Van bank veranderen? Uw rekening overzetten was nog nooit zo simpel!

Betalen Klant worden Zichtrekening – 12 maart 2019

Bent u van plan om van bank te veranderen en over te stappen naar AXA Bank? Dankzij de bankoverstapdienst zet u uw zichtrekening snel, gemakkelijk en gratis over. Gewoon even online een formulier invullen en wij doen de rest. We brengen voor u de bankoverstap in orde en zorgen ervoor dat uw regelmatige inkomsten en uitgaven gewoon door blijven lopen.

Hoe lang duurt het om mijn rekening over te zetten?

Bankswitching
Van bank veranderen: 't is makkelijk én gratis! Gewoon even online een formulier invullen en wij doen de rest.

De bankoverstapdienst duurt 10 werkdagen bij een zichtrekening zonder gekoppelde producten zoals een effectendossier, lening of een kredietkaart Visa. U kunt ook een specifieke overstapdatum opgeven in de toekomst (maximum 1 maand op voorhand).

Hoeveel kost het om van bank te veranderen?

Helemaal niets, de bankoverstapdienst is volledig gratis

Welke voordelen heeft de bankoverstapdienst mij te bieden?

  • U hoeft zelf geen contact op te nemen met uw oude bank.
  • Opdrachtgevers van terugkerende overschrijvingen en bedrijven bij wie u een domiciliëringsopdracht hebt, worden automatisch op de hoogte gebracht van uw nieuwe rekeningnummer. Als u dat wilt, zorgen wij er dus ook voor dat uw loon automatisch op uw rekening bij AXA Bank wordt gestort.
  • U moet dus zelf niets meer doen om uw regelmatige inkomsten (loon, pensioen, kinderbijslag, huur …) en uitgaven over te zetten (tenzij u daar zelf uitdrukkelijk voor kiest).
  • Als u dat wenst, zorgen we er ook voor dat uw vorige zichtrekening wordt stopgezet en dat het saldo wordt gestort op uw nieuwe rekening. Indien u uw oude zichtrekening liever zelf stopzet, wacht daar dan best mee tot de bankoverstap volledig is afgerond.

Wat moet ik doen om mijn rekening over te zetten naar AXA Bank?

Vul gewoon het webformulier in, druk het af, onderteken het en bezorg het ons terug.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze klantendienst op het nummer 03/286 66 00.

Meer informatie vindt u in de brochure ‘De bankoverstapdienst, voor een vlotte overdracht van uw betalingsverkeer’.

Lees ook: Bankswitching: veranderen van bank gaat nu nog eenvoudiger.

Nog geen rekening bij AXA Bank?

Open ze dan in een paar kliks of contacteer uw AXA Bankagent.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Mag ik zomaar in het rood?

Het kan soms van pas komen om onder nul te kunnen gaan op uw zichtrekening. Maar dat mag niet zomaar: het is een service die u apart moet aanvragen. En daar is een goede reden voor.

Lees verder

Payconiq en Bancontact samen in één app

Bancontact en Payconiq Belgium zijn samen en dat biedt alleen maar voordelen. De Payconiq by Bancontact-app biedt inderdaad het beste voor mobiel betalen: eenvoud, reikwijdte en veiligheid bijeen. Via uw smartphone of tablet hebt u met deze app steeds geld op zak.

Lees verder

Met bankswitching wordt veranderen van bank nog eenvoudiger

Mensen veranderen vaker en vaker van bank. Dat komt omdat sinds 1 februari uw rekening overzetten naar een andere bank nog makkelijker is door de vernieuwde bankoverstapdienst Bankswitching. U moet bijvoorbeeld niet langer zelf uw nieuwe rekeningnummer doorgeven aan uw werkgever of elektriciteitsleverancier wanneer u van bank verandert, uw nieuwe bankinstelling doet dat voor u.

Lees verder

Uw smartphone: uw nieuwe portemonnee

Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. Er gaat haast geen dag voorbij of er verschijnt wel een artikel over nieuwe betaalmogelijkheden en betaalapps voor uw telefoon. De nieuwe trend: betalen zonder uw debetkaart te gebruiken.

Lees verder

Ook contactloos betaalt u in alle veiligheid

De nieuwe debetkaarten die nu door AXA Bank worden uitgegeven zijn uitgerust met een NFC-chip (Near Field Communication), waardoor contactloze betalingen mogelijk zijn: ze zijn gemakkelijk herkenbaar door het symbool met vier golfjes. Contactloos betalen wordt meer en meer de norm. Toch staan sommige mensen er wantrouwig tegenover. Geheel onterecht. Waarom? Daarom!

Lees verder