Regel vlot uw financiële administratie met Ponto

Succesvol ondernemen Optimaal werken Professioneel krediet – 12 september 2022

Steekt u ook veel tijd in bankgegevens importeren of exporteren, facturen betalen en afpunten, betalingen opvolgen en betalingsgegevens verwerken in uw boekhoudsysteem? Wat als u die courante financiële administratieve taken zou automatiseren, zodat u zich meer kunt toeleggen op winstgevende activiteiten of uzelf wat extra vrije tijd kunt gunnen? Dan vraagt u zich wellicht af: hoe pak ik dat aan? Kijk dan zeker eens naar Ponto, een toepassing van Isabel die u heel wat routinezaken uit handen neemt.

Ponto: de brug tussen uw rekeningen en uw financiële software

Ponto
Koppel uw bankrekening aan Ponto en besteed meer tijd aan dingen die u graag doet (of die u meer opbrengen).

Ponto koppelt uw bankrekening met uw favoriete software. Via deze verbinding worden uw bankgegevens niet alleen ingelezen in uw softwarepakket, u kunt ook betalingen initiëren vanuit uw boekhoudpakket. Zo bespaart u tijd en geld op uw financiële administratie.

Uw bankverrichtingen delen via Ponto

Nadat u uw software hebt verbonden met Ponto, worden uw transactiegegevens en het saldo van uw verbonden bankrekeningen automatisch gedeeld met de financiële software. Dit laat u toe om gemakkelijk een boekhouding te voeren, facturen af te punten, maar ook om eenvoudig een overzicht te krijgen van al uw rekeningen en zoveel meer.

Betalingen initiëren vanuit uw financiële software

Als u uw financiële software hebt gekoppeld aan uw Ponto-account, kunt u ook betalingen uitvoeren vanuit uw softwaretoepassing. En dat uiteraard in alle veiligheid.

Het grote voordeel is dus dat u uw facturen en betalingen vanuit één toepassing kunt beheren. Wanneer u een betaling initieert, wordt u automatisch naar uw Ponto-account doorverbonden om veilig te tekenen en nadien opnieuw automatisch teruggestuurd naar uw eigen software.

Wat heb u nodig voor Ponto?

logo Ponto

Nadat u een Ponto-account hebt geopend, verbindt u heel makkelijk uw bankrekeningen en sluit u zonder veel moeite uw financiële software via uw Ponto-account. U bent nu klaar om tijd te besparen op uw financiële administratie.

Hebt u nog vragen over Ponto?

Bezoek dan zeker de website van Ponto of gebruik de chatfunctie op hun website.

Nog geen klant bij AXA Bank?

Meer info over onze betaaloplossingen voor professionelen?

Ook interessant voor u

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Energiecrisis: steunmaatregel voor professionele klanten

De energiecrisis hakt er niet alleen sterk in bij gezinnen, maar ook bij ondernemers. Waar gezinnen per overheidsmaatregel betalingsuitstel kunnen vragen op hun woonkrediet, is er niets wettelijk voorzien voor ondernemers. AXA Bank kiest ervoor onze huidige klant-ondernemers over de winter te tillen via een uitzonderlijk energie-kaskrediet.

Lees verder

Mogen de belastingen zomaar inzage vragen in mijn privérekeningen?

Als ondernemer krijgt u wel vaker te maken met fiscale controles. Dan mag de fiscus in principe enkel uw beroepsrekeningen inkijken, en dus niet uw privérekeningen. Maar … een vergissing is snel gebeurd. Eén verrichting die beroepshalve op een privérekening wordt gedaan, volstaat om al die rekeningen als beroepsrekeningen te beschouwen. Waardoor de fiscus het recht heeft die te controleren.

Lees verder

Wat bepaalt de kredietwaardigheid van uw organisatie?

U wilt uw onderneming laten draaien, u wilt als ondernemer groeien, maar hebt hiervoor niet genoeg middelen? Of u hebt zelf wel voldoende kapitaal, maar wilt dat liever niet allemaal in 1 project investeren? Dan is een lening de oplossing. Maar om een lening af te sluiten, moet eerst de kredietwaardigheid van uw bedrijf worden beoordeeld. En die hangt af van een aantal factoren. Hieronder ontdekt u de belangrijkste.

Lees verder

Kredietwaarborgen voor zelfstandigen en ondernemingen: dit moet u weten

Wanneer u een ondernemingskrediet wilt aangaan voor een bepaald project, vraagt de bank mogelijk kredietwaarborgen. En die kunnen er zijn in alle vormen, maten en kleuren. Wat dan juist de verschillen zijn tussen de ene of andere kredietwaarborg, is niet altijd eenvoudig te onderscheiden. Een overzicht van de meest voorkomende waarborgen voor professionelen.

Lees verder

Voldoet u aan de UBO-verplichting?

Bij vennootschappen en vzw’s, stichtingen of trusts is niet altijd even makkelijk te bepalen wie het uiteindelijk voor het zeggen heeft. Daarom heeft de overheid de UBO-verplichting - UBO staat voor ‘Ultimate Beneficial Owner’ of ‘uiteindelijk begunstigde’ - in het leven geroepen. Die moet duidelijkheid scheppen over de uiteindelijke begunstigden, die vervolgens geregistreerd moeten worden in het UBO-register. Er is dus niet alleen een meldings-, maar ook een registratieplicht. Wie zich niet aan de verplichting houdt, krijgt een fikse boete.

Lees verder

Maak een afspraak bij uw AXA Bankagent