Beleef meer en leef buiten in uw droomtuin

Dagelijks leven Lenen Corona Budget Gezin – 01 juni 2021

De Belgische zomers worden steeds mooier en genieten in eigen tuin is voor veel mensen de ideale ontspanning. Plaatst u binnenkort een nieuwe blokhut, een moderne lounge of een verfrissend zwembad in uw tuin? Heeft u al concrete plannen voor uw droomtuin en kent u het prijskaartje van uw tuinproject al? Of wilt u zich liever laten inspireren? We geven u een dieper inzicht in de mogelijkheden en de huidige wetgeving!

Droomt u nog van enkele aanvullingen in uw tuin, zoals een blokhut, een sfeervolle lounge of een gezellige buitenliving? Of mist jouw buitenparadijs nog een verfrissend zwembad of een ecologische zwemvijver? Stop met dromen en schiet in actie, nog voor deze zomer goed en wel begonnen is.

droomtuin
Dit modern tuinhuis bestaat in alle vormen en formaten en geeft uw tuin een extra klassevolle touch.

Een lounge of een blokhut?

Niets zo fijn als de gezellige sfeer van binnenshuis naar buiten te brengen. Wanneer u wilt investeren in uw buitenleven om zo meer te beleven, heeft u tal van mogelijkheden. Zo kunt u een blokhut plaatsen in uw tuin. Dit modern tuinhuis bestaat in alle vormen en formaten en geeft uw tuin een extra klassevolle touch. In deze blokhut kunt u kiezen voor een landelijke of moderne look. Maar even goed voorziet u in uw blokhut een poolhouse of een terrasoverkapping.

Daarnaast kunt u ook investeren in een aangename lounge. Geniet van uw terras in een ontspannen sfeer. Plaatst u een vuurkorf in het midden of richt u uw lounge in naast het zwembad? Waar u ook voor kiest, deze buitenliving is steeds een mooie aanvulling op uw buitenleven. Er bestaan verschillende lounges, in alle kleuren en formaten. Ga daarom steeds op zoek naar een lounge die bij uw tuin past. Boet vervolgens ook niet in op kwaliteit en denk aan een duurzaam ontwerp.

Kunt u uw groene vingers niet bedwingen en investeert u daarom graag in een functionele en technische high-end serre? Dan adviseren we u om bewust uw keuzes te maken en kwaliteit te laten primeren. Misschien voorziet u binnenkort wel de hele straat van verse groenten en fruit.

Een sauna of zwembad in uw tuin

We horen het vaak genoeg: een gezonde geest in een gezond lichaam beleeft meer. Wanneer uw mentale geest een verzetje nodig heeft, is een sauna of hottub geen overdreven luxe. Deze wellnesselementen kunnen van uw tuin een echte oase van rust maken.

Ook voor uw lichaam is een bezoekje aan de sauna vaak welkom. Een uurtje in de sauna of de jacuzzi met uw partner, kinderen of helemaal alleen zorgt er niet alleen voor dat u ten volle kunt ontspannen. U boost er tegelijkertijd uw immuunsysteem mee en u maakt uw huid gezonder. Vergeet uiteraard niet op tijd en stond te hydrateren.

Ten slotte kunt u investeren in een eigen zwembad. Zo geeft u de kans aan groot en klein om te genieten van een heerlijke verfrissing. Of laat een zwemvijver installeren in uw tuin. Daarnaast kan een biologische of hybride zwemvijver de ideale aanvulling zijn van uw duurzame en speelse karakter.

Wettelijk in orde met uw buitenbeleving

Uw tuin inrichten of verbouwen op maat van uw wensen is niet altijd snel geregeld. Zo is het soms nodig om een stedenbouwkundige aanvraag te doen bij de gemeente. Voor de meeste vrijstaande bijgebouwen, zoals een poolhouse, een serre of een blokhut, geldt er een vergunningplicht. Toch zijn er enkele uitzonderingen waardoor u niet altijd een vergunning hoeft aan te vragen:

  • Is de totale oppervlakte van alle bijgebouwen kleiner dan 40 m²? Dan bent u niet verplicht om een vergunning aan te vragen.
  • Ook wanneer uw bijgebouw minder hoog is dan 3,5 meter en 3 meter van de perceelsgrens blijft aan uw zijtuin, hoeft u geen vergunning aan te vragen.
  • Voor bijgebouwen met een woonfunctie moet u wel altijd een stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Ook de medewerking van een architect is hierbij verplicht.

Een investering in uw tuin: een investering voor het leven

Wanneer u investeert in uw tuin, investeert u voor en in het leven. Net daarom is het zo belangrijk dat u goed zorg draagt voor uw blokhut, lounge, zwembad… Op die manier wordt de duurzaamheid en houdbaarheid van uw inrichting optimaal benut.

Denkt u eraan om te investeren in uw buitenleven? Laat dan gratis en online vanuit uw zetel een simulatie opstellen voor uw persoonlijke lening en krijg onmiddellijk een duidelijk overzicht op wat dit betekent voor uw maandelijkse budget. Intussen kunt u sinds maart 2021 uw volledige lening online indienen.

Of bereken de maandelijkse aflossing voor een groene lening voor energiebesparende renovaties.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Voor meer vragen of informatie kunt u terecht bij uw bankagent.

De renovatielening kan een lening op afbetaling zijn, onderworpen aan de wetgeving op het consumentenkrediet, of een hypothecair krediet met een onroerende bestemming.

Kredietverlener: AXA Bank Belgium nv, Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Anderlecht, RPR Brussel 0404 476 835.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Autosalon 2023: deze 5 kortingen kunt u scoren

Op 14 januari zwaaien de deuren van de Heizelpaleizen wagenwijd open voor het autosalon. Eindelijk weer een echte beurs, nadat corona de vorige twee edities van de kalender schrapte. En er is nóg een reden tot feest. Niet alleen blaast het autosalon honderd kaarsjes uit, ook wie van plan is een nieuwe auto te kopen, mag cadeautjes verwachten. Nu is de ene korting de andere niet, dus gidsen we u graag door de prijzenslag.

Lees verder

Tweedehandsauto kopen: waar moet u op letten?

Bent u van plan om een tweedehandsauto te kopen? Houd er dan wel even het hoofd bij, anders koopt u misschien een vierwielse kat in een zak. Hieronder vindt u een checklist met belangrijke tips, opgelijst per categorie, die u kunt gebruiken bij de aankoop van uw tweedehandsauto. Neem hem zeker mee in uw zoektocht naar uw droomwagen.

Lees verder

De kost van kinderen opvoeden: hoe bereidt u zich financieel voor?

Kleine kinderen worden snel groot. Ze verdienen de best mogelijke toekomst en daarvoor worden vaak kosten noch moeite gespaard. Een kind opvoeden vergt dan ook een serieuze financiële inspanning, die al zeker duurt tot ze klaar zijn om hun vleugels uit te slaan. Ook later, wanneer ze op eigen benen staan, is een steuntje in de rug nuttig. Waar moet u rekening mee houden en hoe kunt u zich daarop voorbereiden?

Lees verder

Stresstests voor banken: hoe, wat en waarom

U vindt het, net zoals iedereen, niet meer dan normaal dat uw geld bij de bank in veilige handen is en dat u het niet kwijt raakt doordat de bank bijvoorbeeld overkop gaat. Daarom voert de Europese Centrale Bank (ECB) om de zoveel jaar een stresstest uit om na te gaan of banken wel goed bestand zijn tegen financiële en economische schokken. Maar wat houdt die stresstest dan in? Hierna tekst en uitleg.

Lees verder

De maximumfactuur beperkt de kosten in het lager onderwijs

Brengt september weer een nieuw schooljaar in zicht voor uw kind? Zet zoon- of dochterlief de stap naar het lager onderwijs? Dan breekt een nieuwe periode aan in zijn of haar leven. Een eerste schooldag blijft spannend: niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouders. Een nieuw schooljaar betekent dat er opnieuw flink wat schoolfacturen uw kant uit komen. Gelukkig bestaat er de maximumfactuur, waardoor de kosten in het Nederlandstalig onderwijs worden ingeperkt.

Lees verder

Simuleer uw lening
Contacteer uw AXA Bankagent