Home sweet mobilhome!

Dagelijks leven Een auto kopen Lenen Budget Corona – 01 juni 2021

U droomt ervan om op vakantie vertrekken? En u bent gesteld op uw vrijheid en uw comfort? Waarom zou u dan niet overwegen om een mobilhome, ook motorhome genaamd, aan te schaffen? Deze voertuigen winnen enorm aan populariteit in België, en al helemaal door de coronapandemie. Inladen en wegwezen!

Met een mobilhome hebt u uw huis overal en altijd bij

mobilhome
België (her)ontdekken, dat is de nieuwste trend in vakantieland en dus groeit bij veel landgenoten de interesse voor mobilhomes en campers.

We zagen hem in de film Nomadland, die in 2021 de Golden Globe kreeg voor beste dramafilm. In het westen van Amerika gebruiken duizenden Amerikanen een mobilhome om op zoek te gaan naar werk en/of een beter leven.

Bij ons worden mobilhomes voornamelijk gebruikt voor vakanties en reizen, en dan vooral door gezinnen met kinderen of pas gepensioneerden. Staycations zijn erg in trek nu en deze vrijetijdsvoertuigen winnen aan populariteit.

De sector is in volle groei in België (+ 10% per jaar) met meer dan 100.000 inschrijvingen (cijfers: Febiac). Bij AXA Bank merken we ook dat het aantal leningen voor mobilhomes elk jaar stijgt (+ 20% in 2020). Waaraan is dat succes te danken?

Wat is een mobilhome?

Een mobilhome, motorhome of camper is GEEN caravan. Een caravan rijdt namelijk niet. De term mobil home duikt ook her en der op het internet op; dat zijn mobiele woningen die eigenlijk worden getrokken door een ander voertuig.

In dit artikel bedoelen we met mobilhome een enoooooorme en superhandige auto. Een mobilhome heeft tal van overeenkomsten met een auto:

  • rijbewijs B, behalve voor mobilhomes met een maximaal toegelaten massa tussen 3,5 t en 7,5 t, daar hebt u een rijbewijs C1 voor nodig;
  • technische keuring bij de eerste inverkeerstelling, daarna elk jaar;
  • verkeersbelasting;
  • BA-verzekering op basis van het vermogen;
  • verzekering Alle Risico's aangeraden (met eventuele premiekorting afhankelijk van het aantal dagen dat de mobilhome gebruikt wordt).

De mobilhome scheert hoge toppen en brengt je naar de top!

mobilhome
Met uw mobilhome reist u in alle veiligheid naar de mooiste streken van Europa.

Maar de technische en praktische details laten we even voor wat ze zijn. We zijn weg! De Amalfikust? De Costa Blanca? Een uitje naar de Dourovallei?

Met uw mobilhome reist u in alle veiligheid naar de mooiste streken van Europa. In tegenstelling tot caravans die worden getrokken door een auto hoeft u met een mobilhome niet bang te zijn om een helling op te rijden en geraakt u bijna overal door.

Met dit voertuig dat ook uw huis is, hangt u van niemand af en kiest u zelf waar u gedurende een paar uren of dagen wilt verblijven.

Zorg er wel voor dat u steeds vooraf informatie inwint, want de regels verschillen naargelang het land of de camping waar u wilt verblijven.

En anders kunt u ook offroad gaan. U gaat en staat waar u wilt!

In een mobilhome is er weliswaar minder plaats dan in een caravan, maar u hebt er wel alle comfort (bedden, keuken, opbergruimte).

Er is keuze in overvloed. Maar vooraleer we u een idee geven van de prijzen gaan we het hebben over een nieuw onverwacht voordeel van motorhomes.

In uw motorhome is corona niet welkom!

In uw mobilhome bent u even veilig als thuis, want u neemt uw eigen spullen mee. In principe hebt u dus geen contact met andere mensen of het gerief van anderen. Kortom, een winnend trio: gezelligheid, vrijheid … en veiligheid!

In uw kleine nestje op wielen hebt u alle comfort en verloopt alles volledig veilig.

Hoeveel kost een mobilhome nu eigenlijk?

Net als bij andere voertuigen hangt de prijs af van de staat en/of de uitrusting. Een auto koopt u ook niet op 1-2-3, dus neem de tijd om goed uw behoeften te analyseren en u af te vragen welke uitrusting u wilt in uw toekomstige mobilhome.

Als u surft op het internet, dan ziet u dat er al nieuwe mobilhomes bestaan vanaf 40.000 euro. Op de bekende Belgische tweedehandssite worden er meer dan 1000 mobilhomes te koop aangeboden!

Opgelet: bij de aankoopprijs komen nog een aantal kosten bij: tol in buitenland en benzine (beide duurder dan voor een auto), eventueel vignet, schotelantenne, eventueel internet …

Twijfelt u nog of een mobilhome iets voor u is? U kunt er altijd een huren om dat te testen. Er zijn heel wat websites waar u rechtstreeks contact kunt opnemen met eigenaars van mobilhomes (bijvoorbeeld Camptoo of Goboony).

In Duitsland zeggen ze 'Wohnmobil’ tegen een mobilhome.

Bereken nu uw lening voor de mobilhome van uw dromen

De ideale mobilhome gevonden? Hebt u vergeleken? Kiest u voor een nieuwe mobilhome of een recente occasie? Staan uw koffers al klaar? Is de route al uitgestippeld?

Of bekijk eerst hoeveel u maandelijks moet afbetalen en voor hoelang.

Bereken onmiddellijk het beste terugbetalingsplan voor de lening van uw nieuwe mobilhome met de simulator van AXA Bank. Daarna kunt u uw aanvraag rechtstreeks online indienen!

Simuleer uw lening

Voor de financiering van een mobilhome ouder dan 5 jaar kiest u voor de persoonlijke lening.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Wilt u graag meer informatie over leningen voor een motorhome?

Denk eraan om volgende gegevens mee te nemen als u naar uw bankagent gaat:

  • een identiteitsbewijs;
  • een bewijs van inkomsten;
  • ondertekende prijsoffertes, facturen, overeenkomsten ...

De autolening en de persoonlijke lening zijn leningen op afbetaling, onderworpen aan de wetgeving inzake het consumentenkrediet.

Kredietverlener: AXA Bank Belgium nv, Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Anderlecht, RPR Brussel 0404 476 835.

Bron: www.gitefermemargo.be, www.touring.be

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Autosalon 2023: deze 5 kortingen kunt u scoren

Op 14 januari zwaaien de deuren van de Heizelpaleizen wagenwijd open voor het autosalon. Eindelijk weer een echte beurs, nadat corona de vorige twee edities van de kalender schrapte. En er is nóg een reden tot feest. Niet alleen blaast het autosalon honderd kaarsjes uit, ook wie van plan is een nieuwe auto te kopen, mag cadeautjes verwachten. Nu is de ene korting de andere niet, dus gidsen we u graag door de prijzenslag.

Lees verder

Tweedehandsauto kopen: waar moet u op letten?

Bent u van plan om een tweedehandsauto te kopen? Houd er dan wel even het hoofd bij, anders koopt u misschien een vierwielse kat in een zak. Hieronder vindt u een checklist met belangrijke tips, opgelijst per categorie, die u kunt gebruiken bij de aankoop van uw tweedehandsauto. Neem hem zeker mee in uw zoektocht naar uw droomwagen.

Lees verder

De kost van kinderen opvoeden: hoe bereidt u zich financieel voor?

Kleine kinderen worden snel groot. Ze verdienen de best mogelijke toekomst en daarvoor worden vaak kosten noch moeite gespaard. Een kind opvoeden vergt dan ook een serieuze financiële inspanning, die al zeker duurt tot ze klaar zijn om hun vleugels uit te slaan. Ook later, wanneer ze op eigen benen staan, is een steuntje in de rug nuttig. Waar moet u rekening mee houden en hoe kunt u zich daarop voorbereiden?

Lees verder

Stresstests voor banken: hoe, wat en waarom

U vindt het, net zoals iedereen, niet meer dan normaal dat uw geld bij de bank in veilige handen is en dat u het niet kwijt raakt doordat de bank bijvoorbeeld overkop gaat. Daarom voert de Europese Centrale Bank (ECB) om de zoveel jaar een stresstest uit om na te gaan of banken wel goed bestand zijn tegen financiële en economische schokken. Maar wat houdt die stresstest dan in? Hierna tekst en uitleg.

Lees verder

De maximumfactuur beperkt de kosten in het lager onderwijs

Brengt september weer een nieuw schooljaar in zicht voor uw kind? Zet zoon- of dochterlief de stap naar het lager onderwijs? Dan breekt een nieuwe periode aan in zijn of haar leven. Een eerste schooldag blijft spannend: niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouders. Een nieuw schooljaar betekent dat er opnieuw flink wat schoolfacturen uw kant uit komen. Gelukkig bestaat er de maximumfactuur, waardoor de kosten in het Nederlandstalig onderwijs worden ingeperkt.

Lees verder

Contacteer uw AXA Bankagent