Advies vragen voor uw geld: vier voordelen

Vermogen Beleggen Budget – 16 augustus 2022

De intresten op uw spaarrekening ... Niets om over naar huis te schrijven, toch? Waar kunt u naartoe om genoeg rendement proberen te behalen, zodat u over een paar jaar of bij uw pensioen de plannen kunt financieren die u zo aan het hart liggen? Hoe meer u uitstelt, hoe minder u ervan zult kunnen profiteren. Vraag nu al advies aan beleggingsspecialisten.

advies vragen voor uw geld
Maak een afspraak om alles te weten te komen over uw financiële toekomst!

Wie heeft advies nodig voor zijn financiën? Bijna iedereen die in de toekomst een grote aankoop overweegt, of als uw pensioen nadert, of als u een groot bedrag opzij hebt staan, of als u (geleidelijk aan) uw vermogen wil opbouwen, of als u uw kapitaal wil beschermen tegen inflatie, of als u iets wilt opbouwen voor uw kinderen, …

1. Een adviseur kan uw geld dynamischer maken

Hoe meer mogelijkheden we hebben, hoe drukker onze agenda is, hoe langer we beslissingen uitstellen. Een gesprek met een beleggingsadviseur kan een goede manier zijn om stappen te zetten en keuzes te maken.

Want de factor tijd is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw geld opbrengt. We zijn het zodanig gewend om op korte termijn te denken. Uw bankagent is ideaal geplaatst om de dingen op afstand te bekijken en heeft de nodige expertise om u advies op lange termijn te geven.

Hij test uw kennis en ervaring op beleggingsvlak en zal het hebben over de risico's (‘hoe groot is uw risicohonger?’), de kosten en taksen die met beleggingen gepaard gaan. Hij zal u aanzetten tot voorzichtigheid, bijvoorbeeld door uw vermogen te diversifiëren en steeds een spaarreserve aan te houden.

2. Win tijd voor uw geld!

Door beroep te doen op een beleggingsspecialist, kunt u de tijd die u aan beleggen spendeert, beperken. U profiteert bovendien van de jarenlange kennis en ervaring die de adviseur al heeft opgebouwd. Dat laat hem ook toe om op basis van enkele vragen onmiddellijk te verduidelijken wat relevant voor u is. Uw beleggingsspecialist luistert ook naar uw doelstellingen en plannen, peilt naar uw kennis en ervaring op beleggingsvlak en uw financiële situatie wordt in kaart gebracht, waarna de verschillende beleggingsopties die daarbij passen handig voor u worden gestroomlijnd en samengevat. 

Maak dus zeker eens een afspraak bij een beleggingsspecialist. 

Daarna hoeft u zich er het hoofd niet meer over te breken en kunt u zich gerust met iets anders bezighouden. Des te meer omdat uw financieel expert daarna altijd beschikbaar is.

3. Vraag om eenvoud!

Wanneer u van plan bent om voor het eerst te beleggen, voelt u wellicht de onzekerheid. En dat is normaal. Waar begin ik? Welk bedrag ga ik eraan spenderen? Is beleggen echt iets voor mij? Er zijn geen domme vragen. Dat is ook zo bij beleggingen.

Tijdens het gesprek met uw bankagent kunt u AL uw vragen stellen. Hij zal u in eenvoudige woorden uitleggen in welke financiële situatie u zich bevindt en wat uw beleggingsmogelijkheden zijn. Uw bankagent heeft het beste met voor met uw toekomstplannen.

Bovendien zal uw beleggingsadviseur u in eenvoudige woorden uitleggen in welke financiële situatie u zich bevindt en wat uw beleggingsmogelijkheden zijn.  En hij brengt voor u op een eenvoudige manier de risico's, de kosten en taksen die met beleggingen gepaard gaan in kaart.  Zo belegt u goed geïnformeerd. 

4. Uw agent geeft u vertrouwen in uw beleggingskeuzes

In het dagelijkse leven staan we vaak voor een enorme keuze: bijvoorbeeld in het voedingsaanbod in de supermarkt of het toenemende aantal films op aanvraag. Kortom, een overaanbod is nefast voor de keuzes die u moet maken.

Ofwel blijft u maar aarzelen, ofwel kiest u (bijvoorbeeld de aankoop van een appartement) maar blijft u twijfelen: heb ik wel de juiste keuze gemaakt?

Soms zou het handig zijn om iemand te hebben die u goed vertrouwt en u begeleidt. 
Dat is ook het geval met uw geld. Uiteindelijk beslist u, zo veel is zeker, maar met de ondersteuning van uw agent. Dan hebt u de zekerheid dat u een oplossing vindt die bij u past en bent u gerust dat de beleggingsbeslissing die u neemt, een weloverwogen beslissing is die bij u past.

 

Vier voordelen en een afspraak voor uw beleggingen!

Bent u overtuigd van deze vier voordelen? Uw geld zal u later dankbaar zijn!

Om nog verder te gaan

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Beleggen in tijden van crisis

Inflatie, dure energie, oorlog en dreiging uit China. Heel wat uitdagingen voor beleggers. Hoe houdt u het hoofd koel in die woelige wereld? Wat zijn de gevaren? En waar liggen de kansen. Tijdens een webinar gingen professor Jonathan Holslag en chief economist bij Crelan Bart Abeloos op zoek naar antwoorden.

Lees verder

Focus op de macro-economie: inflatie, inflatie, inflatie

Het gevaar van geopolitieke escalatie is, na een relatief rustige zomer, teruggekeerd. De energiesituatie is verre van uitgeklaard. De tekenen van groeiafkoeling worden zichtbaarder. Maar de blijvend hoge inflatiecijfers zetten al deze bezorgdheden op de achtergrond voor beleggers. Hoe moet het nu verder?

Lees verder

September 2022 in lijn met voorgaande maanden

De maand september sloot aan bij de ontwikkelingen van de afgelopen maanden, met een aanzienlijke druk op de prijzen, wat zorgde voor een verkrapping van het monetaire beleid van de centrale banken. Een combinatie die zowel op de consumptie als op de investeringen weegt.

Lees verder

Volgt na de inflatie een recessie? 9 vragen en antwoorden.

Tijdens de pandemie leek de stemming op de financiële markten opperbest. Nu covid stilaan naar de achtergrond verdwenen is, is de sfeer helemaal omgeslagen en slaat het pessimisme overal toe. Door de oplopende rente, de inflatie en de oorlogsdreiging hebben zowel het consumenten- als het beleggersvertrouwen zware klappen gekregen. Wat is er dan juist aan de hand? En is er licht aan het einde van de tunnel? Of loert er een recessie om de hoek? Een stand van (beurs)zaken.

Lees verder

Contacteer uw AXA Bankagent