – 12 september 2022

Steekt u ook veel tijd in bankgegevens importeren of exporteren, facturen betalen en afpunten, betalingen opvolgen en betalingsgegevens verwerken in uw boekhoudsysteem? Wat als u die courante financiële administratieve taken zou automatiseren, zodat u zich meer kunt toeleggen op winstgevende activiteiten of uzelf wat extra vrije tijd kunt gunnen? Dan vraagt u zich wellicht af: hoe pak ik dat aan? Kijk dan zeker eens naar Ponto, een toepassing van Isabel die u heel wat routinezaken uit handen neemt.

Ponto: de brug tussen uw rekeningen en uw financiële software

Ponto
Koppel uw bankrekening aan Ponto en besteed meer tijd aan dingen die u graag doet (of die u meer opbrengen).

Ponto koppelt uw bankrekening met uw favoriete software. Via deze verbinding worden uw bankgegevens niet alleen ingelezen in uw softwarepakket, u kunt ook betalingen initiëren vanuit uw boekhoudpakket. Zo bespaart u tijd en geld op uw financiële administratie.

Uw bankverrichtingen delen via Ponto

Nadat u uw software hebt verbonden met Ponto, worden uw transactiegegevens en het saldo van uw verbonden bankrekeningen automatisch gedeeld met de financiële software. Dit laat u toe om gemakkelijk een boekhouding te voeren, facturen af te punten, maar ook om eenvoudig een overzicht te krijgen van al uw rekeningen en zoveel meer.

Betalingen initiëren vanuit uw financiële software

Als u uw financiële software hebt gekoppeld aan uw Ponto-account, kunt u ook betalingen uitvoeren vanuit uw softwaretoepassing. En dat uiteraard in alle veiligheid.

Het grote voordeel is dus dat u uw facturen en betalingen vanuit één toepassing kunt beheren. Wanneer u een betaling initieert, wordt u automatisch naar uw Ponto-account doorverbonden om veilig te tekenen en nadien opnieuw automatisch teruggestuurd naar uw eigen software.

Wat heb u nodig voor Ponto?

logo Ponto

Nadat u een Ponto-account hebt geopend, verbindt u heel makkelijk uw bankrekeningen en sluit u zonder veel moeite uw financiële software via uw Ponto-account. U bent nu klaar om tijd te besparen op uw financiële administratie.

Hebt u nog vragen over Ponto?

Bezoek dan zeker de website van Ponto of gebruik de chatfunctie op hun website.

Nog geen klant bij AXA Bank?

Meer info over onze betaaloplossingen voor professionelen?

Ook interessant voor u

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Leverancierskrediet of leverancierskorting: welke optie is het interessantst?

Vaak krijgt u van uw leverancier twee betalingsopties: of u betaalt direct binnen de factuurdatum of u doet een beroep op betalingsuitstel. In het eerste geval krijgt u vaak korting (leverancierskorting), in het laatste wordt u een interestkost aangerekend (leverancierskrediet). Wat is nu het beste en zijn er nog andere opties? Lees verder en verken uw opties.

Lees verder

Waarom een kredietkaart voor ondernemers gebruiken?

Twijfelt u of u een professionele kredietkaart wil aanschaffen? Voor een beperkte jaarlijkse fee kan u met de meest simpele kredietkaart zoals de Visa4pro uw bedrijfsfinanciën beter managen, uw privé-vermogen beschermen en kan u gerust op reis vertrekken. De kaart wordt maandelijks afgerekend op uw professionele zichtrekening: geen rompslomp om op tijd terug te betalen.

Lees verder

Hoge energieprijzen voor ondernemingen: hoe gaat u ermee om?

De huidige energiecrisis is niet alleen voelbaar bij gezinnen, maar zeker ook bij bedrijven. De energieprijzen zijn de voorbije maanden door het dak gegaan en als ondernemer hebt u niet altijd de mogelijkheid om deze prijsstijgingen integraal aan uw klanten door te rekenen. Dit betekent dus een aanslag op uw winstmarges. Via energiebesparende investeringen of investeringen om zelf energie op te wekken kunt u de impact op uw onderneming minimaliseren en soms zelf positief ombuigen.

Lees verder

Energiecrisis: steunmaatregel voor professionele klanten

De energiecrisis hakt er niet alleen sterk in bij gezinnen, maar ook bij ondernemers. Waar gezinnen per overheidsmaatregel betalingsuitstel kunnen vragen op hun woonkrediet, is er niets wettelijk voorzien voor ondernemers. AXA Bank kiest ervoor onze huidige klant-ondernemers over de winter te tillen via een uitzonderlijk energie-kaskrediet.

Lees verder

Maak een afspraak bij uw AXA Bankagent