Beleggingen: welke experts bij AXA Bank staan u bij?

Vermogen Beleggen Pensioen – 13 juli 2022

Lage rentes op spaarrekeningen, hoge inflatie, uw plannen op middellange en lange termijn, uw pensioen dat u nu al begint te plannen. Er zijn heel wat redenen waarom u een oplossing zoekt om uw kapitaal potentieel te laten aangroeien. Hebt u daarvoor zelf de tijd of de ervaring niet? Beleg via fondsen en vertrouw uw kapitaal toe aan specialisten!

Beleggingsfondsen: voor een goede spreiding

Beleggingen: welke experts bij AXA?Naast uw AXA Bankagent is er nog een expert op wie u kunt rekenen, de fondsbeheerder. Hij past het beleggingsbeleid toe dat voor het fonds werd vastgelegd. Hij volgt de markten op om uw beleggingen potentieel te laten renderen.

Wenst u zelf uw portefeuille samen te stellen? Dat kan, al zal het misschien met een beperkt aantal aandelen, obligaties of nog andere financiële instrumenten gebeuren. Dat vergroot uw risico omdat uw spreiding dan allicht beperkt is.

Ook hier geldt de wijze raad om nooit op één paard te wedden. Belegt u in een fonds dat overeenstemt met uw beleggingsdoelstelling?
Dan waakt de fondsenbeheerder over die risicospreiding door met zorg een keuze te maken uit de financiële instrumenten, binnen het beleggingsbeleid van het fonds. Een goeie spreiding van het risico is altijd één van zijn voornaamste bekommernissen.

Kennis en ervaring van de fondsbeheerder ten dienste van u

De juiste keuzes maken, het hele beheer en de opvolging van uw beleggingen op eigen houtje organiseren, de financiële markten opvolgen, het vergt niet alleen veel kennis maar ook veel tijd.

Belegt u in een actief beheerd fonds, dan neemt de fondsenbeheerder alvast die zorgen van u weg.

De job van fondsenbeheerder is erg intensief. Niet alleen past de fondsbeheerder het beleggingsbeleid toe dat voor het fonds werd vastgelegd, hij volgt ook de financiële markten op de voet. Men houdt daarbij rekening met verschillende gebeurtenissen die op korte of lange termijn invloed kunnen hebben op uw belegging.

Deze beleggingsexpert volgt alle mogelijke informatiekanalen nauw op, trekt daar de relevante conclusies uit en zet ze om in beslissingen.

In dit beroep is er geen plaats voor emoties. Beheerders werken ook vaak in teamverband. Beslissingen volgen een specifiek proces en worden continu overlegd en in vraag gesteld.

Op korte termijn de kalmte bewaren en op lange termijn een visie ontwikkelen en volgen: dat is de boodschap.

Kortom, de fondsbeheerder:

  • waakt over een gespreide samenstelling van uw fonds
  • volgt uw fonds regelmatig op;
  • past eventueel de belegging aan;
  • volgt een beleid op lange termijn;
  • wijzigt de samenstelling van het fonds indien nodig;
  • en dat is maar een greep uit zijn takenpakket …

Amundi, AXA Investment Managers en Econopolis: een sterk trio van gerenommeerde fondsenhuizen

In het fondsenaanbod van AXA Bank vindt u een gevarieerde en kwalitatieve selectie van fondsen van onder meer de fondsenhuizen Amundi, AXA Investment Managers en Econopolis.

Binnen elke beleggingsstrategie hebt u een ruime keuze om uw beleggingsportefeuille te spreiden, op het vlak van beheer, maar ook als u de focus wilt leggen op specifieke sectoren of thema's.

Uw AXA Bankagent begeleidt u vanaf het eerste ogenblik

De sterkte van de AXA Bankagent is zijn persoonlijke aanpak, zijn expertise en de langetermijnrelatie die hij met u als klant opbouwt.

Iedere belegging start met een diepgaand gesprek. Om u als klant beter te begrijpen, zal hij u eerst een aantal vragen stellen: onder meer over uw kennis en ervaring met beleggen, uw financiële situatie, uw beleggingsdoelstelling en uw risico-appetijt.

Uw bankagent zal dan de mogelijkheden met u bespreken en begeleidt u bij uw finale keuze.

Hij geeft u ook uitleg over de kosten verbonden aan beleggen in fondsen en wijst u op de risico’s.

Wenst u een afspraak om uw mogelijkheden te bespreken?

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Essentiële beleggersinformatie in een nieuw jasje: KIID wordt KID

Bent u van plan om in te stappen in een beleggingsfonds uit het aanbod van AXA Bank? Dan ontvangt u bij het beleggingsgesprek wettelijke documenten zoals het prospectus en een document met essentiële beleggersinformatie. Sinds begin dit jaar bevat dat document veel meer informatie en bestaat het uit drie pagina’s in plaats van twee. Met ook een andere naam: KID, wat staat voor Key Information Document of Essentieel informatiedocument. Waarom een nieuw document en waarin ligt het voordeel voor u, als belegger?

Lees verder

Goede voornemens voor uw geld: zo krijgt u uw spaarcenten in topconditie

Een nieuw jaar brengt goede voornemens met zich mee. Misschien denkt u dan al snel aan meer sporten, maar hebt u ook al eens nagedacht over hoe u uw spaargeld topfit krijgt? Over hoe u die droom wil waarmaken van een zorgeloos pensioen, een duwtje in de rug voor de (klein)kinderen, een verbouwing, of een appartement aan zee? Dankzij de hogere rentes levert sparen vanaf nu meer op, maar als u de hoge inflatie écht wilt verslaan, moet u denken aan beleggen. Mooi meegenomen: bij AXA Bank kan beleggen al voor kleine bedragen. Het is zo simpel dat u dit goede voornemen alvast wél makkelijk volhoudt.

Lees verder

2023: komen we in rustiger vaarwater na de storm?

In vergelijking met het turbulente voorbije jaar dient 2023 zich heel wat optimistischer aan. De oorlog woedt nog steeds. De inflatie heeft slechts een bescheiden knikje gemaakt, maar de verwachting is dat dit jaar een jaar wordt van nog steeds hoge, maar dalende inflatie en dat in 2024-2025 de terugkeer richting 2% wordt ingezet. Een optimistische voorspelling of een realistisch scenario? In ieder geval een opportuniteit voor wie bereid is beredeneerde risico’s te nemen.

Lees verder

2022: het jaar van de inflatie

2022 was in heel wat opzichten een schrikwekkend jaar. We waren nog niet helemaal bekomen van de wintercovidpiek toen een nieuwe schok zich aandiende: Rusland viel buurland Oekraïne binnen. Voor het eerst sinds het uiteenvallen van Joegoslavië in de jaren 90 werden we geconfronteerd met een conflict op het Europese continent, op slechts enkele uren van hier. Met ook vandaag nog een gruwelijk hoge menselijke tol, zelfs onder de burgerbevolking. Maar de oorlog in Oekraïne was ook een brandversneller voor een vuur dat al sinds het najaar 2021 om zich heen greep: inflatie.

Lees verder

Beleggen? Ontdek waarom u nu niet meer moet twijfelen

Misschien denkt u dat beleggen niks voor u is, maar enkel voor rijke mensen die graag ‘speculeren’ op de beurs? Dat het nu niet het moment is door de onstabiele situatie in de wereld en op de financiële markten? Of dat u nog te jong bent of te oud om ermee te beginnen? Wij overtuigen u graag van het tegendeel.

Lees verder

Maak een afspraak bij uw AXA Bankagent