Van bank veranderen? Uw rekening overzetten was nog nooit zo simpel!

Betalen Klant worden Zichtrekening – 23 november 2020

Bent u van plan om van bank te veranderen en over te stappen naar AXA Bank? Dankzij de bankoverstapdienst zet u uw betaal- en/of spaarrekening(en) snel, gemakkelijk en gratis over. Gewoon even online een/de formulier(en) invullen en wij doen de rest. We brengen voor u de bankoverstap in orde en zorgen ervoor dat uw regelmatige inkomsten en uitgaven gewoon door blijven lopen.

Hoe lang duurt het om mijn rekening over te zetten?

Bankswitching
Van bank veranderen: 't is makkelijk én gratis! Gewoon even online een/de formulier(en) invullen en wij doen de rest.

De bankoverstapdienst duurt 10 werkdagen bij een zichtrekening zonder gekoppelde producten (bv. een effectendossier, lening of kredietkaart Visa) zoals bij een spaarrekening. U kunt ook een specifieke overstapdatum opgeven in de toekomst (maximum 1 maand na uw aanvraag van bankoverstap).

Hoeveel kost het om van bank te veranderen?

Helemaal niets, de bankoverstapdienst is volledig gratis

Welke voordelen heeft de bankoverstapdienst mij te bieden?

  • U hoeft zelf geen contact op te nemen met uw oude bank.
  • Opdrachtgevers van terugkerende overschrijvingen en bedrijven bij wie u een domiciliëringsopdracht hebt, worden automatisch op de hoogte gebracht van uw nieuwe betaalrekeningnummer. Als u dat wilt, zorgen wij er dus ook voor dat uw loon automatisch op uw rekening bij AXA Bank wordt gestort.
  • U moet dus zelf niets meer doen om uw regelmatige inkomsten (loon, pensioen, kinderbijslag, huur …) en uitgaven over te zetten (tenzij u daar zelf uitdrukkelijk voor kiest).
  • Als u dat wenst, zorgen we er ook voor dat uw vorige betaalrekening wordt stopgezet en dat het saldo wordt gestort op uw nieuwe rekening. Indien u uw oude rekening liever zelf stopzet, wacht daar dan best mee tot de bankoverstap volledig is afgerond. Zet u uw spaarrekening via deze dienst over, dan wordt uw vorige spaarrekening automatisch stopgezet.

Wat moet ik doen om mijn rekening over te zetten naar AXA Bank?

Kies gewoon het webformulier dat bij het type over te dragen rekening past (betaal- of spaarrekening) en vul het in, druk het dan af, onderteken het en bezorg het ons terug.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze klantendienst op het nummer 03/286 66 00.

Meer informatie vindt u in de brochure ‘De bankoverstapdienst, voor een vlotte overdracht van uw betalingsverkeerPDF’.

Lees ook: Bankswitching: veranderen van bank gaat nu nog eenvoudiger.

Nog geen rekening bij AXA Bank?

Open ze dan in een paar kliks of contacteer uw AXA Bankagent.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

PSD2 voor u als consument

We doen steeds meer elektronische betalingen en het is cruciaal dat er in deze transacties niets verkeerd loopt. Payment Services Directive - PSD2, want zo heet de ‘Europese Richtlijn voor online betalingen’ officieel in het Engels, zorgt er niet alleen voor dat deze betalingen correct verlopen, maar ook dat u als gebruiker goed beschermd wordt.

Lees verder

Payconiq en Bancontact samen in één app

Bancontact en Payconiq Belgium zijn samen en dat biedt alleen maar voordelen. De Payconiq by Bancontact-app biedt inderdaad het beste voor mobiel betalen: eenvoud, reikwijdte en veiligheid bijeen. Via uw smartphone of tablet hebt u met deze app steeds geld op zak.

Lees verder

Met bankswitching is veranderen van bank kinderspel

Mensen veranderen vaker en vaker van bank. Dat wordt nu zelfs nog makkelijker omdat uw betaal- of spaarrekening overzetten naar een andere bank echt kinderspel is dankzij de bankoverstapdienst Bankswitching: uw nieuwe bank neemt inderdaad alles volledig op zich. U moet bijvoorbeeld niet zelf uw nieuwe betaalrekeningnummer doorgeven aan uw werkgever of elektriciteitsleverancier wanneer u van bank verandert, uw nieuwe bankinstelling doet dat voor u.

Lees verder