Home sweet mobilhome!

Dagelijks leven Een auto kopen Lenen Budget Corona – 01 juni 2021

U droomt ervan om op vakantie vertrekken? En u bent gesteld op uw vrijheid en uw comfort? Waarom zou u dan niet overwegen om een mobilhome, ook motorhome genaamd, aan te schaffen? Deze voertuigen winnen enorm aan populariteit in België, en al helemaal door de coronapandemie. Inladen en wegwezen!

Met een mobilhome hebt u uw huis overal en altijd bij

mobilhome
België (her)ontdekken, dat is de nieuwste trend in vakantieland en dus groeit bij veel landgenoten de interesse voor mobilhomes en campers.

We zagen hem in de film Nomadland, die in 2021 de Golden Globe kreeg voor beste dramafilm. In het westen van Amerika gebruiken duizenden Amerikanen een mobilhome om op zoek te gaan naar werk en/of een beter leven.

Bij ons worden mobilhomes voornamelijk gebruikt voor vakanties en reizen, en dan vooral door gezinnen met kinderen of pas gepensioneerden. Staycations zijn erg in trek nu en deze vrijetijdsvoertuigen winnen aan populariteit.

De sector is in volle groei in België (+ 10% per jaar) met meer dan 100.000 inschrijvingen (cijfers: Febiac). Bij AXA Bank merken we ook dat het aantal leningen voor mobilhomes elk jaar stijgt (+ 20% in 2020). Waaraan is dat succes te danken?

Wat is een mobilhome?

Een mobilhome, motorhome of camper is GEEN caravan. Een caravan rijdt namelijk niet. De term mobil home duikt ook her en der op het internet op; dat zijn mobiele woningen die eigenlijk worden getrokken door een ander voertuig.

In dit artikel bedoelen we met mobilhome een enoooooorme en superhandige auto. Een mobilhome heeft tal van overeenkomsten met een auto:

  • rijbewijs B, behalve voor mobilhomes met een maximaal toegelaten massa tussen 3,5 t en 7,5 t, daar hebt u een rijbewijs C1 voor nodig;
  • technische keuring bij de eerste inverkeerstelling, daarna elk jaar;
  • verkeersbelasting;
  • BA-verzekering op basis van het vermogen;
  • verzekering Alle Risico's aangeraden (met eventuele premiekorting afhankelijk van het aantal dagen dat de mobilhome gebruikt wordt).

De mobilhome scheert hoge toppen en brengt je naar de top!

mobilhome
Met uw mobilhome reist u in alle veiligheid naar de mooiste streken van Europa.

Maar de technische en praktische details laten we even voor wat ze zijn. We zijn weg! De Amalfikust? De Costa Blanca? Een uitje naar de Dourovallei?

Met uw mobilhome reist u in alle veiligheid naar de mooiste streken van Europa. In tegenstelling tot caravans die worden getrokken door een auto hoeft u met een mobilhome niet bang te zijn om een helling op te rijden en geraakt u bijna overal door.

Met dit voertuig dat ook uw huis is, hangt u van niemand af en kiest u zelf waar u gedurende een paar uren of dagen wilt verblijven.

Zorg er wel voor dat u steeds vooraf informatie inwint, want de regels verschillen naargelang het land of de camping waar u wilt verblijven.

En anders kunt u ook offroad gaan. U gaat en staat waar u wilt!

In een mobilhome is er weliswaar minder plaats dan in een caravan, maar u hebt er wel alle comfort (bedden, keuken, opbergruimte).

Er is keuze in overvloed. Maar vooraleer we u een idee geven van de prijzen gaan we het hebben over een nieuw onverwacht voordeel van motorhomes.

In uw motorhome is corona niet welkom!

In uw mobilhome bent u even veilig als thuis, want u neemt uw eigen spullen mee. In principe hebt u dus geen contact met andere mensen of het gerief van anderen. Kortom, een winnend trio: gezelligheid, vrijheid … en veiligheid!

In uw kleine nestje op wielen hebt u alle comfort en verloopt alles volledig veilig.

Hoeveel kost een mobilhome nu eigenlijk?

Net als bij andere voertuigen hangt de prijs af van de staat en/of de uitrusting. Een auto koopt u ook niet op 1-2-3, dus neem de tijd om goed uw behoeften te analyseren en u af te vragen welke uitrusting u wilt in uw toekomstige mobilhome.

Als u surft op het internet, dan ziet u dat er al nieuwe mobilhomes bestaan vanaf 40.000 euro. Op de bekende Belgische tweedehandssite worden er meer dan 1000 mobilhomes te koop aangeboden!

Opgelet: bij de aankoopprijs komen nog een aantal kosten bij: tol in buitenland en benzine (beide duurder dan voor een auto), eventueel vignet, schotelantenne, eventueel internet …

Twijfelt u nog of een mobilhome iets voor u is? U kunt er altijd een huren om dat te testen. Er zijn heel wat websites waar u rechtstreeks contact kunt opnemen met eigenaars van mobilhomes (bijvoorbeeld Camptoo of Goboony).

In Duitsland zeggen ze 'Wohnmobil’ tegen een mobilhome.

Bereken nu uw lening voor de mobilhome van uw dromen

De ideale mobilhome gevonden? Hebt u vergeleken? Kiest u voor een nieuwe mobilhome of een recente occasie? Staan uw koffers al klaar? Is de route al uitgestippeld?

Of bekijk eerst hoeveel u maandelijks moet afbetalen en voor hoelang.

Bereken onmiddellijk het beste terugbetalingsplan voor de lening van uw nieuwe mobilhome met de simulator van AXA Bank. Daarna kunt u uw aanvraag rechtstreeks online indienen!

Simuleer uw lening

Voor de financiering van een mobilhome ouder dan 5 jaar kiest u voor de persoonlijke lening.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Wilt u graag meer informatie over leningen voor een motorhome?

Denk eraan om volgende gegevens mee te nemen als u naar uw bankagent gaat:

  • een identiteitsbewijs;
  • een bewijs van inkomsten;
  • ondertekende prijsoffertes, facturen, overeenkomsten ...

De autolening en de persoonlijke lening zijn leningen op afbetaling, onderworpen aan de wetgeving inzake het consumentenkrediet.

Kredietverlener: AXA Bank Belgium nv, Troonplein 1, 1000 Brussel, RPR Brussel 0404 476 835.

Bron: www.gitefermemargo.be, www.touring.be

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Beleef meer en leef buiten in uw droomtuin

De Belgische zomers worden steeds mooier en genieten in eigen tuin is voor veel mensen de ideale ontspanning. Plaatst u binnenkort een nieuwe blokhut, een moderne lounge of een verfrissend zwembad in uw tuin? Heeft u al concrete plannen voor uw droomtuin en kent u het prijskaartje van uw tuinproject al? Of wilt u zich liever laten inspireren? We geven u een dieper inzicht in de mogelijkheden en de huidige wetgeving!

Lees verder

Een sauna kopen, waarom niet?

Het thema 'wellness' krijgt jaar na jaar meer aandacht. Jezelf verwennen, tijd nemen voor jezelf, … het is zo fijn, zeker in coronatijden. Wat is er aangenamer dan de weldadige warmte van een sauna? Beter nog, een sauna in uw huis of tuin? Een kort overzicht van de voordelen van een sauna.

Lees verder

Een elektrische wagen, te wagen?

Mobiliteit, dat is waar alles tegenwoordig om draait en dat zal nog lang zo blijven. Wie zachte of duurzame mobiliteit zegt, denkt meteen aan elektrische auto’s (full of hybride). Die zouden minder vervuilend zijn dan diesel- of benzinewagens. Na een aantal jaar hebben de elektrische auto’s – en zeker bedrijfswagens – stilaan hun doelpubliek gevonden. Een overzicht.

Lees verder

Een elektrische fiets kopen? Ontdek onze tips voor een fiets op maat

We gaan steeds bewuster om met onze leefwereld: we denken meer en meer na over ons consumptiegedrag, energie- en waterverbruik, voedselverspilling… Zo ook met onze vervoerskeuze: de elektrische fiets wordt almaar meer aangeschaft als alternatief transportmiddel. Bovendien heeft de elektrische fiets ook heel wat voordelen: verplaatsingen zijn snel en eenvoudig én bovendien komt u niet puffend en zwetend aan op uw bestemming. Maar wat als u pech hebt onderweg? En hoe zit het met de financiering van deze fiets? En welke fiets kiest u het best? Dat en nog veel meer ontdekt u in deze blogpost.

Lees verder

Contacteer uw AXA Bankagent