Advies vragen voor uw geld: vier voordelen

Vermogen Beleggen Budget – 16 augustus 2022

De intresten op uw spaarrekening ... Niets om over naar huis te schrijven, toch? Waar kunt u naartoe om genoeg rendement proberen te behalen, zodat u over een paar jaar of bij uw pensioen de plannen kunt financieren die u zo aan het hart liggen? Hoe meer u uitstelt, hoe minder u ervan zult kunnen profiteren. Vraag nu al advies aan beleggingsspecialisten.

advies vragen voor uw geld
Maak een afspraak om alles te weten te komen over uw financiële toekomst!

Wie heeft advies nodig voor zijn financiën? Bijna iedereen die in de toekomst een grote aankoop overweegt, of als uw pensioen nadert, of als u een groot bedrag opzij hebt staan, of als u (geleidelijk aan) uw vermogen wil opbouwen, of als u uw kapitaal wil beschermen tegen inflatie, of als u iets wilt opbouwen voor uw kinderen, …

1. Een adviseur kan uw geld dynamischer maken

Hoe meer mogelijkheden we hebben, hoe drukker onze agenda is, hoe langer we beslissingen uitstellen. Een gesprek met een beleggingsadviseur kan een goede manier zijn om stappen te zetten en keuzes te maken.

Want de factor tijd is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw geld opbrengt. We zijn het zodanig gewend om op korte termijn te denken. Uw bankagent is ideaal geplaatst om de dingen op afstand te bekijken en heeft de nodige expertise om u advies op lange termijn te geven.

Hij test uw kennis en ervaring op beleggingsvlak en zal het hebben over de risico's (‘hoe groot is uw risicohonger?’), de kosten en taksen die met beleggingen gepaard gaan. Hij zal u aanzetten tot voorzichtigheid, bijvoorbeeld door uw vermogen te diversifiëren en steeds een spaarreserve aan te houden.

2. Win tijd voor uw geld!

Door beroep te doen op een beleggingsspecialist, kunt u de tijd die u aan beleggen spendeert, beperken. U profiteert bovendien van de jarenlange kennis en ervaring die de adviseur al heeft opgebouwd. Dat laat hem ook toe om op basis van enkele vragen onmiddellijk te verduidelijken wat relevant voor u is. Uw beleggingsspecialist luistert ook naar uw doelstellingen en plannen, peilt naar uw kennis en ervaring op beleggingsvlak en uw financiële situatie wordt in kaart gebracht, waarna de verschillende beleggingsopties die daarbij passen handig voor u worden gestroomlijnd en samengevat. 

Maak dus zeker eens een afspraak bij een beleggingsspecialist. 

Daarna hoeft u zich er het hoofd niet meer over te breken en kunt u zich gerust met iets anders bezighouden. Des te meer omdat uw financieel expert daarna altijd beschikbaar is.

3. Vraag om eenvoud!

Wanneer u van plan bent om voor het eerst te beleggen, voelt u wellicht de onzekerheid. En dat is normaal. Waar begin ik? Welk bedrag ga ik eraan spenderen? Is beleggen echt iets voor mij? Er zijn geen domme vragen. Dat is ook zo bij beleggingen.

Tijdens het gesprek met uw bankagent kunt u AL uw vragen stellen. Hij zal u in eenvoudige woorden uitleggen in welke financiële situatie u zich bevindt en wat uw beleggingsmogelijkheden zijn. Uw bankagent heeft het beste met voor met uw toekomstplannen.

Bovendien zal uw beleggingsadviseur u in eenvoudige woorden uitleggen in welke financiële situatie u zich bevindt en wat uw beleggingsmogelijkheden zijn.  En hij brengt voor u op een eenvoudige manier de risico's, de kosten en taksen die met beleggingen gepaard gaan in kaart.  Zo belegt u goed geïnformeerd. 

4. Uw agent geeft u vertrouwen in uw beleggingskeuzes

In het dagelijkse leven staan we vaak voor een enorme keuze: bijvoorbeeld in het voedingsaanbod in de supermarkt of het toenemende aantal films op aanvraag. Kortom, een overaanbod is nefast voor de keuzes die u moet maken.

Ofwel blijft u maar aarzelen, ofwel kiest u (bijvoorbeeld de aankoop van een appartement) maar blijft u twijfelen: heb ik wel de juiste keuze gemaakt?

Soms zou het handig zijn om iemand te hebben die u goed vertrouwt en u begeleidt. 
Dat is ook het geval met uw geld. Uiteindelijk beslist u, zo veel is zeker, maar met de ondersteuning van uw agent. Dan hebt u de zekerheid dat u een oplossing vindt die bij u past en bent u gerust dat de beleggingsbeslissing die u neemt, een weloverwogen beslissing is die bij u past.

 

Vier voordelen en een afspraak voor uw beleggingen!

Bent u overtuigd van deze vier voordelen? Uw geld zal u later dankbaar zijn!

Om nog verder te gaan

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Pensioensparen: 1.020 of 1.310 euro?

U kunt ervoor kiezen om jaarlijks maximaal 1.020 of 1.310 euro voor uw pensioen te sparen, met een verschillende fiscale aftrek. Wat moet u doen als u voor het hogere maximumbedrag opteert? En wat is voordeliger: jaarlijks 1.020 of 1.310 euro pensioensparen?

Lees verder

Macro-economie: op naar een harde of zachte landing?

Na het uiterst turbulente 2022 werd 2023 aangekondigd als een terugkeer naar de normaliteit op de markten. Die belofte kwam tot dusver ook grotendeels uit. Aandelen kenden een uitstekende eerste jaarhelft, en ook de zwaar getroffen obligaties konden een stuk van de opgelopen verliezen recupereren.

Lees verder

Duurzaam beleggen: wat zijn uw voorkeuren?

Kiest u voor de zee of de bergen? En de opwarming van de aarde, bent u daarmee een beetje, erg veel of helemaal niet bezig? En in welk opzicht? Op het vlak van duurzaam beleggen wil uw bankagent graag uw voorkeuren kennen, zodat uw portefeuille zo goed mogelijk aansluit bij uw beleggersprofiel en bij de Europese regelgeving die sinds augustus 2022 van kracht is. Er bestaat hierover een brochure waarin alles in eenvoudige bewoordingen wordt uitgelegd.

Lees verder

Macro-economische vooruitzichten voor de zomer: afkalvende inflatie en zwakke economische groei

De inflatie heeft nu in de grote economieën een duidelijke daling ingezet. Hoewel niet alle zorgen van de baan zijn, hebben beleggers het inflatieprobleem als ‘opgelost’ geklasseerd. Dat is wellicht te voortvarend op langere termijn, maar voor de komende maanden is die inschatting terecht. De energieprijzen dalen al sinds het begin van 2023, en zullen binnenkort gevolgd worden door de tweede belangrijkste oorzaak van inflatie tijdens het voorbije jaar: voedingsprijzen.

Lees verder

Beleggen: een kwestie van kennis of van geluk?

Ik zou wel willen, maar … ik heb daar geen tijd voor. Of Het interesseert me eigenlijk niet echt, het is te ingewikkeld, en dan begin ik er beter niet aan, toch? Het zijn een paar van de vaak gehoorde argumenten om niet te beleggen. Herkenbaar, niet? Achter al die redenen gaat een stilzwijgende, onuitgesproken veronderstelling schuil: succesvol beleggen is een kwestie van kunde, expertise, kennis. Maar is dat wel zo?

Lees verder

Contacteer uw AXA Bankagent