Advies vragen voor uw geld: vier voordelen

Vermogen Beleggen Budget – 30 januari 2020

U hebt waarschijnlijk al intresten op uw spaarrekening ontvangen. Niet om over naar huis te schrijven, toch? Waar kunt u naartoe om genoeg rendement proberen te behalen, zodat u over een paar jaar of bij uw pensioen de plannen kunt financieren die u zo aan het hart liggen? Hoe meer u uitstelt, hoe minder u ervan zult kunnen profiteren. Vraag nu al advies aan beleggingsspecialisten.

advies vragen voor uw geld
Maak een afspraak om alles te weten te komen over uw financiële toekomst!

Wie heeft advies nodig voor zijn financiën? Bijna iedereen. U vooral, als u in de toekomst een grote aankoop overweegt, als uw pensioen nadert of als u een groot bedrag opzij hebt staan.

De vraag is van belang. Ze heeft immers ook betrekking op uw hele gezin en uw erfgenamen. Ga van start in 2020 en volg daarbij deze 4 tips. Want tijd is geld!

1. Een adviseur kan uw geld dynamischer maken

Een beleggingsadviseur geeft u uitzicht op een mooie toekomst op lange termijn. Tijdens een diepgaand gesprek zal hij luisteren naar uw voorgeschiedenis en uw doelstellingen, uw financiële situatie ‘scannen’, een tijdslijn opstellen voor al uw plannen en oplossingen voorstellen.

Want de factor tijd is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw geld opbrengt. We zijn het zodanig gewend om op korte termijn te denken. Uw bankagent is ideaal geplaatst om de dingen op afstand te bekijken en heeft de nodige expertise om u advies op lange termijn te geven.

Hij test uw kennis en ervaring op beleggingsvlak en zal het hebben over de risico's (‘hoe groot is uw risicohonger?’), de kosten en taksen die met beleggingen gepaard gaan. Hij zal u aanzetten tot voorzichtigheid, bijvoorbeeld door uw vermogen te diversifiëren en steeds een spaarreserve aan te houden.

2. Win tijd voor uw geld!

Als u een prachtig maatpak nodig hebt, gaat u naar de beste kleermaker. Dat zou ook het geval moeten zijn voor uw geld. Maak een afspraak bij een beleggingsspecialist. Een ‘unieke’ tijdsinvestering van ongeveer twee uur in de vorm van een afspraak met uw bankagent.

Daarna hoeft u zich er het hoofd niet meer over te breken en kunt u zich gerust met iets anders bezig houden! Des te meer omdat uw financieel expert daarna altijd beschikbaar is.

3. Als beleggen ingewikkeld is, vraag dan om eenvoud!

Wanneer u van plan bent om voor het eerst te beleggen, voelt u wellicht de onzekerheid. En dat is normaal. Waar begin ik? Welk bedrag ga ik eraan spenderen? Is beleggen echt iets voor mij? Er zijn geen domme vragen. Dat is ook zo bij beleggingen.

Tijdens het gesprek met uw bankagent kunt u AL uw vragen stellen. Hij zal u in eenvoudige woorden uitleggen in welke financiële situatie u zich bevindt en wat uw beleggingsmogelijkheden zijn.

Maakt u zich geen zorgen als hij u een hele reeks vragen stelt, om zijn diagnose te verfijnen en na te gaan of de beleggingswereld iets voor u is.

4. Uw agent geeft u vertrouwen in uw beleggingskeuzes

In het dagelijkse leven staan we vaak voor een enorme keuze: bijvoorbeeld in het voedingsaanbod in de supermarkt of het toenemende aantal films op aanvraag. Kortom, een overaanbod is nefast voor de keuzes die u moet maken.

Ofwel blijft u maar aarzelen, ofwel kiest u (bijvoorbeeld de aankoop van een appartement) maar blijft u twijfelen: heb ik wel de juiste keuze gemaakt?

Soms zou het handig zijn om iemand te hebben die u goed kent en u begeleidt, zonder dat u een beslissing moet nemen, nietwaar?

Dat is ook een beetje het geval met uw geld. Uiteindelijk beslist u, zo veel is zeker, maar met de ondersteuning van uw agent. Dan hebt u de zekerheid dat u een oplossing vindt die bij u past. En uw beleggingsexpert werkt met u samen.

Vier voordelen en een afspraak voor uw beleggingen!

Bent u overtuigd van deze vier voordelen? Bravo, uw geld zal u later dankbaar zijn!

Om nog verder te gaan

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

De beurs neemt nooit vakantie!

Eindelijk vakantie. U ligt misschien al aan het water. Op een strand in Europa of bij een meer in de Ardennen neemt u eindelijk eens wat tijd voor uzelf. Om alles van deze eerste helft van 2020 te vergeten. Alles? Waar denkt u aan als we het over uw beleggingsportefeuille hebben? Hoe gaat u deze drie weken vakantie beheren en wat zijn de aandachtspunten voor uw beleggingen?

Lees verder

Nalatenschap (3): "waar of niet waar" over schenkingen

Een nieuw artikel over nalatenschap. Deze keer zoomen we specifiek in op schenkingen. Een schenking zou geen schenking zijn als ze niet correct gebeurt. Zonder last voor de schenker en de begiftigde. Maak kennis met het onderwerp schenkingen in dit ‘waar-of-niet-waar’-artikel. Het is een handige introductie, zonder volledigheid te pretenderen of de notaris te willen vervangen.

Lees verder

Sparen of beleggen? Eerst sparen, dan beleggen!

Wilt u starten met beleggen? Zorg er dan eerst voor dat u een veilige geldreserve voor noodgevallen achter de hand hebt. En misschien hebt u nog specifieke plannen waarvoor u ook graag wat geld aan de kant zou zetten. Hoe pakt u het aan om dat allemaal in goede banen te leiden? En welke spaar- en beleggingsformules zijn geschikt voor uw plannen op korte, middellange en lange termijn?

Lees verder

Bereid nu al uw nalatenschap voor... voor later (2)

Nieuw artikel over dit universeel en tegelijk heel persoonlijk thema: de overdracht van uw vermogen wanneer u er niet meer bent. Om ervoor te zorgen dat uw erfgenamen zo weinig mogelijk financiële problemen hebben, op het vlak van erfbelasting, erfplanning, schenkingsrechten...

Lees verder

Inspelen op de beurzen kan ook eenvoudig

De markten kunnen soms vrij stabiel lijken, en dan weer erg volatiel door nieuw economisch nieuws, dalende olieprijzen of andere gebeurtenissen. Dan stelt zich de vraag: wat nu? Wanneer u belegt in flexibele fondsen, hoeft u die vraag misschien niet te beantwoorden. Want deze fondsen trachten maximaal in te spelen op kansen die de markten bieden wanneer ze stijgen en het risico op verlies van kapitaal te beperken wanneer ze dalen.

Lees verder

Contacteer uw AXA Bankagent