Problemen om uw krediet af te betalen?

Dagelijks leven Lenen Budget – 05 februari 2020

Soms hebt u de omstandigheden niet onder controle en kan het gebeuren dat u door een onverwachte gebeurtenis niet meer in staat bent om uw hypothecaire lening of lening op afbetaling verder af te betalen. Bij AXA Bank begrijpen we dit. We zetten ons dan ook in om mensen in zo’n situatie zo goed mogelijk te helpen.

Wat kan AXA Bank voor u doen?

afbetalingsproblemen lening 
Bij terugbetalingsproblemen is het vooral belangrijk om te onthouden dat u best direct contact opneemt met uw AXA Bankagent (of makelaar). Samen bekijken ze met u wat de beste oplossing is.

We veroordelen u niet wanneer het wat moeilijker gaat om uw krediet af te betalen. Integendeel. We staan u bij en zoeken samen naar een werkbare oplossing. Hiervoor maken we een onderscheid tussen hypothecaire kredieten, voor uw woning dus, en leningen op afbetaling, zoals de renovatielening en de autolening of de persoonlijke lening.

Hypothecaire lening

Bij problemen om een hypothecaire lening terug te betalen zijn er een aantal opties die we kunnen overwegen om u uit de nood te helpen. Deze mogelijke oplossingen zijn niet gegarandeerd. Samen met uw AXA Bankagent bekijken we bij AXA Bank of het van toepassing is op uw persoonlijke situatie.

We kijken of de looptijd van het krediet kan worden verlengd. Deze looptijd verlengen betekent dat de aflossing meer gespreid wordt. Hierdoor verlaagt het bedrag dat u maandelijks betaalt.

Gaat het om een tijdelijke situatie en zou die verbeteren op korte termijn? Dan is er een mogelijkheid om enkele maanden uitstel van betaling te krijgen voor uw kapitaalaflossingen van uw krediet. U betaalt tijdens deze periode enkel de interesten op uw hypothecaire lening en geen kapitaal. Zo kunt u een periode van maximum 6 maanden overbruggen tot u weer in staat bent om de volledige afbetaling verder te zetten.

Bij terugbetalingsproblemen is het vooral belangrijk om te onthouden dat u best direct contact opneemt met uw AXA Bankagent (of makelaar). Samen bekijken ze met u wat de beste oplossing is. Het zijn zij die uiteindelijk beslissen wat er mogelijk is om u te helpen.

Leningen op afbetaling

Leningen op afbetaling zijn alle kredieten waar u geen woning of pand als borg geeft. Dus alle niet-hypothecaire kredieten, zoals een autolening of een persoonlijke lening. De wet is bij zo’n kredieten echter heel strikt en streng. Daarom zijn we beperkter in de mogelijkheden om u te helpen bij moeilijkheden om af te betalen. Hier zijn het opnieuw de AXA Bankagent en de kredietverlener die samen met u kijken wat er mogelijk is.

Bij wie kunt u terecht met afbetalingsmoeilijkheden?

Sowieso moet u eens gaan praten met uw AXA Bankagent. Hij zal u het best kunnen begeleiden naar een goede oplossing.

U kunt ook al eens kijken op de website van Febelfin voor extra aanspreekpunten of bij de Beroepsvereniging van het Krediet.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Een buitenkeuken aanleggen: 7 slimme tips

Het coronavirus heeft een grote impact op de manier waarop we leven en social distancing zal naar alle waarschijnlijkheid nog een tijd de norm blijven. Wilt u ook in het najaar op een gezellige, maar verantwoorde manier samenkomen met vrienden en familie uit uw bubbel? Dan kan een buitenkeuken een perfecte oplossing zijn. Buitenshuis is de afstand van anderhalve meter immers makkelijker te hanteren dan binnenshuis. Hieronder vindt u 7 tips voor het aanleggen van een sfeervolle en praktische buitenkeuken op maat van uw noden en wensen.

Lees verder

De maximumfactuur beperkt de kosten in het lager onderwijs

Brengt september weer een nieuw schooljaar in zicht voor uw kind? Zet zoon- of dochterlief de stap naar het lager onderwijs? Dan breekt een nieuwe periode aan in zijn of haar leven. Een eerste schooldag blijft spannend: niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouders. Een nieuw schooljaar betekent dat er opnieuw flink wat schoolfacturen uw kant uit komen. Gelukkig bestaat er de maximumfactuur, waardoor de kosten in het Nederlandstalig onderwijs worden ingeperkt.

Lees verder

Contacteer uw AXA Bankagent