7 gouden beleggingstips voor een vakantie zonder stress!

Vermogen Beleggen Fiscaliteit Budget – 09 juli 2021

U bent op vakantie, aan zee of in de bergen, en plots schiet door uw hoofd: wat als er iets gebeurt op de financiële markten? De beurskoersen evolueren dag en nacht, of u nu op vakantie bent of niet. Als belegger hebt u daarover weinig controle. U bent dus maar beter goed voorbereid. Bijvoorbeeld door deze 7 essentiële tips te volgen.

Volg deze 7 essentiële beleggingstips 
Volg deze 7 essentiële beleggingstips

1. Spreiding is wat telt!

Een beleggingsportefeuille die in verschillende activaklassen belegt, kan elk jaar stabiele rendementen opleveren. De beleggingen die uw AXA Bankagent aan u voorstelt, houden rekening met een hele reeks criteria zoals uw behoeften, uw plannen, uw financiële situatie, uw kennis over en ervaring met beleggingen en uw risico-appetijt. Allemaal met het oog op een goed evenwicht, bijvoorbeeld tussen aandelen en obligaties, en een goede spreiding. Kwestie van ‘niet al uw geld op hetzelfde paard te zetten’.

2. Heb vertrouwen in de lange termijn.

Laat de tijd zijn werk doen. Op lange termijn worden slechte beursjaren meestal gecompenseerd door meer lucratieve periodes.

3. Laat avonturiers hun ding doen op de beurs.

De lokroep van onbekende fondsen en exotische beleggingsinstrumenten is zeker verleidelijk, maar wel gevaarlijk. Denk eraan, beleggen houdt risico's in en brengt kosten met zich mee. Volg het voorbeeld van beleggers die binnen de lijntjes kleuren en beleg enkel in producten die u kent en waarvan u de risico's kunt inschatten. Contacteer uw bankagent als u twijfelt.

4. Emotie is een slechte raadgever op het vlak van beleggingen!

Wees niet te optimistisch wanneer de koersen stijgen. Omgekeerd hoeft u ook niet te panikeren als de waarde van uw belegging gedurende een bepaalde periode daalt. Zie het eerder als een mooie gelegenheid en gebruik een terugval van de markt om meer te beleggen, uiteraard als uw financiële situatie dat toelaat.

5. Sparen of beleggen?

Waarom niet beide? Beleg het geld dat u niet onmiddellijk nodig hebt en voorzie een voldoende financiële reserve voor tegenslagen. Daarmee houden we rekening als u advies vraagt aan uw bankagent.

6. Beleg op uw eigen ritme.

U kunt bijvoorbeeld beginnen met een automatisch beleggingsplan, met kleine bedragen, gespreid in de tijd. Zo verkleint u het risico op een slechte timing. Voor een mooi project later, maar ook voor uw naasten. Een beleggingsplan openen kan makkelijk via uw smartphone of tablet in mobile banking of via uw pc in homebanking. Houd er dan wel rekening mee dat u dit op eigen initiatief doet, dus zonder advies van uw bankagent.

Belegt u 100.000 euro of meer? Dan geniet u alle voordelen van ons exclusieve Delegio Privilege-aanbod. Dit aanbod is enkel in België beschikbaar via AXA Bank na advies van uw bankagent.

Maar ook als u minder dan 100.000 euro belegt, wordt u uiteraard professioneel begeleid door uw AXA Bankagent. Samen met u bepaalt uw bankagent, in functie van uw situatie, welke modelportefeuille van fondsen best bij u past.

7. Hebt u nieuwe projecten of evolueren uw huidige projecten?

Bespreek minstens een keer per jaar uw nieuwe behoeften, plannen en financiële situatie en laat uw beleggingen controleren tijdens een diepgaand gesprek. Uw beleggingsexpert zal u tips geven zodat elk van uw projecten een aangepaste beleggingsstrategie en een aangepast profiel heeft.

Uw eerste expert is uw AXA Bankagent. Hij staat altijd voor u klaar om u tijdens een vrijblijvend beleggingsgesprek deskundig te informeren over de voordelen, de risico's en kosten die bij beleggen horen.

Let op: dit artikel vormt geen beleggingsadvies in de zin van het financieel recht.

Lees ook:

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Exclusief beleggen met Delegio Privilege

Met een eenvoudige, complete en exclusieve oplossing overtuigen we meer en meer spaarders met een groter vermogen vanaf 100.000 euro om de stap te zetten naar beleggen. We leggen u graag uit waarom beleggen in een fonds uit het Delegio Privilege-gamma exclusief is en van welke extra services u geniet.

Lees verder

Jaarlijkse inkomsten uit beleggingsfondsen: aangeven aan de fiscus of niet?

Wellicht bent u bezig met uw belastingaangifte en vraagt u zich af of u de jaarlijkse inkomsten moet vermelden van fondsen waarin u hebt belegd. Het antwoord op die vraag? In de meeste gevallen niet. Maar er schuilt een addertje onder het gras: belastbare inkomsten gedurende het afgelopen kalenderjaar gegenereerd door beleggingsfondsen naar buitenlands recht moet u in sommige gevallen wel aangeven. Waarom dat zo is, leest u hier.

Lees verder

Neem contact op met uw beleggingsexpert