Particulieren
Professionelen
Andere berichten
Budget (9) Gezin (7) Klant worden (1) Betaalkaarten (2) Zichtrekening (2) Lenen (1) Beleggen (1) Sparen (2) Online bankieren (1) Fiscaliteit (1) Pensioen (1)
Tijd voor persoonlijk advies? Uw AXA Bankagent is er voor u.
We beantwoorden op deze website zoveel mogelijk vragen. Vindt u toch nog geen antwoord, dan kunt u altijd terecht bij uw AXA Bankagent.
15 artikels in de categorie Jongeren
Pensioensparen: hoe jonger u ermee start, hoe beter!
Jongeren, Fiscaliteit, Pensioen – 03 mei 2023

OK, we zullen allemaal langer moeten werken. Maar met een beetje geluk worden we ook ouder dan vroeger. En daardoor hebben we ook meer centen nodig om te kunnen genieten van het leven eens we stoppen met werken. Dus begin best zo vroeg mogelijk met pensioensparen!
Een jongerenrekening openen, is dat wel een goed idee?
Jongeren, Zichtrekening, Online bankieren – 30 januari 2023

In onze moderne maatschappij staat de digitalisering niet stil. Kinderen krijgen almaar vroeger een smartphone en kunnen al van jongs af aan werken met een computer of tablet met als gevolg dat ze vaak handiger zijn met nieuwe technologieën dan hun ouders. Zo ook met de zichtrekening: contant geld is stilaan uit onze maatschappij aan het verdwijnen. We kunnen tegenwoordig bijna overal met een debetkaart of smartphone betalen, en dat geldt voor uw kinderen niet anders.
Een zichtrekening openen? Hier moet je op letten!
Jongeren, Betaalkaarten, Zichtrekening – 04 juli 2022

Het is al jaren een tendens: jongeren openen steeds vroeger een zichtrekening. Een debetkaart en mobile banking-app horen daar natuurlijk ook bij. En dat is absoluut een goede zaak. Maar wat is een zichtrekening nu eigenlijk precies? En waar moet je op letten als je een online zichtrekening opent? Wij geven tips.
Minimumleeftijd, aantal uren, contract: wat je moet weten als jobstudent

Wie studeert, heeft zeker graag een zakcentje. Daarom steken veel jongeren zoals jij de handen uit de mouwen en gaan ze voor een studentenjob, niet alleen tijdens de zomervakantie, maar ook de rest van het jaar, bijvoorbeeld in het weekend. En dan zijn er dingen die je absoluut moet weten …
Op kot, maar hoe zit het met de financiering van de studies?

Studeren kost jaarlijks heel wat geld. De inschrijving, een computer, boeken, een kot ... U hebt er flink wat budget voor nodig en wie studerende kinderen heeft, zal het zeker aan zijn portefeuille voelen. Een opeenstapeling van kosten kan zo wel eens financiële tekorten veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen en financieringsmogelijkheden voor studenten en hun ouders waardoor studeren fiscaal haalbaar blijft: een studiebeurs of studietoelage of een studielening.
Uw student binnenkort op Erasmus? Zo vertrekt zoon- of dochterlief zonder risico’s naar het buitenland
Jongeren, Betaalkaarten, Budget – 19 augustus 2019

In het hoger onderwijs krijgt uw zoon of dochter heel wat unieke kennis en ervaring voor in de echte werkwereld. Daarnaast biedt de hogeschool of universiteit heel wat opportuniteiten, zoals de kans om te studeren in het buitenland. Heeft uw student plannen om komend schooljaar een studie of stage in het buitenland te volgen? Dan zit u ongetwijfeld met heel wat vragen waar u graag antwoord op hebt alvorens u zoon- of dochterlief op Erasmus laat vertrekken.
Verder studeren? Even uit je doppen kijken dan...

De middelbare school achter de rug en klaar om verder te studeren aan de hogeschool of universiteit? Dan moet je eerst een aantal belangrijke dingen onder de loep nemen, anders maak je misschien een foute keuze die je nog lang zal bijblijven.