Payconiq en Bancontact samen in één app

Betalen Zichtrekening Online bankieren – 26 april 2019

Bancontact en Payconiq Belgium zijn samen en dat biedt alleen maar voordelen. De Payconiq by Bancontact-app biedt inderdaad het beste voor mobiel betalen: eenvoud, reikwijdte en veiligheid bijeen. Via uw smartphone of tablet hebt u met deze app steeds geld op zak.
Payconiq by Bancontact 
Met de Payconiq by Bancontact-app hebt u altijd geld op zak: u betaalt via uw smartphone waar en wanneer het u past. Snel én veilig.

Met de Payconiq by Bancontact-app betaalt u de rekening op restaurant of uw brood bij de bakker. Maar u kunt er ook uw vrienden mee terugbetalen, gewoon op café. Of terug thuis. U regelt dus zowel online als in de winkel zelf, even gemakkelijk uw aankopen. En facturen betalen? Dat wordt net zo eenvoudig. 

Hoe werkt het? 

Met de Payconiq by Bancontact-app kunt u heel eenvoudig eender welke rekening betalen:

 • door het scannen van een QR-code (QR-code Bancontact of Payconiq),
 • op basis van een lijst van handelaars,
 • of via uw lijst van contacten. U hoeft dan niet noodzakelijk het rekeningnummer te kennen.  
Payconiq by Bancontact: nu ook betalen via uw contactenlijst!

Via QR-code betalen

 1. De handelaar maakt een (statische of dynamische) QR-code aan in de winkel, op zijn online verkoopwebsite of op de papieren factuur die hij uitgeeft.
 2. U opent uw Payconiq by Bancontact-app en scant de QR-code.
 3. Nu nog uw pincode invoeren om uw aankoop te bevestigen en klaar is kees!

Via uw contactenlijst betalen

 1. U moet iemand betalen die in uw contacten staat? Open de Payconiq by Bancontact-app en kies de optie « Contacten ».
 2. U kiest de juiste contactpersoon in de lijst en geeft het te betalen bedrag in.
 3. Nu nog uw pincode invoeren om de betaling te bevestigen en klaar is kees!

Voordelen

 • Eenvoudig: u voert uw betalingen uit waar en wanneer het u past.
 • Gebruiksvriendelijk en snel: door eenvoudig uw bankzaken te regelen, hebt u tijd voor wat echt telt.
 • Veilig: enkel de betalingen die u met uw pincode bevestigt, worden uitgevoerd.

Met uw smartphone betalen, is dat echt veilig?

De veiligheid van mobiele betalingen wordt op verschillende manieren gegarandeerd. Op de eerste plaats door de standaarden in de financiële sector en de wettelijk opgelegde maatregelen. AXA Bank zelf hecht ook veel belang aan uw bescherming. We blijven technologische evoluties opvolgen en passen die zo snel mogelijk toe. En wij gaan nog verder dan dat.

We hebben alle informatie in verband met veilig bankieren en met de maatregelen die we toepassen om u te beschermen en die u ook heel gemakkelijk kunt toepassen om uzelf optimaal te beschermen, hier gegroepeerd.

Download nu Payconiq by Bancontact en betaal voortaan verrassend eenvoudig!

Om de app op uw smartphone of tablet te kunnen installeren, moet die over een camera beschikken en met één van de volgende besturingssystemen zijn uitgerust:

 • iOS 8 of hoger
 • Android 4.4 of hoger

Contactloos betalen is enkel mogelijk met smartphones die draaien op het Android-besturingssysteem (versie 4.4 of hoger) en die beschikken over een NFC-chip.

Is uw smartphone OK? Download dan de Payconiq by Bancontact-app via Google Play of App Store. Koppel uw AXA Bankdebetkaart en -zichtrekening en u kunt onmiddellijk uw eerste betaling uitvoeren!

Had u al eerder één van de vorige versies van de Payconiq of Bancontact-app? Dan worden uw bestaande gegevens automatisch overgedragen naar de Payconiq by Bancontact-app.

Nog geen klant? Open dan nu een zichtrekening. U krijgt uw contactloze debetkaart snel bij u thuis gestuurd! 

Meer info over de Payconiq by Bancontact-app, alsook het reglement vindt u op payconiq.be.

Sceptisch? Ontdek hoe mobiel betalen werkt en maak van uw smartphone uw nieuwe portemonnee!

 

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Nieuwe phishing e-mail in omloop

Er doet opnieuw een phishing mail de ronde. Deze valse e-mail, die zogezegd uit naam van AXA Bank verstuurd wordt, heeft als doel om vertrouwelijke informatie los te krijgen. Hieronder een voorbeeld van de phishing mail. Veel van onze klanten hebben hem ontvangen en gerapporteerd.

Lees verder

Uw smartphone: uw nieuwe portemonnee

Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. Er gaat haast geen dag voorbij of er verschijnt wel een artikel over nieuwe betaalmogelijkheden en betaalapps voor uw telefoon. De nieuwe trend: betalen zonder uw debetkaart te gebruiken.

Lees verder

Ook contactloos betaalt u in alle veiligheid

De nieuwe debetkaarten die nu door AXA Bank worden uitgegeven zijn uitgerust met een NFC-chip (Near Field Communication), waardoor contactloze betalingen mogelijk zijn: ze zijn gemakkelijk herkenbaar door het symbool met vier golfjes. Contactloos betalen wordt meer en meer de norm. Toch staan sommige mensen er wantrouwig tegenover. Geheel onterecht. Waarom? Daarom!

Lees verder

Hoe betaalt de Belg het liefst?

De debetkaart is nog steeds het populairste betaalmiddel in België. Dat blijkt uit een onderzoek* dat Bancontact voerde bij 1000 landgenoten in september 2017. Mobiel betalen en contactloos betalen zijn bezig aan een opmars, al vertrouwt een meerderheid van de ondervraagden het nog niet helemaal. Voor 3 op de 10 Belgen is mobiel en contactloos betalen echter al even veilig als de ‘klassieke’ betaalmethoden.

Lees verder