Van bank veranderen? Uw rekening overzetten was nog nooit zo simpel!

Betalen Klant worden Zichtrekening – 28 juni 2022

Bent u van plan om van bank te veranderen en over te stappen naar AXA Bank? Dankzij de bankoverstapdienst zet u uw betaal- en/of spaarrekening(en) snel, gemakkelijk en gratis over. Gewoon even online een/de formulier(en) invullen en wij doen de rest. We brengen voor u de bankoverstap in orde en zorgen ervoor dat uw regelmatige inkomsten en uitgaven gewoon door blijven lopen.

Hoe lang duurt het om mijn rekening over te zetten?

Bankswitching
Van bank veranderen: 't is makkelijk én gratis! Gewoon even online een/de formulier(en) invullen en wij doen de rest.

De bankoverstapdienst duurt 10 werkdagen bij een zichtrekening zonder gekoppelde producten (bv. een effectendossier, lening of kredietkaart Visa) zoals bij een spaarrekening. U kunt ook een specifieke overstapdatum opgeven in de toekomst (maximum 1 maand na uw aanvraag van bankoverstap).

Hoeveel kost het om van bank te veranderen?

Helemaal niets, de bankoverstapdienst is volledig gratis

Welke voordelen heeft de bankoverstapdienst mij te bieden?

  • U hoeft zelf geen contact op te nemen met uw oude bank.
  • Opdrachtgevers van terugkerende overschrijvingen en bedrijven bij wie u een domiciliëringsopdracht hebt, worden automatisch op de hoogte gebracht van uw nieuwe betaalrekeningnummer. Als u dat wilt, zorgen wij er dus ook voor dat uw loon automatisch op uw rekening bij AXA Bank wordt gestort.
  • U moet dus zelf niets meer doen om uw regelmatige inkomsten (loon, pensioen, kinderbijslag, huur …) en uitgaven over te zetten (tenzij u daar zelf uitdrukkelijk voor kiest).
  • Als u dat wenst, zorgen we er ook voor dat uw vorige betaalrekening wordt stopgezet en dat het saldo wordt gestort op uw nieuwe rekening. Indien u uw oude rekening liever zelf stopzet, wacht daar dan best mee tot de bankoverstap volledig is afgerond. Zet u uw spaarrekening via deze dienst over, dan wordt uw vorige spaarrekening automatisch stopgezet.

Wat moet ik doen om mijn rekening over te zetten naar AXA Bank?

Kies gewoon het webformulier dat bij het type over te dragen rekening past (betaal- of spaarrekening) en vul het in, druk het dan af, onderteken het en bezorg het ons terug.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Customer Care op het nummer 03/286 66 55.

Meer informatie vindt u in de brochure ‘De bankoverstapdienst, voor een vlotte overdracht van uw betalingsverkeerPDF’.

Lees ook: Bankswitching: veranderen van bank gaat nu nog eenvoudiger.

Nog geen rekening bij AXA Bank?

Contacteer de AXA Bankagent van uw keuze om uw rekening te openen en dan uw bankoverstap online te kunnen aanvragen. 

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Een gezamenlijke rekening openen: de voor- en nadelen

Je gaat met je lief samenwonen of je stapt in het huwelijksbootje? Dan kun je een gemeenschappelijke rekening openen om de maandelijks weerkerende kosten en de boodschappen te betalen. Dat is handig, maar bij een gezamenlijke rekening zijn er wel wat puntjes waarop je moet letten.

Lees verder

Een gezamenlijke rekening: hoe openen?

Willen jullie als koppel samen een rekening openen om de gemeenschappelijke uitgaven te betalen? Dat kan heel eenvoudig bij elke AXA Bankagent. En met een wederzijdse volmacht kunnen jullie vanop die gezamenlijke rekening allebei zonder problemen betalen of overschrijven. Je hoeft dan niet expliciet de toestemming te hebben van je partner. Hoe gaat de opening van een gemeenschappelijke rekening in zijn werk en waarop moet je letten?

Lees verder

Vijf voordelen van mobile banking

Gebruikt u ook uw smartphone of tablet om mobiel te bankieren? Dan bent u een van de velen, want mobiel betalen wordt altijd maar populairder. Het is ook erg handig. Met de AXA Bank mobile banking-app hebt u altijd uw bank op zak: u kunt altijd en overal betalen en u weet exact hoeveel er op uw rekeningen staat. Maar dat is lang niet alles.

Lees verder

Uw smartphone: uw nieuwe portemonnee

Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. Er gaat haast geen dag voorbij of er verschijnt wel een artikel over nieuwe betaalmogelijkheden en betaalapps voor uw telefoon. De nieuwe trend: betalen zonder uw debetkaart te gebruiken.

Lees verder

Payconiq en Bancontact samen in één app

Bancontact en Payconiq Belgium zijn intussen al 2 jaar samen en dat biedt alleen maar voordelen. De Payconiq by Bancontact-app biedt vandaag de dag het beste voor mobiel betalen: eenvoud, reikwijdte en veiligheid bijeen. Via uw smartphone of tablet hebt u met deze app steeds geld op zak.

Lees verder