3 simpele tips om meer te sparen

Jongeren Sparen Budget – 09 juni 2017

Ben je de 18 voorbij en zit je hoofd vol met toekomstdromen? Dan geven we je een goede raad: begin nu al met sparen als dat kan, want je dromen realiseren is zelden gratis!

Daarom wil je al jong beginnen met sparen

meer sparen
Hoe jonger je begint met sparen, hoe meer rente je opbouwt. Het is dus nooit te vroeg om te beginnen met sparen!

Waarschijnlijk hebben je ouders ooit al een spaarrekening voor je geopend om af en toe wat voor jou te sparen. Zelf gebruik je die misschien niet of is ze nog niet aan een zichtrekening gekoppeld. Gelukkig zijn al die zaken snel te regelen. Het allerbelangrijkste is dat je af en toe een beetje kunt sparen voor later. Bijvoorbeeld voor iets wat je absoluut wilt kopen, voor onvoorziene omstandigheden of een vakantie die iets te veel heeft gekost. Dat lukt natuurlijk gemakkelijker als je al werkt en dus zelf geld verdient, maar ook het geld dat je verdiend hebt met vakantiewerk of een studentenjob voelt zich thuis op een spaarrekening. Met deze 3 tips haal je het meeste uit je spaarrekening:

Tip 1: Zo benut je je spaarrekeningrente optimaal

Dankzij de rente brengt je spaarrekening meer op dan je zichtrekening. De gemiddelde spaarrente is misschien niet meer zo hoog als vroeger, maar dat kan natuurlijk altijd weer veranderen. Het is in elk geval belangrijk om te weten dat er twee soorten spaarrentes zijn:

  • De basisrente: die krijg je altijd.
  • De getrouwheidspremie: voor de bedragen die je een bepaalde tijd, bijvoorbeeld een jaar lang, op je spaarrekening laat staan.

Hoe jonger je begint met sparen, hoe meer rente je opbouwt. Het is dus nooit te vroeg om te beginnen met sparen!

Tip 2: Spaarrekeningen vergelijken

Omdat de spaarrentes per bank verschillend kunnen zijn, is het belangrijk dat je van tevoren de spaarrekeningen vergelijkt. Bij AXA Bank kun je bijvoorbeeld kiezen voor een spaarrekening met meer basisrente of eentje met een hogere getrouwheidspremie. Wil je onze twee spaarrekeningen vergelijken? Dat kan hier.

Tip 3: Automatisch sparen

Spaarrekeningen vergelijken en er vervolgens eentje openen is één ding. Nadien daadwerkelijk geld op je rekening zetten, is heel wat anders. Grote kans dat jij af en toe helemaal vergeet om te sparen. Met een automatische spaaropdracht is dit geen probleem meer. Er wordt dan op een vaste datum een vast bedrag overgeschreven van je zichtrekening naar je spaarrekening. Bijvoorbeeld 100 euro of alles boven een bepaald bedrag. Je zult snel merken dat je zo meer spaart.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak dan gerust een afspraak met een AXA Bankagent.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Op kot, maar hoe zit het met de financiering van de studies?

Studeren kost jaarlijks heel wat geld. De inschrijving, een computer, boeken, een kot ... U hebt er flink wat budget voor nodig en wie studerende kinderen heeft, zal het zeker aan zijn portefeuille voelen. Een opeenstapeling van kosten kan zo wel eens financiële tekorten veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen en financieringsmogelijkheden voor studenten en hun ouders waardoor studeren fiscaal haalbaar blijft: een studiebeurs of studietoelage of een studielening.

Lees verder

Uw student binnenkort op Erasmus? Zo vertrekt zoon- of dochterlief zonder risico’s naar het buitenland

In het hoger onderwijs krijgt uw zoon of dochter heel wat unieke kennis en ervaring voor in de echte werkwereld. Daarnaast biedt de hogeschool of universiteit heel wat opportuniteiten, zoals de kans om te studeren in het buitenland. Heeft uw student plannen om komend schooljaar een studie of stage in het buitenland te volgen? Dan zit u ongetwijfeld met heel wat vragen waar u graag antwoord op hebt alvorens u zoon- of dochterlief op Erasmus laat vertrekken.

Lees verder

Verder studeren? Even uit je doppen kijken dan...

De middelbare school achter de rug en klaar om verder te studeren aan de hogeschool of universiteit? Dan moet je eerst een aantal belangrijke dingen onder de loep nemen, anders maak je misschien een foute keuze die je nog lang zal bijblijven.

Lees verder

Welke bank kiezen? Enkele tips!

Je bent jong en dynamisch en je gaat een bank kiezen voor het openen van een zicht- en spaarrekening of bijvoorbeeld voor een lening. Welke bank kies je het best? Tegenwoordig heb je veel mogelijkheden bij het kiezen van een bank. We geven je een paar tips over hoe je dit moet aanpakken.

Lees verder