Particulieren
Professionelen
Andere berichten
Beleggen (162) Budget (91) Fiscaliteit (41) Gezin (52) Lenen (68) Pensioen (32) Bouwen (25) Renoveren (21) Actueel (112) Ondernemen (15) Optimaal werken (14) Professioneel krediet (31) Bedrijf in groei (19) Bedrijfsvoertuig (8) Klant worden (3) Zichtrekening (17) Betaalkaarten (17) Reizen (11) Corona (32) Bewust ondernemen (7) Online bankieren (19) Een auto kopen (17) Sparen (30) Voorafbetalingen (2)
Tijd voor persoonlijk advies? Uw AXA Bankagent is er voor u.
We beantwoorden op deze website zoveel mogelijk vragen. Vindt u toch nog geen antwoord, dan kunt u altijd terecht bij uw AXA Bankagent.
21 artikels met de tag Renoveren
Het nieuwe Vlaamse renovatiekrediet uitgelegd

Overweegt u om een woning of appartement aan te kopen in het Vlaams Gewest en bent u van plan om uw nieuwe eigendom grondig te renoveren of te slopen en opnieuw op te bouwen en op die manier energiezuiniger te maken? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor een Vlaamse renovatielening. Zo kunt u tot wel 60.000 euro lenen en genieten van rentesubsidies voor uw geplande renovatie. Ontdek aan welke voorwaarden u moet voldoen, hoe het precies zit met de rentesubsidie van de Vlaamse overheid en hoe u de renovatielening aanvraagt via AXA Bank.
Asbestattest: verplicht in Vlaanderen bij verkoop van woningen van vóór 2001

Bent u van plan om een woning te kopen of uw huis te verkopen? Weet dan dat, als het gebouw dateert van vóór 2001, de eigenaar daarvoor in Vlaanderen bij de verkoop een asbestattest moet kunnen voorleggen. Hoe gaat u te werk om zo’n asbestattest te verkrijgen? En hoeveel kost het? En moet dat asbest dan verwijderd worden voor het pand wordt verkocht? Alle antwoorden in deze blog.
Hoeveel kost een architect?

Iedere architect bepaalt zelf zijn ereloon, een standaardtarief is er niet. Dat ereloon kan worden berekend volgens een percentage op de waarde van de uitgevoerde werken, het kan een forfaitair bedrag zijn of gebaseerd op een uurloon. Maar het kan ook een combinatie zijn van deze mogelijkheden.
Zonnepanelen: terug van (nooit) weggeweest

De energieprijzen swingen de pan uit en veel Belgen zijn op zoek naar advies om hun huis klimaatvriendelijk en zo energiezuinig mogelijk te maken. Zonnepanelen zijn in dat kader, naast een aantal woontrends die in andere artikelen aan bod komen, helemaal terug van weggeweest. Rondleiding met een slimme Belg als gids.
Hoeveel btw betaalt u op renovatiewerken?

Hoeveel btw u verschuldigd bent op renovatie- of verbouwingswerken, hangt af van de ouderdom van uw woonst. Is uw woning nog geen 10 jaar oud? Dan betaalt u op de kostprijs van de werken 21% btw. Voor woningen van meer dan 10 jaar geldt een verlaagd btw-tarief van 6% als uw woning en de renovatiewerken aan bepaalde voorwaarden voldoen.
Warmtepompen: zuinig, milieuvriendelijk en vooral … één en al comfort!

Warmtepompen beginnen stilaan een plek te veroveren in de lijst van installaties om uw woning aangenamer en energiezuiniger te maken, naast zonnepanelen, thuisbatterijen en andere isolatiesystemen. Wat moet u weten voor u beslist om thuis een warmtepomp te laten plaatsen?
Thuisbatterij: voor een zelfbedruipend huis!

Laten we even wat dieper ingaan op de thuisbatterij, waarmee u de overtollige energie die door uw zonnepanelen wordt geproduceerd, kunt opslaan. U zit wellicht nog wel met wat vragen: is deze nieuwe technologie iets voor mij? Bestaan er premies voor? Een analyse.