Beleggingen: welke experts bij AXA Bank staan u bij?

Vermogen Beleggen Pensioen – 13 juli 2022

Lage rentes op spaarrekeningen, hoge inflatie, uw plannen op middellange en lange termijn, uw pensioen dat u nu al begint te plannen. Er zijn heel wat redenen waarom u een oplossing zoekt om uw kapitaal potentieel te laten aangroeien. Hebt u daarvoor zelf de tijd of de ervaring niet? Beleg via fondsen en vertrouw uw kapitaal toe aan specialisten!

Beleggingsfondsen: voor een goede spreiding

Beleggingen: welke experts bij AXA?Naast uw AXA Bankagent is er nog een expert op wie u kunt rekenen, de fondsbeheerder. Hij past het beleggingsbeleid toe dat voor het fonds werd vastgelegd. Hij volgt de markten op om uw beleggingen potentieel te laten renderen.

Wenst u zelf uw portefeuille samen te stellen? Dat kan, al zal het misschien met een beperkt aantal aandelen, obligaties of nog andere financiële instrumenten gebeuren. Dat vergroot uw risico omdat uw spreiding dan allicht beperkt is.

Ook hier geldt de wijze raad om nooit op één paard te wedden. Belegt u in een fonds dat overeenstemt met uw beleggingsdoelstelling?
Dan waakt de fondsenbeheerder over die risicospreiding door met zorg een keuze te maken uit de financiële instrumenten, binnen het beleggingsbeleid van het fonds. Een goeie spreiding van het risico is altijd één van zijn voornaamste bekommernissen.

Kennis en ervaring van de fondsbeheerder ten dienste van u

De juiste keuzes maken, het hele beheer en de opvolging van uw beleggingen op eigen houtje organiseren, de financiële markten opvolgen, het vergt niet alleen veel kennis maar ook veel tijd.

Belegt u in een actief beheerd fonds, dan neemt de fondsenbeheerder alvast die zorgen van u weg.

De job van fondsenbeheerder is erg intensief. Niet alleen past de fondsbeheerder het beleggingsbeleid toe dat voor het fonds werd vastgelegd, hij volgt ook de financiële markten op de voet. Men houdt daarbij rekening met verschillende gebeurtenissen die op korte of lange termijn invloed kunnen hebben op uw belegging.

Deze beleggingsexpert volgt alle mogelijke informatiekanalen nauw op, trekt daar de relevante conclusies uit en zet ze om in beslissingen.

In dit beroep is er geen plaats voor emoties. Beheerders werken ook vaak in teamverband. Beslissingen volgen een specifiek proces en worden continu overlegd en in vraag gesteld.

Op korte termijn de kalmte bewaren en op lange termijn een visie ontwikkelen en volgen: dat is de boodschap.

Kortom, de fondsbeheerder:

  • waakt over een gespreide samenstelling van uw fonds
  • volgt uw fonds regelmatig op;
  • past eventueel de belegging aan;
  • volgt een beleid op lange termijn;
  • wijzigt de samenstelling van het fonds indien nodig;
  • en dat is maar een greep uit zijn takenpakket …

Amundi, AXA Investment Managers en Econopolis: een sterk trio van gerenommeerde fondsenhuizen

In het fondsenaanbod van AXA Bank vindt u een gevarieerde en kwalitatieve selectie van fondsen van onder meer de fondsenhuizen Amundi, AXA Investment Managers en Econopolis.

Binnen elke beleggingsstrategie hebt u een ruime keuze om uw beleggingsportefeuille te spreiden, op het vlak van beheer, maar ook als u de focus wilt leggen op specifieke sectoren of thema's.

Uw AXA Bankagent begeleidt u vanaf het eerste ogenblik

De sterkte van de AXA Bankagent is zijn persoonlijke aanpak, zijn expertise en de langetermijnrelatie die hij met u als klant opbouwt.

Iedere belegging start met een diepgaand gesprek. Om u als klant beter te begrijpen, zal hij u eerst een aantal vragen stellen: onder meer over uw kennis en ervaring met beleggen, uw financiële situatie, uw beleggingsdoelstelling en uw risico-appetijt.

Uw bankagent zal dan de mogelijkheden met u bespreken en begeleidt u bij uw finale keuze.

Hij geeft u ook uitleg over de kosten verbonden aan beleggen in fondsen en wijst u op de risico’s.

Wenst u een afspraak om uw mogelijkheden te bespreken?

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Volgt na de inflatie een recessie? 9 vragen en antwoorden.

Tijdens de pandemie leek de stemming op de financiële markten opperbest. Nu covid stilaan naar de achtergrond verdwenen is, is de sfeer helemaal omgeslagen en slaat het pessimisme overal toe. Door de oplopende rente, de inflatie en de oorlogsdreiging hebben zowel het consumenten- als het beleggersvertrouwen zware klappen gekregen. Wat is er dan juist aan de hand? En is er licht aan het einde van de tunnel? Of loert er een recessie om de hoek? Een stand van (beurs)zaken.

Lees verder

Geen erfbelasting op 150% van de tegoeden op gemeenschappelijke rekeningen

Kinderen die de tegoeden op gemeenschappelijke rekeningen op naam van de langstlevende ouder laten staan, moeten in Vlaanderen voortaan geen erfbelasting meer betalen op deze tegoeden bij het overlijden van die langstlevende ouder. Of deze maatregel ook zal worden overgenomen door de belastingdienst van het Waals en Brussels hoofdstedelijk gewest, valt nog af te wachten.

Lees verder

Augustus 2022: recessies staan voor de deur

Centrale bankiers voerden hun retoriek van monetaire verkrapping op naarmate de energiecrisis in Europa een zorgwekkender wending nam. Terwijl de recessie in de VS zou kunnen ontstaan na een periode van oververhitting, zal de dreigende recessie in Europa waarschijnlijk uitsluitend te wijten zijn aan de gevolgen van de energieprijzen en de mogelijke rantsoenering tijdens de winter.

Lees verder

Maak het uzelf gemakkelijk en laat u bijstaan als u belegt

Er kruipt wel wat werk en tijd in zelf beleggen in individuele aandelen of obligaties: een goede portefeuille samenstellen, voldoende gediversifieerd, op het juiste moment handelen of net niet handelen, ... Het is niet evident. Laat u daarom bijstaan door uw AXA Bankagent.

Lees verder

Beleggen, (n)iets voor u?

Spreekt het vooruitzicht op een potentieel hoger rendement u wel aan? Maar raakt u niet wegwijs in de wereld van spaar- en beleggingsproducten? Uw bankagent is de geknipte bondgenoot!

Lees verder

Maak een afspraak bij uw AXA Bankagent