Advies vragen voor uw geld: vier voordelen

Vermogen Beleggen Budget – 30 januari 2020

U hebt waarschijnlijk al intresten op uw spaarrekening ontvangen. Niet om over naar huis te schrijven, toch? Waar kunt u naartoe om genoeg rendement proberen te behalen, zodat u over een paar jaar of bij uw pensioen de plannen kunt financieren die u zo aan het hart liggen? Hoe meer u uitstelt, hoe minder u ervan zult kunnen profiteren. Vraag nu al advies aan beleggingsspecialisten.

advies vragen voor uw geld
Maak een afspraak om alles te weten te komen over uw financiële toekomst!

Wie heeft advies nodig voor zijn financiën? Bijna iedereen. U vooral, als u in de toekomst een grote aankoop overweegt, als uw pensioen nadert of als u een groot bedrag opzij hebt staan.

De vraag is van belang. Ze heeft immers ook betrekking op uw hele gezin en uw erfgenamen. Ga van start en volg daarbij deze 4 tips. Want tijd is geld!

1. Een adviseur kan uw geld dynamischer maken

Een beleggingsadviseur geeft u uitzicht op een mooie toekomst op lange termijn. Tijdens een diepgaand gesprek zal hij luisteren naar uw voorgeschiedenis en uw doelstellingen, uw financiële situatie ‘scannen’, een tijdslijn opstellen voor al uw plannen en oplossingen voorstellen.

Want de factor tijd is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw geld opbrengt. We zijn het zodanig gewend om op korte termijn te denken. Uw bankagent is ideaal geplaatst om de dingen op afstand te bekijken en heeft de nodige expertise om u advies op lange termijn te geven.

Hij test uw kennis en ervaring op beleggingsvlak en zal het hebben over de risico's (‘hoe groot is uw risicohonger?’), de kosten en taksen die met beleggingen gepaard gaan. Hij zal u aanzetten tot voorzichtigheid, bijvoorbeeld door uw vermogen te diversifiëren en steeds een spaarreserve aan te houden.

2. Win tijd voor uw geld!

Als u een prachtig maatpak nodig hebt, gaat u naar de beste kleermaker. Dat zou ook het geval moeten zijn voor uw geld. Maak een afspraak bij een beleggingsspecialist. Een ‘unieke’ tijdsinvestering van ongeveer twee uur in de vorm van een afspraak met uw bankagent.

Daarna hoeft u zich er het hoofd niet meer over te breken en kunt u zich gerust met iets anders bezig houden! Des te meer omdat uw financieel expert daarna altijd beschikbaar is.

3. Als beleggen ingewikkeld is, vraag dan om eenvoud!

Wanneer u van plan bent om voor het eerst te beleggen, voelt u wellicht de onzekerheid. En dat is normaal. Waar begin ik? Welk bedrag ga ik eraan spenderen? Is beleggen echt iets voor mij? Er zijn geen domme vragen. Dat is ook zo bij beleggingen.

Tijdens het gesprek met uw bankagent kunt u AL uw vragen stellen. Hij zal u in eenvoudige woorden uitleggen in welke financiële situatie u zich bevindt en wat uw beleggingsmogelijkheden zijn.

Maakt u zich geen zorgen als hij u een hele reeks vragen stelt, om zijn diagnose te verfijnen en na te gaan of de beleggingswereld iets voor u is.

4. Uw agent geeft u vertrouwen in uw beleggingskeuzes

In het dagelijkse leven staan we vaak voor een enorme keuze: bijvoorbeeld in het voedingsaanbod in de supermarkt of het toenemende aantal films op aanvraag. Kortom, een overaanbod is nefast voor de keuzes die u moet maken.

Ofwel blijft u maar aarzelen, ofwel kiest u (bijvoorbeeld de aankoop van een appartement) maar blijft u twijfelen: heb ik wel de juiste keuze gemaakt?

Soms zou het handig zijn om iemand te hebben die u goed kent en u begeleidt, zonder dat u een beslissing moet nemen, nietwaar?

Dat is ook een beetje het geval met uw geld. Uiteindelijk beslist u, zo veel is zeker, maar met de ondersteuning van uw agent. Dan hebt u de zekerheid dat u een oplossing vindt die bij u past. En uw beleggingsexpert werkt met u samen.

Vier voordelen en een afspraak voor uw beleggingen!

Bent u overtuigd van deze vier voordelen? Bravo, uw geld zal u later dankbaar zijn!

Om nog verder te gaan

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Dit moet u weten over de nieuwe taks op de effectenrekening

De nieuwe effectentaks is op 26 februari 2021 in werking getreden.  Het gaat om een taks van 0,15% die wordt geheven op een effectenrekening met een gemiddelde waarde van meer dan 1 miljoen euro. De inning, aangifte en betaling daarvan gebeurt door de bank – als tussenpersoon - en zal in het najaar voor de eerste keer plaatsvinden.

Lees verder

Beleggen, (n)iets voor u?

Spreekt het vooruitzicht op een potentieel hoger rendement u wel aan? Maar raakt u niet wegwijs in de wereld van spaar- en beleggingsproducten? Uw bankagent is de geknipte bondgenoot!

Lees verder

Uw nalatenschap regelen met een testament: een verstandig idee

Een testament: het klinkt wat oubollig. Toch kan een testament nuttig zijn. Niet iedereen maakt vandaag bijvoorbeeld deel uit van een ‘klassiek’ gezin. Bent u wettelijk samenwonend, hebt u een nieuw samengesteld gezin, bent u alleenstaande zonder kinderen, … U regelt zelf wie wat en hoeveel krijgt via een testament. Geeft u liever meer aan een goede vriend of ver familielid en minder aan een dicht familielid? Een notaris kan u advies geven over hoe u dit alles regelt, waarbij hij ook rekening houdt met de fiscale aspecten. Wij leggen hieronder uit waarom het misschien verstandig is om uw testament te laten registreren bij een notaris en waar u op moet letten als u uw testament wil opstellen zonder tussenkomst van een notaris.

Lees verder

Pensioensparen: 990 of 1.270 euro?

U kunt ervoor kiezen om jaarlijks maximaal 990 of 1.270 euro voor uw pensioen te sparen, met een verschillende fiscale aftrek. Wat moet u doen als u voor het hogere maximumbedrag opteert? En wat is voordeliger: jaarlijks 990 of 1.270 euro pensioensparen?

Lees verder

Contacteer uw AXA Bankagent