Op kot, maar hoe zit het met de studiefinanciering?

Jongeren Budget Gezin – 21 april 2017

Studeren kost jaarlijks heel wat geld. De inschrijving, een computer, boeken, een kot ... Wie studerende kinderen heeft, zal het zeker aan zijn portefeuille voelen. Ontelbare kosten kunnen zo wel eens financiële tekorten veroorzaken. Er zijn verschillende studiefinancieringen voor studenten en hun ouders waardoor studeren fiscaal haalbaar blijft.

studiefinanciering
Voor kinderen die op kot gaan, mag u rekenen op maximaal 2.680 euro voor een verblijf van 10 maanden, exclusief studiekosten. Een studiebeurs is een mooi extraatje, maar volstaat vaak niet. Een studiefinanciering biedt dan uitkomst.

Studiefinanciering: de oplossing bij financiële druk

Kinderen leggen vaak een grote financiële druk op de schouders van hun ouders. Kent u het gezegde: ‘een kind kost een huis’? Voor kinderen die op kot gaan, mag u rekenen op maximaal 2.680 euro voor een verblijf van 10 maanden, exclusief studiekosten. Al die kosten kunnen wel eens een financieel tekort tot gevolg hebben bij hun ouders. Zo is een studiebeurs een mooi extraatje, maar vaak volstaat dat zelfs niet. Een studiefinanciering biedt hiervoor de oplossing.

Wat is een studiefinanciering?

Studiefinanciering is een studietoelage van de Vlaamse overheid die studenten krijgen om hun studiegeld en levensonderhoud te betalen. Wanneer studiekosten te hoog oplopen, wordt er beroep gedaan op een studiefinanciering.

Studielening: lening afbetalen voor studies kinderen

Afhankelijk van school tot school kunt u als ouder een studielening aanvragen als studiefinanciering. Wilt u uw spaargeld onder controle houden of zwaardere kosten dekken, dan kunt u een persoonlijke lening overwegen.

Huurwaarborgrekening: haal meer uit uw studiefinanciering

Een huurwaarborgrekening is een geblokkeerde spaarrekening waar niemand toegang tot heeft tijdens de duur van het huurcontract. Op deze rekening wordt de huurwaarborg gestort. Noch de huurder, noch de verhuurder heeft de nodige rechten. Deze huurwaarborgrekening wordt vaak gebruikt bij de huur van een studentenkot. En achteraf krijg je de waarborg terug!

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

AXA gebruikt cookies om een vlotter bezoek aan de website mogelijk te maken. Meer informatie?

Cookies toestaan