Beleggingen: welke experts bij AXA staan u bij?

Vermogen Beleggen Pensioen – 04 mei 2021

De huidige lage rentevoeten op spaarrekeningen, de inflatie, uw plannen op middellange en lange termijn, uw pensioen ... U bent er zich van bewust dat u in actie moet schieten om uw kapitaal te beheren, maar u hebt noch de tijd noch de ervaring. Laat uw beleggingen dan in handen nemen door fondsbeheerders. Experts tot uw dienst!

Beleggingsfonds: de oplossing voor een goede verdeling van de risico's

Beleggingen: welke experts bij AXA? 
Naast uw AXA Bankagent is er nog een expert op wie u kunt rekenen, de fondsbeheerder. Hij past het beleggingsbeleid toe dat voor het fonds werd vastgelegd en volgt de markten op om uw beleggingen te laten renderen.

Wanneer u zelf uw portefeuille zou opbouwen met een beperkt aantal aandelen of obligaties, loopt u een veel groter risico dan wanneer u in een fonds belegt dat uit een gedifferentieerde portefeuille bestaat. Ook hier geldt de wijze raad om nooit op één paard te wedden. Belegt u in een fonds, dan kiest de fondsbeheerder met zorg de aandelen, obligaties of cash uit. Zijn ervaring zal de verdeling bepalen.

Ook binnen het gamma beleggingsfondsen kunt u verder aan risicospreiding doen (dakfondsen / fund of funds, geografische spreiding, aandelenfondsen vs. obligatiefondsen …).

Serge Pizem, Global Head of Multi-Asset Investments bij AXA Investment Managers: “Wij zijn lange termijninvesteerders. Uit studies blijkt dat beleggen op lange termijn goede kansen biedt op rendement.”

Kennis en ervaring van de fondsbeheerder ten dienste van u

De juiste keuzes maken, het hele beheer en de opvolging van beleggingen doen vergt veel kennis en tijd. Belegt u in een fonds, dan beheren experts uw beleggingen.

De fondsbeheerder past het beleggingsbeleid toe dat voor het fonds werd vastgelegd. Hij volgt de markten op en doet de nodige aanpassingen.

Uw fondsbeheerder gaat op zoek naar opportuniteiten. Hij verkoopt of koopt de activa op het ogenblik dat hij dat geschikt acht.

Deze beleggingsexpert volgt alle mogelijke informatiekanalen op de voet, trekt daar de relevante conclusies uit en zet ze om in beslissingen. Hij weet op elk moment het hoofd koel te houden. In dit beroep is er geen plaats voor emoties. Kalmte bewaren is de boodschap.

De fondsbeheerder gebruikt vaak een beursindex waarmee hij de prestaties van het fonds vergelijkt. In beleggingsjargon hebben we het over de "benchmark". In geval van actieve beheersfondsen, tracht de fondsbeheerder de prestaties van de benchmark te overtreffen in zijn streven naar rendement.

Kortom, de fondsbeheerder:

  • volgt uw fonds dagelijks op;
  • ziet toe op de goede prestatie ervan;
  • doet aanpassingen indien nodig.

AXA Investment Managers en Architas: uw beleggingsexperts

Architas (meer dan 43 miljard euro beheerd vermogen) en AXA Investment Managers (AXA IM - 815 miljard euro beheerd vermogen eind juni 2020, in de wereldwijde top 15 van fondsbeheerders) zijn lid van de AXA Groep en vormen een duo van experts ten dienste van uw beleggingen. Zij beheren uw fondsen indien u bij AXA Bank belegt.

Uw AXA Bankagent begeleidt u vanaf het eerste ogenblik

De sterkte van AXA Bankagenten is hun persoonlijke aanpak en de langetermijnrelatie met hun klanten. Ze zijn ook vaak het eerste aanspreekpunt voor beleggingen. Uw bankagent toont u de mogelijkheden, adviseert u bij de keuze van de fondsen en bij het samenstellen, beheren en aanpassen van uw beleggingsportefeuille. Uiteraard behoudt u zelf de controle.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Exclusief beleggen met Delegio Privilege

Met een eenvoudige, complete en exclusieve oplossing overtuigen we meer en meer spaarders met een groter vermogen vanaf 100.000 euro om de stap te zetten naar beleggen. We leggen u graag uit waarom beleggen in een fonds uit het Delegio Privilege-gamma exclusief is en van welke extra services u geniet.

Lees verder

7 gouden beleggingstips voor een vakantie zonder stress!

U bent op vakantie, aan zee of in de bergen, en plots schiet door uw hoofd: wat als er iets gebeurt op de financiële markten? De beurskoersen evolueren dag en nacht, of u nu op vakantie bent of niet. Als belegger hebt u daarover weinig controle. U bent dus maar beter goed voorbereid. Bijvoorbeeld door deze 7 essentiële tips te volgen.

Lees verder

Neem contact op met uw AXA Bankagent