Particulieren
Professionelen
Andere berichten
Actueel (9) Ondernemen (6) Fiscaliteit (5) Optimaal werken (12) Professioneel krediet (18) Bedrijf in groei (8) Bedrijfsvoertuig (3) Bewust ondernemen (2) Beleggen (1) Bouwen (1) Voorafbetalingen (2) Budget (2) Betaalkaarten (1) Lenen (1)
Tijd voor persoonlijk advies? Uw AXA Bankagent is er voor u.
We beantwoorden op deze website zoveel mogelijk vragen. Vindt u toch nog geen antwoord, dan kunt u altijd terecht bij uw AXA Bankagent.
8 artikels in de categorie Succesvol ondernemen met de tag Bedrijf in groei
Zelfstandige in bijberoep: de springplank naar volwaardig ondernemerschap
Succesvol ondernemen, Bedrijf in groei, Professioneel krediet – 16 januari 2023

Bekruipt u soms het gevoel dat u als zelfstandige meer loon naar werken zou kunnen krijgen, maar durft u geen afstand doen van uw vast inkomen als werknemer? Of ziet u een gat in de markt, maar twijfelt u of u er uw job wel voor wilt opgeven? Denk er dan eens over na om te beginnen met ondernemen als zelfstandige in bijberoep. U behoudt dan de stabiliteit van uw huidige job, maar geeft uw dromen een kans … al is het dan na de uren. Hoe zet u uw eerste stappen als zelfstandige in bijberoep?
CARO van Codabox: stuur kredietkaartafschriften automatisch door naar uw accountant
Succesvol ondernemen, Bedrijf in groei, Betaalkaarten – 18 november 2022

Hoe bezorgt u de afschriften van de kredietkaart van uw zaak aan uw accountant? Stuurt u ze nog altijd gewoon door? Dan hoeft u daar vanaf nu geen tijd meer in te steken, want met CARO van Codabox kunt u uw professionele kredietkaartafschriften vanaf nu automatisch laten doorsturen. Als uw accountant al met CodaBox werkt, kan CARO trouwens in één-twee-drie worden geactiveerd.
Wat bepaalt de kredietwaardigheid van uw organisatie?
Succesvol ondernemen, Bedrijf in groei, Professioneel krediet – 05 juli 2022

U wilt als ondernemer groeien, maar hebt hiervoor niet genoeg middelen? Of u hebt zelf wel voldoende kapitaal, maar wilt dat liever niet allemaal in 1 project investeren? Dan is een lening de oplossing. Maar om een lening af te sluiten, moet eerst de kredietwaardigheid van uw bedrijf worden beoordeeld. Wat beïnvloedt dan juist die kredietwaardigheid? Ontdek het in deze blog.
Kredietwaarborgen voor zelfstandigen en ondernemingen: dit moet u weten
Succesvol ondernemen, Bedrijf in groei, Professioneel krediet – 04 juli 2022

Wanneer u een ondernemingskrediet wilt aangaan voor een bepaald project, vraagt de bank mogelijk kredietwaarborgen. En die kunnen er zijn in alle vormen, maten en kleuren. Wat dan juist de verschillen zijn tussen de ene of andere kredietwaarborg, is niet altijd eenvoudig te onderscheiden. Welke zijn dan de meest voorkomende waarborgen voor professionelen? Een overzicht in deze blog.
Voldoet u aan de UBO-verplichting?
Succesvol ondernemen, Optimaal werken, Bedrijf in groei – 21 juni 2022

Bij vennootschappen en vzw’s, stichtingen of trusts is niet altijd makkelijk te bepalen wie het uiteindelijk voor het zeggen heeft. Daarom heeft de overheid de UBO-verplichting - UBO staat voor ‘Ultimate Beneficial Owner’ of ‘uiteindelijk begunstigde’ - in het leven geroepen. Wat houdt die UBO-verplichting dan juist in? Antwoord in deze blog.
De free cashflow of vrije kasstroom berekenen
Succesvol ondernemen, Bedrijf in groei, Professioneel krediet – 11 april 2022

De berekening van de cashflow is de basis van een goede waardering van een bedrijf en een sleutelelement om een lening toe te kennen. Het is immers de cashflow die bepaalt of een onderneming goed draait en of er gelden over zijn om dividenden uit te keren of om leningen terug te betalen. Wilt u zelf de vrije kasstroom kunnen berekenen van uw onderneming?
Hoe trekt u voordeel uit het vruchtgebruik van uw vennootschap zonder vrees voor de fiscus?
Succesvol ondernemen, Bedrijf in groei, Bewust ondernemen, Fiscaliteit, Beleggen, Ondernemen, Optimaal werken, Professioneel krediet, Bouwen – 17 februari 2017

Vennootschappen kunnen een deel van de aankoop en/of de verbouwing van een woning (kantoren, praktijk, atelier) door hun vennootschap laten financieren. Maar de fiscus keurt dergelijke constructies niet zomaar goed omdat er voordelen aan verbonden zijn. Hieronder de belangrijkste aandachtspunten en aanbevelingen.