Advies vragen voor uw geld: vier voordelen

Vermogen Beleggen Budget – 30 januari 2020

U hebt waarschijnlijk al intresten op uw spaarrekening ontvangen. Niet om over naar huis te schrijven, toch? Waar kunt u naartoe om genoeg rendement proberen te behalen, zodat u over een paar jaar of bij uw pensioen de plannen kunt financieren die u zo aan het hart liggen? Hoe meer u uitstelt, hoe minder u ervan zult kunnen profiteren. Vraag nu al advies aan beleggingsspecialisten.

advies vragen voor uw geld
Maak een afspraak om alles te weten te komen over uw financiële toekomst!

Wie heeft advies nodig voor zijn financiën? Bijna iedereen. U vooral, als u in de toekomst een grote aankoop overweegt, als uw pensioen nadert of als u een groot bedrag opzij hebt staan.

De vraag is van belang. Ze heeft immers ook betrekking op uw hele gezin en uw erfgenamen. Ga van start in 2020 en volg daarbij deze 4 tips. Want tijd is geld!

1. Een adviseur kan uw geld dynamischer maken

Een beleggingsadviseur geeft u uitzicht op een mooie toekomst op lange termijn. Tijdens een diepgaand gesprek zal hij luisteren naar uw voorgeschiedenis en uw doelstellingen, uw financiële situatie ‘scannen’, een tijdslijn opstellen voor al uw plannen en oplossingen voorstellen.

Want de factor tijd is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw geld opbrengt. We zijn het zodanig gewend om op korte termijn te denken. Uw bankagent is ideaal geplaatst om de dingen op afstand te bekijken en heeft de nodige expertise om u advies op lange termijn te geven.

Hij test uw kennis en ervaring op beleggingsvlak en zal het hebben over de risico's (‘hoe groot is uw risicohonger?’), de kosten en taksen die met beleggingen gepaard gaan. Hij zal u aanzetten tot voorzichtigheid, bijvoorbeeld door uw vermogen te diversifiëren en steeds een spaarreserve aan te houden.

2. Win tijd voor uw geld!

Als u een prachtig maatpak nodig hebt, gaat u naar de beste kleermaker. Dat zou ook het geval moeten zijn voor uw geld. Maak een afspraak bij een beleggingsspecialist. Een ‘unieke’ tijdsinvestering van ongeveer twee uur in de vorm van een afspraak met uw bankagent.

Daarna hoeft u zich er het hoofd niet meer over te breken en kunt u zich gerust met iets anders bezig houden! Des te meer omdat uw financieel expert daarna altijd beschikbaar is.

3. Als beleggen ingewikkeld is, vraag dan om eenvoud!

Wanneer u van plan bent om voor het eerst te beleggen, voelt u wellicht de onzekerheid. En dat is normaal. Waar begin ik? Welk bedrag ga ik eraan spenderen? Is beleggen echt iets voor mij? Er zijn geen domme vragen. Dat is ook zo bij beleggingen.

Tijdens het gesprek met uw bankagent kunt u AL uw vragen stellen. Hij zal u in eenvoudige woorden uitleggen in welke financiële situatie u zich bevindt en wat uw beleggingsmogelijkheden zijn.

Maakt u zich geen zorgen als hij u een hele reeks vragen stelt, om zijn diagnose te verfijnen en na te gaan of de beleggingswereld iets voor u is.

4. Uw agent geeft u vertrouwen in uw beleggingskeuzes

In het dagelijkse leven staan we vaak voor een enorme keuze: bijvoorbeeld in het voedingsaanbod in de supermarkt of het toenemende aantal films op aanvraag. Kortom, een overaanbod is nefast voor de keuzes die u moet maken.

Ofwel blijft u maar aarzelen, ofwel kiest u (bijvoorbeeld de aankoop van een appartement) maar blijft u twijfelen: heb ik wel de juiste keuze gemaakt?

Soms zou het handig zijn om iemand te hebben die u goed kent en u begeleidt, zonder dat u een beslissing moet nemen, nietwaar?

Dat is ook een beetje het geval met uw geld. Uiteindelijk beslist u, zo veel is zeker, maar met de ondersteuning van uw agent. Dan hebt u de zekerheid dat u een oplossing vindt die bij u past. En uw beleggingsexpert werkt met u samen.

Vier voordelen en een afspraak voor uw beleggingen!

Bent u overtuigd van deze vier voordelen? Bravo, uw geld zal u later dankbaar zijn!

Om nog verder te gaan

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Inzichten over het coronavirus en impact op de markten

De gebeurtenissen als gevolg van het coronavirus volgen elkaar razendsnel op. Het is dan niet altijd eenvoudig om het hoofd koel te houden. We geven u daarom graag wat inzichten zodat u een klare kijk houdt op wat er zich op de financiële markten afspeelt. En hoe u best omgaat met dit alles.

Lees verder

Gaat u voor vastgoed of een vastgoedfonds?

We weten allemaal dat de Belg een baksteen in zijn maag heeft. Ofwel voor zichzelf en zijn familie, ofwel, gezien de povere rentevoeten, om een bepaald rendement te behalen. Vastgoed kan inderdaad een extra bron van inkomsten zijn om uw beleggingen te diversifiëren. Maar weet u ook dat er vastgoedfondsen zijn die u veel kopzorgen kunnen besparen als u beslist om voor onroerend goed te gaan? Een kleine vergelijking.

Lees verder

Neem in 2020 de juiste beslissing voor uw geld

Zal 2020 voor uw financiën uw jaar worden? We hopen het. Neem in ieder geval de juiste beslissingen voor uw geld dit jaar … maar ook voor later. Het doel: dat uw financiën weer evenwicht en appetijt vinden in een klimaat van aanhoudend lage rentevoeten.

Lees verder

Pensioensparen: 990 of 1.270 euro?

U kunt ervoor kiezen om jaarlijks maximaal 990 of 1.270 euro voor uw pensioen te sparen, met een verschillende fiscale aftrek. Wat moet u doen als u voor het hogere maximumbedrag opteert? En wat is voordeliger: jaarlijks 990 of 1.270 euro pensioensparen?

Lees verder

Contacteer uw AXA Bankagent