Particulieren
Professionelen
Andere berichten
Een auto kopen (13) Bedrijfsvoertuig (6) Fiscaliteit (26) Online bankieren (18) Zichtrekening (14) Gezin (34) Budget (37) Beleggen (67) Pensioen (25) Betaalkaarten (13) Bouwen (19) Lenen (46) Actueel (25) Sparen (22) Bewust ondernemen (4) Renoveren (8) Bedrijf in groei (9) Professioneel krediet (7) Ondernemen (10) Optimaal werken (4) Klant worden (4) Voorafbetalingen (2) Reizen (9)
Tijd voor persoonlijk advies? Uw AXA Bankagent is er voor u.
We beantwoorden op deze website zoveel mogelijk vragen. Vindt u toch nog geen antwoord, dan kunt u altijd terecht bij uw AXA Bankagent.
19 artikels met de tag Bouwen
Hypothecair krediet met opnameperiode: wat, hoe, wanneer?

U gaat bouwen of verbouwen en dus hebt u wellicht een woonkrediet nodig. Maar er zijn heel wat vormen en een daarvan is een hypothecair krediet met een opnameperiode. Waarom daarvoor kiezen? Een eenvoudige vraag, eenvoudige antwoorden ...
Hoeveel kost een architect?

Iedere architect bepaalt zelf zijn ereloon, een standaardtarief is er niet. Dat ereloon kan worden berekend volgens een percentage op de waarde van de uitgevoerde werken, het kan een forfaitair bedrag zijn of gebaseerd op een uurloon. Maar het kan ook een combinatie zijn van deze mogelijkheden. En hoeveel betaal je dan echt?
Wat is de opdracht van de architect?

De opdracht van de architect bestaat erin mee te werken aan alles wat te maken heeft met de ruimtelijke indeling en meer in het bijzonder aan het bouwen zelf. Natuurlijk ontwerpt en tekent hij plannen, maar een architect doet niet alleen dat.
Wat is de rol van de architect?

De belangrijkste eigenschap van een architect: zijn luisterend oor. Omdat iedereen zijn leven leeft en een andere smaak heeft. Uw verlangens, uw voorkeuren, uw levenswijze, eventueel de ontwikkeling van uw gezin, op basis daarvan helpt de architect u om uw plannen vorm te geven. Voeg daaraan zijn advies en zijn technische vaardigheden toe en de eerste steen van uw vastgoedproject is gelegd!
Hoe trekt u voordeel uit het vruchtgebruik van uw vennootschap zonder vrees voor de fiscus?
Bewust ondernemen, Bedrijf in groei, Bewust ondernemen, Fiscaliteit, Beleggen, Ondernemen, Optimaal werken, Professioneel krediet, Bouwen – 12 juni 2017

Vennootschappen kunnen een deel van de aankoop en/of de verbouwing van een woning (kantoren, praktijk, atelier) door hun vennootschap laten financieren. Maar de fiscus keurt dergelijke constructies niet zomaar goed omdat er voordelen aan verbonden zijn. Hieronder de belangrijkste aandachtspunten en aanbevelingen.
Bouwen: welke bescherming bij problemen met uw aannemer?

De wet Breyne biedt bouwers van een woning en kopers van een te bouwen woning een uitgebreide bescherming tegen o.a. wanpraktijken van aannemers. Hij voorziet ook in voorwaarden waaraan een aannemingscontract moet voldoen. Contracten die niet beantwoorden aan de voorwaarden kunt u ongeldig laten verklaren.
Een woning op het oog, maar er is werk aan? Stel eerst een kostenraming op

U hebt een huis of appartement gezien dat u erg bevalt. Maar er zijn wel wat kosten aan. Hoe weet u of het de renovatie waard is?