Problemen om uw krediet af te betalen?

Dagelijks leven Lenen Budget – 18 juni 2015

Soms hebt u de omstandigheden niet onder controle en kan het gebeuren dat u door een onverwachte gebeurtenis niet meer in staat bent om uw kredieten af te betalen. We begrijpen dit bij AXA Bank en zetten ons dan ook in om mensen in zo’n situatie zo goed mogelijk te helpen. Wij bekijken met u een aantal mogelijke oplossingen en ook het Vlaamse en Waalse Gewest kunnen hier een rol spelen.

Wat kan AXA Bank voor u doen?

We veroordelen u niet wanneer het wat moeilijker gaat om uw krediet af te betalen. Integendeel. We staan u bij en zoeken samen naar een werkbare oplossing. Hiervoor maken we een onderscheid tussen hypothecaire kredieten, voor uw woning dus, en consumentenkredieten, zoals de renovatielening en de lening voor een extraatje.

HYPOTHECAIR KREDIET

Bij problemen om een woninglening terug te betalen zijn er een aantal opties die we kunnen overwegen om u te helpen. Deze mogelijke oplossingen zijn niet gegarandeerd. Samen met uw AXA Bankagent bekijkt AXA Bank of het van toepassing is op uw persoonlijke situatie.

We kijken of de looptijd van het krediet kan verlengd worden. Deze looptijd verlengen betekent dat de aflossing meer gespreid wordt. Hierdoor verlaagt het bedrag dat u maandelijks betaalt.

Gaat het om een tijdelijke situatie en zou die verbeteren op korte termijn? Dan is er een mogelijkheid om uitstel te krijgen op de betaling van uw aflossingen. Zo kunt u een periode overbruggen tot u weer in staat bent om de afbetaling verder te zetten.

Er zijn nog mogelijkheden en die kunnen door de AXA Bankagent en de kredietverlener tot op zekere hoogte zelf bepaald worden. Het is hierbij vooral belangrijk om te onthouden dat u best direct contact opneemt met uw AXA Bankagent (of makelaar) zodra u vermoedt dat afbetalen moeilijker zal worden. Samen kijken ze met u voor de beste oplossing. Het zijn zij die uiteindelijk beslissen wat er mogelijk is om u te helpen.

CONSUMENTENKREDIET

Consumentenkredieten zijn alle leningen waar u geen woning of pand als borg geeft. Dus alle niet-hypothecaire kredieten, zoals een autolening of een persoonlijke lening. De wet is bij zo’n kredieten echter heel strikt en streng. Daarom zijn we beperkter in de mogelijkheden om u te helpen bij moeilijkheden om af te betalen. Hier zijn het opnieuw de AXA Bankagent en de kredietverlener die samen met u kijken wat er mogelijk is.

 

Wat de Vlaamse en Waalse overheid voor u kunnen doen?

Nog voor u een hypothecair krediet afsluit kunt u bij de overheid terecht voor een Verzekering Gewaarborgd Wonen. De 'Verzekering Gewaarborgd Wonen' is een gratis verzekering, waarvoor u dus geen premies hoeft te betalen. Stel dat u door een onverwachte gebeurtenis - zoals het verliezen van uw job - tijdelijk niet in staat bent om u woonlening correct af te betalen, komt men u tegemoet met een deel van het bedrag. De voorwaarden verschillen tussen de twee gewesten. Kijk op hun website voor de concrete voorwaarden en mogelijkheden.

 

Waar kunt u terecht?

Sowieso gaat u eens praten met uw AXA Bankagent. Hij zal u het best kunnen begeleiden naar zowel een goede oplossing met AXA Bank zelf als naar de mogelijke verzekeringen vanuit de overheid. Ondertussen kunt u al eens kijken op de website van Febelfin voor extra aanspreekpunten of bij de Beroepsvereniging van het Krediet.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Een elektrische fiets kopen? Ontdek onze tips voor een fiets op maat

We gaan steeds bewuster om met onze aardbol: we denken meer en meer na over ons consumptiegedrag, energie- en waterverbruik, voedselverspilling… Zo ook met onze vervoerskeuze: de elektrische fiets wordt almaar meer aangeschaft als alternatief transportmiddel. Bovendien heeft de elektrische fiets ook heel wat voordelen: verplaatsingen zijn snel en eenvoudig én bovendien komt u niet puffend en zwetend aan op uw bestemming. Maar hoe zit het met de financiering van deze fiets? En welke fiets kiest u het best? Dat en nog veel meer ontdekt u in deze blogpost.

Lees verder

Tweedehandsauto kopen: waar moet u op letten?

Bent u van plan om een tweedehandsauto te kopen? Houd er dan wel even het hoofd bij, anders koopt u misschien een vierwielse kat in een zak. Hieronder vindt u een checklist met belangrijke tips, opgelijst per categorie, die u kunt gebruiken bij de aankoop van uw tweedehandsauto. Print hem af en neem hem mee in uw zoektocht naar uw droomwagen.

Lees verder

De maximumfactuur beperkt de kosten in het lager onderwijs

Brengt september weer een nieuw schooljaar in zicht voor uw kind? Zet zoon- of dochterlief de stap naar het lager onderwijs? Dan breekt een nieuwe periode aan in zijn of haar leven. Een eerste schooldag blijft spannend: niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouders. Een nieuw schooljaar betekent dat er opnieuw flink wat schoolfacturen uw kant uit komen. Gelukkig bestaat er de maximumfactuur, waardoor de kosten in het Nederlandstalig onderwijs worden ingeperkt.

Lees verder