Een gezamenlijke rekening: hoe openen?

Betalen Gezin Zichtrekening – 04 juli 2022

Willen jullie als koppel samen een rekening openen om de gemeenschappelijke uitgaven te betalen? Dat kan heel eenvoudig bij elke AXA Bankagent. En met een wederzijdse volmacht kunnen jullie vanop die gezamenlijke rekening allebei zonder problemen betalen of overschrijven. Je hoeft dan niet expliciet de toestemming te hebben van je partner. Hoe gaat de opening van een gemeenschappelijke rekening in zijn werk en waarop moet je letten?

gemeenschappelijke rekening
Een gemeenschappelijkerekening open je best met een wederzijdse volmacht. Dan kun je alle twee zonder beperking met de rekening aan de slag.

Wanneer samen een rekening openen?

Een gemeenschappelijke rekening is aan te raden wanneer meerdere personen op zijn minst gemeenschappelijke financiële belangen hebben. Het gaat dan meestal over al dan niet getrouwde koppels voor hun gemeenschappelijke uitgaven. Maar een gezamenlijke rekening kan ook handig zijn in andere gevallen, zoals voor studenten die samen een huis of appartement huren en de huur, de kosten en de boodschappen willen delen.

Waarop moet je letten bij de opening van een gezamenlijke rekening?

Een gemeenschappelijke rekening open je best met individuele handtekeningbevoegdheid. Je geeft in dat geval aan elkaar een wederzijdse volmacht op de rekening.

Daardoor kun je alle twee zonder beperking met de rekening aan de slag. Om een verrichting te valideren, volstaat de handtekening of pincode van één titularis.

Hoe een gemeenschappelijke rekening openen?

Gezamenlijke rekeningen met individuele handtekeningbevoegdheid kan je bij elke AXA Bankagent openen. Kies gewoon het betaalpakket dat voor jou het best geschikt is: basis of full-option, met of zonder maandelijkse bijdrage.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Vijf voordelen van mobile banking

Gebruikt u ook uw smartphone of tablet om mobiel te bankieren? Dan bent u een van de velen, want mobiel betalen wordt altijd maar populairder. Het is ook erg handig. Met de AXA Bank mobile banking-app hebt u altijd uw bank op zak: u kunt altijd en overal betalen en u weet exact hoeveel er op uw rekeningen staat. Maar dat is lang niet alles.

Lees verder

Bijt u in de vakantie iedere cent in twee?

De grote vakantie. Tijd voor daguitstappen, terrasjes, festiviteiten, op reis gaan … Voor je zomeroutfits ben je al op koopjesjacht geweest. Tijdens de zomermaanden mag het allemaal wat meer zijn, liefst van al kijk je dan niet op een cent. Maar ook wie het met minder moet stellen, veroorlooft zich tijdens de vakantie graag iets extra. Houdt u dan bij hoeveel u precies hebt uitgegeven? En hoe doet u dat dan?

Lees verder

Payconiq en Bancontact samen in één app

Bancontact en Payconiq Belgium zijn intussen al 2 jaar samen en dat biedt alleen maar voordelen. De Payconiq by Bancontact-app biedt vandaag de dag het beste voor mobiel betalen: eenvoud, reikwijdte en veiligheid bijeen. Via uw smartphone of tablet hebt u met deze app steeds geld op zak.

Lees verder

PSD2 voor u als consument

We doen steeds meer elektronische betalingen en het is cruciaal dat er in deze transacties niets verkeerd loopt. Payment Services Directive - PSD2, want zo heet de ‘Europese Richtlijn voor online betalingen’ officieel in het Engels, zorgt er niet alleen voor dat deze betalingen correct verlopen, maar ook dat u als gebruiker goed beschermd wordt.

Lees verder