Bijt u in de vakantie iedere cent in twee?

Betalen Gezin Reizen – 28 januari 2022

De grote vakantie. Tijd voor daguitstappen, terrasjes, festiviteiten, op reis gaan … Voor je zomeroutfits ben je al op koopjesjacht geweest. Tijdens de zomermaanden mag het allemaal wat meer zijn, liefst van al kijk je dan niet op een cent. Maar ook wie het met minder moet stellen, veroorlooft zich tijdens de vakantie graag iets extra. Houdt u dan bij hoeveel u precies hebt uitgegeven? En hoe doet u dat dan?

De mobile banking-app van AXA Bank kunt u gratis downloaden in de App-store of Google Play Store.

Behoud de kijk op uw vakantiebudget

Als u er voor een avondje of een paar dagen of weken op uittrekt, dan hebt u waarschijnlijk wel voor ogen hoeveel u wilt besteden. Het eenvoudigste is dan om dat bedrag cash af te halen en niet meer uit te geven dan u op zak hebt.

Goed gezien, en het werkt perfect voor een etentje, een bezoek aan een pretpark of een tochtje naar zee of naar de Ardennen. Maar als u voor langere tijd van huis weg bent, dan moet u toch al een aanzienlijke som meenemen. Het zou zonde zijn om dat geld te verliezen of het slachtoffer te worden van gauwdieven. Dan staat het op uw bankrekening toch heel wat veiliger!

Met de kaart betalen en de kassaticketjes bijhouden of uw uitgaven in een notitieboekje noteren, dat gaat natuurlijk ook. Maar bent u er dan wel zeker van dat u alles bijgehouden en opgeschreven hebt?

Vele kleintjes maken een groot …

Wat als u tijdens uw trip uw zonnebril of de zool van uw schoen verliest? De hele dag op blote voeten blijven lopen, dat gaat niet.

Onvoorziene uitgaven kunnen een lelijke streep trekken door uw budget. Maar ook buitenkansjes of impulsaankopen kunnen ervoor zorgen dat u meer spendeert dan u eigenlijk van plan was. Maar dat jurkje, dat perfecte paar schoenen in de uitverkoop, dat schitterende-maar-eerder- prijzige vakantiesouvenirtje … het is vaak niet makkelijk om eraan te weerstaan.

Vroeg of laat komt dan de onvermijdelijke vraag: “Wat heb ik nu al uitgegeven? En hoeveel staat er nog op de rekening?”

Volg uw uitgaven op via smartphone of tablet

Op zulke ogenblikken komt mobiel bankieren heel goed van pas. Het enige wat u ervoor nodig hebt, is een smartphone of tablet, een internetverbinding en een app voor mobiel bankieren.

Eventjes inloggen en u bent meteen weer mee. Of u ziet meteen dat u maar beter wat geld van uw spaarrekening naar uw zichtrekening overschrijft. Als u beide rekeningen bij dezelfde bank hebt, is het geld bovendien nagenoeg onmiddellijk beschikbaar.

Misschien moet u met spijt in het hart afzien van uw aankoop, maar troost u dan met de gedachte dat u later niet geplaagd wordt door schuldgevoelens omdat u te veel hebt uitgegeven.

Probeer de mobiele app eens uit

De mobile banking-app van AXA Bank kunt u gratis downloaden in de App-store of Google Play Store.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Hoe werkt betalen met uw kredietkaart?

Een kredietkaart is een handig middel om te betalen in de winkel, op restaurant, op reis … of om online een aankoop te doen, concert- of theatertickets te bestellen, of een hotel en een vlucht te boeken. Afhankelijk van het soort transactie, verloopt de betaling volgens een andere procedure. Hoe gaat betalen met uw kredietkaart juist in zijn werk?

Lees verder

Een gezamenlijke rekening openen: de voor- en nadelen

Je gaat met je lief samenwonen of je stapt in het huwelijksbootje? Dan kun je een gemeenschappelijke rekening openen om de maandelijks weerkerende kosten en de boodschappen te betalen. Dat is handig, maar bij een gezamenlijke rekening zijn er wel wat puntjes waarop je moet letten.

Lees verder

Een gezamenlijke rekening: hoe openen?

Willen jullie als koppel samen een rekening openen om de gemeenschappelijke uitgaven te betalen? Dat kan heel eenvoudig bij elke AXA Bankagent. En met een wederzijdse volmacht kunnen jullie vanop die gezamenlijke rekening allebei zonder problemen betalen of overschrijven. Je hoeft dan niet expliciet de toestemming te hebben van je partner. Hoe gaat de opening van een gemeenschappelijke rekening in zijn werk en waarop moet je letten?

Lees verder

Betalen in het buitenland? Even makkelijk als thuis.

Met veel cash geld op reis vertrekken, da’s geen goed idee. Maar wat moet u dan wel doen? Want op vakantie wilt u natuurlijk ook niet zonder geld komen te zitten. De oplossing? Verschillende betaalmiddelen meenemen! We zetten de mogelijkheden voor u op een rij, zodat u gerust op reis kunt vertrekken.

Lees verder

Een complete reisverzekering zonder extra kosten

U plant een ontspannende reis om helemaal tot rust te komen. Na wat vergelijken hebt u de ideale reisbestemming gevonden, en een vliegtuigticket ernaartoe. Maar bij het boeken slaat de schrik u om het hart: stel dat ik ziek word en niet meer kan vertrekken? Of dat ik mijn reis om een andere reden wil annuleren? Toch maar doen die annulatieverzekering? Maar dat gaat natuurlijk wat kosten… of niet?

 

Lees verder